Once Upon a Time – Wonderland

Eredeti premier 2013. október 10,  ABC filmcsatorna
Magyar premier
Műfaj fantasy, kaland, dráma
Leírás A Wonderland a Once Upon a Time speciális spin-off sorozata, ami 13 rész erejéig Csodaországba kalaúzol el bennünket úgy, ahogy az anya sorozatban még sohasem láttuk korábban. A történet főszereplője Alice, aki Csodaországból hazatérve egy olyan veszélyes és különös világról mesél, mely a nyúlüreg túloldalán létezik. Egy láthatatlan macska, egy füstölgő hernyó és a beszélő kártyák csak kevesek azon dolgok közül, akikkel hihetetlen kalandjai során találkozott. Ez a lány csakis őrült lehet. Az orvosai egy olyan gyógymóddal akarják kezelni, aminek hatására minden ott látott dolgot elfelejthet. Alice úgy tűnik készen áll hátrahagyni ezt az egészet – különösen egy dzsinn, a jóképű és rejtélyes Cyrus emlékét, akibe beleszeretett és akit örökre elvesztett – de mélyen legbelül még mindig érzi, hogy valóság volt. A Bubi és a Fehér nyúl viszont még időben megmenti a szörnyű sorstól, ami az intézetben várna rá és okot adnak rá, hogy legyen miért visszatérnie Csodaországba!
Epizódok 
A nyúl üregében (1. évad 1. rész) Alice egy elmegyógyintézetben senyved mióta hazatért Csodaországból és elvesztette szerelmét. A veszteséget és az ott szerzett különös emlékeket nem tudja feldolgozni, ezért beleegyezik abba, hogy kipróbáljanak rajta egy különös és fájdalmas eljárást amitől mindent elfelejthet. Ám mielőtt a kezelést megkaphatná megérkezik hozzá a Fehér nyúl és a Bubi, hogy kiszabadítsák!
Bízz bennem (1. évad 2. rész) Alice és a Bubi a dzsin palackját keresik, de ezzel nincsenek egyedül, ugyanis a Vörös királynőnek is arra fáj a foga, és egy lépéssel előttük is jár egy olyan beépített “ember” segítségével akire senki sem számítana. A múltban megtudjuk Alice és Cyrus hogyan találkoztak és lettek szerelmesek egymásba.
Ne felejts el (1. évad 3. rész) A Bubi és Alice a grendelt keresik, hogy megszerezzenek tőle egy varázslatos hurkot, amivel meg lehet nézni, hogy mi történt az adott helyen régebben. A múltban kiderül, hogy a Bubi egykor Robin Hood csapatához tartozott, és megtudjuk miért szökött át az Elvarázsolt erdőből Csodaországba kedvesével, Anastasia-val.
A kígyó(1. évad 4. rész) Jaffar azt kéri a Vörös királnyőtől, hogy végeztesse ki a Bubit, de ő vonakodik teljesíteni a kérését. A múltban pedig megismerjük Jafar történetét, aki a szultán fattyaként sok megaláztatáson ment keresztül mire találkozott a hatalmas varázslónővel aki tanoncának fogadta. Tőle hallott először arról a hatalmas varázslatról amihez 3 dzsinre van szükség…
Kőszív (1. évad 5. rész) A Vörös királynő Alice segítségét kéri egy expedicióhoz amiért cserébe megígéri, hogy segít neki megtalálni az imádott dzsinjét. A múltban Anastasia és Will első napjait látjuk Csodaországban, ami nem éppen úgy alakult, ahogyan azt a pár elképzelte. Hogy nyomorukból szabaduljanak Anastasia kitalálja, hogy lopják el a korona ékszereket…
Ki az az Alice (1. évad 6. rész) Alice egyedül indul útnak, hogy a tündérpor segítségével bemérje Cyrus-t. Eközben a Bubi Alice után indul, miután a Vörös királynő elengedi, A múltban Alice-t látjuk miután hazatért Csodaországból, de az apja míg távol volt új családot alapított akik nem nézik jó szemmel a “meséit”. Az új mostoha anyja arra törekszik, hogy minnél előbb kiházasítsa, de Alice még nem tudja elfelejteni Cyrust.
Rossz vér (1. évad 7. rész) Jafar Alice apjának álcázza magát, hogy a lány közelébe férkőzzön, de Alice rájön a turpisságra. A múltban Jafar haldokló édesanyjától tudja meg, hogy honnan származik és az asszony arra kéri, hogy ekresse meg az apját, aki biztosan segíteni fog rajta. A szultán felveszi ugyan szolgálónak, de Jafat ennél többet akar!
Otthon (1. évad 8. rész) Alice és Cyrus végre találkoznak, a Vörös királynő pedig rájön, hogy Jafar kémet ültetett az udvarába. Anastasia úgy dönt, ha Jafar nem a szabályok szerint játszik akkor ő is változtat a taktikáján… A múltban Cyrus a legdrágább kincsét áldozza fel azért, hogy egy biztonságos otthont teremtsen Alice és az önmaga számára.
Nincs mitől félni (1. évad 9. rész) Alice, Cyrus és a Vörös királynő közösen keresik a Bubit, de fogalmuk sincs róla, hogy Lizard már megtalálta. Az útjuk egyébként sem könnyű, hiszen a királynő sosem volt népszerű, most pedig, hogy Jafar vette át a helyét a nép bosszút akar állni rajta. A varázsló pedig eközben egy rettegett szörny, a Gruffacsór kiszabadításán töri a fejét…
Sötét kis titkok (1. évad 10. rész) A múltban Cyrus édesanyja súlyosan megsérült ezért a három testvér a csodák kútjához utazott, hogy a vízével megmentsék az életét. A kút örzője azonban csak azokon segíthet akiknek még nem jött el a végzete, így nem ad nekik a gyógyírből. Cyrus mégis lop belőle, amiért mindhárman megfizetnek. A jelenben eközben Jaffar Anastasiat próbálja rávenni, hogy használja el a kívánságait, hogy az övé lehessen a harmadik dzsin is.
A lényeges szív (1. évad 11. rész) Jaffar nem tudja elvégezni a varázslatot ami egyesítené a dzsineket és megváltoztatná a mági törvényeit, mivel a Bubinak nincs a helyén a szíve. A szivet viszont nem könnyű megszerezni, mivel Storybrooke-ban van elrelytve… Eközben a múltban láthatjuk Anastasia-t amint meggondolta magát a királlyal való esküvő előtt, de az új barátja Cora tesz róla, hogy ne futamodhasson meg…
Elkapni egy tolvajt (1. évad 12. rész) Jafar alkut ajánl a Bubinak: ha megtesz neki egy szívességet segít visszahozni Anastasiát, de ez próbára teszi Alice és Will barátságát… Eközben Cyrus és Alice azon tanakodnak, hogyan tudnák visszatenni az ellopott vizet a csodák kútjába. A múltban pedig megtudjuk, hogyan találkozott először Alice és a Bubi, hogyan lettek barátok  és hogyan szerezte vissza a lány Will szívét Corától.
És éltek tovább… (1. évad 13. rész) Jafar és Amara sikeresen elvégzi a varázslatot, ezzel megváltoztatva a mágia törvényeit, majd Amara és Alice megszökteti Cyrust és a Fehér Nyúl házába viszi, hogy meggyógyítsák. Jafar úgy érzi már csak egyetlen ember maradt akitől tartania kell, mégpedig Amara! Hogy tőle is megszabaduljon holtakból álló hadsereget állít fel és felkészül a végső küzdelemre, ami eldönti Csodaország sorsát!