Mindent a szereplőkről

Főbb szereplők
Hófehérke Hófehérke/ Mary Margaret Blanchard A tündérmesék Hófehérkéje, harciasabb kiadásban. Miután a vadász elengedte a Királynő elől bújkálva megtanulta megvédeni magát és az íjjal is remekül bánik!Az átokbéli egyénisége már jobban hasonlít a klasszikus karakterre, Storybrookeban jóságos, de nagyon magányos tanárnőként él.
Charming Charming herceg/ David Nolan Ő a daliás szőke herceg minden lány gyermekkori álma, aki gondoskodó, bátor és sosem adja fel a küzdelmet. Igaz valójában nem született hercegnek, de minden tulajdonsága megvan hozzá, hogy annak nevezzük.Az átokbéli személyisége viszont sokkal bizonytalanabb, hajlamos rá, hogy mindig a rossz utat válassza. Az állatkórházban dolgozik kisegítőként.
Charming Emma Swan Emma Hófehérke és a Herceg lánya, akit még az átok kitörése előtt átküldtek a mi világunkba. Igaz így megmenekült, de az élete magányosan telt, sorra vetődött egyik nevelőszülőtől a másikhoz. Ezek az élmények megkeményítették a lelkét, így sok időbe telik mire sikerül hinnie abban, hogy a szülei tényleg mesefigurák, ő pedig a megmentő. Amikor azonban meglátogatja rég örökbe adott kisfia és elviszi a városba, nem tudja elhagyni többé.
Henry Mills Henry Mills Emma kisfia, akit a Gonosz királynő fogadott örökbe. Storybrooke-ban cseperedett fel, ahol nap-nap után ugyanaz történt és a lakók egy percet sem öregedtek. Henrynek feltűnik a város furcsasága és amikor tanárnőjétől egy mesekönyvet kap ajándékba arra is rájön, hogy mi okozza. Elhatározza, hogy megkeresi az anyját és segít neki megmenteni az itt ragadt meseszereplőket!
Evil Queen / Regina A Gonosz királynő/ Regina Mills A Gonosz királynőt legkevésbé sem a hiúság hajtja Hófehérke ellen, sokkal inkább a bosszúvágy. Ugyanis a fiatal Hófehérke véletlen elszólta magát egy titokról, aminek végzetes következménye lett Regina számára. Az átok kiszórása után ő rendelkezik minden meseszereplővel és hamis emlékekkel irányítja őket. Ő maga a polgármester szerepét veszi fel.
Zörgőfürge Zörgőfürge/ Mr. Gold Zörgőfürge nagyhatalmú mágus, akit Sötét Úr-nak és Zordonnak is neveznek. Hatalmát és varázserejét egy mágikus tőrből nyeri, és szívesen segít is vele azokon akik meg tudják fizetni az árát. Imád ugyanis alkut kötni, segítségéért pedig különös dolgokat kérni.  Ő találta fel a “nagy átkot” is, az átokba pedig beépített egy kiskaput amivel megőrizhette az emlékeit. Storybrokke-ban zálogháza van és övé szinte az egész város.
Belle Belle/ Lacey Belle a tündérmesék Szépsége, aki azért, hogy megmentse a faluját az ogréktól alkut köt Zörgőfürgével és elszegődik hozzá cselédnek. Az együtt töltött idő alatt egymásba szeretnek, a lány jó útra tereli a Zordont, de Zörgőfürge bizalmatlansága tönkre teszi a kapcsolatot.  Storybrooke-ban Regina őrültként bezárva tartotta, hogy Zörgőfürge ne találhasson rá. A személyisége egyébként teljes ellentéte az eredetinek,  szereti a rosszfiúkat és az italt sem veti meg.
Killian Jones / Hook Killian Jones/ Hook Kapitány Killian Jones kalóz, aki a múltban elszerette Zörgőfürge feleségét. Később Zörgő a Zordon hatalmát használva megfizetett neki, a szerelmét megölte, neki pedig levágta a kezét. A kalóz a keze helyére egy kampót tett, felvette a Hook nevet és megfogadta, hogy végez a Zordonnal! Az átok nem hatott rá, mivel Cora megvédte egy varázslattal, ezért 28 évig megfagyva várta az időt, hogy  végre beteljesíthesse a bosszúját…
Killian Jones / Hook Zelena Zelena Regina nővére, akit csecsemőkorában anyja, Cora, eldobott magától. Zelena hatalmas erővel lett megáldva, ennek köszönhetően kerül elhagyása után Ózba. Két idegen vette magához a kicsit, a nő a sajátjaként szerette, azonban a férfi nem, végül pedig mikor elég idős, megtudja, hogy akiket szüleinek hitt, valójában nem azok. Úgy dönt, elmegy a hatalmas Ózhoz, hogy megtudja, kik is az igazi szülei….
Egyéb szereplők Itt azokat a karaktereket látod, akik nem mindig, ám sokszor jelen vannak az epizódokban, vagy éppenséggel egy adott epizódban, vagy több epizódig vendégszereplők. külön kategorizáltuk, ki melyik évadban jelent meg először. (kattints a képekre a bővebb információkért)
1. évad
Piroska Piroska/Ruby Piroska egy személyben a farkas is, ugyanis vérfarkas. A nagymamája eltitkolja ezt előle, és szerez neki egy piros varázsköpenyt ami megakadályozza , hogy átalakuljon. Később fény derül a titokra és a lánynak menekülnie kell a falujából, ezért csatlakozik Hófehérkéhez, aki pedig a királnyő katonái elől menekül. Később ezzel a képességével a harcokban segít a neki és a hercegnek. Storybrooke-ban a nagyi éttermében dolgozik, mint jólelkű, szabadosabb erkölcsű felszolgáló.
August August / Pinokkió Pinokkió eredetileg fabábú volt aki egy elvarázsolt fából készült így életre kelt. Amikor életét adta apjaként szeretett készítőjéért a Kék Tündér megjutalmazta és igazi kisfiúvá varázsolta. Emmával együtt kelt át a mi világunkba, neki kellett volna vigyázni rá, de útjaik hamar szétváltak. Felnőttként indult a keresésére, hogy elmondja neki ki is ő valójában és mi a feladata, de megnehezíti, hogy amint elindul az idő ő is ismét fává kezdett változni. Előtte a mi világunkban íróként dolgozott.
Gepetto Gepetto/ Marco Gepetto a mesevilág ezermestere. Szülei kiskorában meghaltak, legjobb barátja Tücsök Tihamér, aki jóra nevelte. Gyermeke nem született, így készített magának egyet az elvarázsolt fából és elnevezte Pinokkiónak. Ő lesz a szeme fénye, éppen ezért az átok kitörése előtt átcsempészi a mi világunkba a fiút. Storybrooke-ban asztalos műhelye van, szintén ezermester és magányosan él.
Varázstükör Varázstükör/ Sidney Glass A varázstükör eredetileg egy dzsin volt aki egy félre sikerült kívánság révén került a tükörbe. Szerelmes Reginába ezért minden kívánságát teljesíti.Storybrooke-ban visszanyeri emberi alakját és újságíróként dolgozik. Itt is Regina jobb keze, bármit megtenne érte, ezért néha detektívként is segítségére van.
Abigail/ Kathryn Nolan Abigail Midász király lánya, akit Charminghoz akarnak férjhez adni. Egyik fiatal sem szeretné az esküvőt, Abigail előző kérője után szomorkodik aki arannyá vált, Charming pedig Hófehérkébe szerelmes. Abigail segít neki megszökni, a herceg pedig cserébe megmenti a lány szerelmét. Boldogan élnek míg ki nem tör az átok. Storybrooke-ban David felesége, de “kapcsolatuk” zátonyra futott.
Vadász, Graham seriff

Vadász/ Graham seriff

A vadászt farkasok nevelték fel és többre is tartja őket az embereknél. Ezért kéri fel Regina, hogy ölje meg neki Hófehérkét, a Vadász el is vállalja, de amikor meglátja a lány tiszta lelkét elengedi. Az árát viszont meg kell fizetnie, Regina kitépi a szívét és irányítja vele. Storybrooke-ban ő a serif és Regina szeretője.
Hamupipőke

Hamupipőke/Ashley Boyd

Hamupipőke tündérkeresztanyját megöli Zörgőfürge és elveszi a pálcáját, egy alkuért cserébe viszont segít a lánynak eljutni a bálra, hogy megismerhesse a hercegét. Az alku ára egy szívesség, de álmában sem gondolta volna, hogy mi lesz az. Az alku ára ugyanis tönkre teheti a boldogságát… Storybrooke-ban egy teherbe esett lány, akit elhagyott a gyerek apja. Mindenki azt javasolja, hogy adja örökbe a babát, de ő szeretné megtartani.

2. évad
Baelfire / Neal Cassidy Baelfire/ Neal Cassidy Baelfire Zörgőfürge imádott fia, aki jó útra akarta téríteni az apját, de ezért súlyos árat fizetett. Egy portálon átkerült a mi világunkba, még jóval az átok kitörése előtt, így az átok nem is hatott rá. Egy darabig Sohaországban élt, majd visszatért a mi világunkba és felvette aNeal Cassidy nevet. Így találkozott Emmával és egymásba szerettek, kétes múltja viszont utoléri a fiút és ennek Emma issza meg a levét. Évekkel később újra találkoznak és megtudja, hogy Henry az ő fia.
Cora Cora Regina anyja és szintén nagy varázserővel bír. Neki köszönhető, hogy a mesevilág egy része nem került át Storybrooke-ba, csak megfagytak 28 évre. Akárcsak a lányát őt is a bosszú hajtja, bár kissé más módon. Reginával mindig kemény kézzel bánt, hiszen csecsemő korában eltervezte már, hogy a lánya egy nap királnyő lesz! Hogy a tervét megvalósítsa, bármire képes volt…
Aurora Csipkerózsika Csipkerózsikát a gonosz Demona álomátokkal súlytotta, míg Fülöp herceg fel nem ébresztette az igaz szerelem csókjával. Viszont amíg aludt nagyon megváltozott a világ, kitört a “nagy átok” és a meseszereplők megfagytak 28 évre. Ezalatt az ogrék is visszatértek és sanyargatják a népet. A mesevilág nem biztonságos, kivéve egyetlen menedékhelyet…
Mulán Mulán Mulán sem került át Storybrooke-ba csak megfagyott 28 évre. Belle révén találkozott Fülöppel és csatlakozott hozzá az útján, mivel ő maga is nagyszerű harcos, így hasznos segítőtársa lett. Egy ideig úgy tűnik kicsit ő maga is beleszeretett a jóképű hercegbe, de a harmadik évadban olyan információkat tudunk meg, amik kissé talán megváltoztatják a véleményünket!
3. évad
Robin Hood Robin Hood Robin Hood a tolvajok fejedelme, gyermekét egyedül nevelő apa és nem mellesleg Regina igaz szerelme. Regina azonban a bosszúját választotta a boldogság helyett, így meg sem ismerte őt amivel mindkettejük életét megnehezítette. Miközben Reginából a rettegett Gonosz királynő vált, Robin feleségül vette Lady Mariant és megszületett a kisfiuk, Roland. Sok-sok évvel később, Marian halála és az átok megtörése után találkoznak újra és kapnak egy második esélyt, a kérdés csak az hogy tudnak e élni vele…
Ariel Ariel Ariel egy sellő, aki szerelmes lesz egy emberbe miközben kimenti a tengerből. Onnantól kezdve arról álmodozik, hogy egy nap ismét találkoznak, ami Hófehérke és egy kis mágia segítségével valóra is válik. Regina viszont alkalmasnak találja a pillanatot, hogy lecsapjon Hófehérkére és kihasználja a hableány naívságát. Ariel végül helyrehozza a hibáját, de ezért súlyos árat fizet!
Pán Péter Pán Péter/ Malcolm Malcolm, vagy ahogy többen ismerik Pán Péter tipikusan az az ember, aki nem akar felnőni. Egyszerűen képtelen felelősséget vállalni, inkább elmenekült egy olyan világba ahol bármit megkaphat amit szeretne, beleértve a fiatalságot is. De mint minden mágiának ennek is ára van, ha elhasználja a sziget összes mágiáját meghal. Kivéve ha megtalálja a legigazabb hívőt és megszerzi a szívét…
Csingiling Csingiling/ Zöld Tündér Csingiling tündér a Kék tündér rendjéből. Önfejű és makacs, az a típus aki mindig azt sajnálja akit a többiek nem szeretnek. Így ismerkedik meg Reginával, akin segíteni próbál. Naívságáért azonban nagy árat fizet, elveszíti a szárnyait és száműzik a tündérek közül. Ezután Sohaországban bújkál ahol összetalálkozik Emmáékkal, akik segítségével lehetősége nyílik rá, hogy esetleg újra kiérdemelje a szárnyait.
Rapunzel Rapunzel Rapunzel egy fiatal hercegnő, aki a félelmei elől menekült a Sherwood-i erdőbe, hogy megkeressen egy bűvös növényt ami elűzheti a rettegését. Az éjgyökér azonban nem úgy működik, ahogyan elképzelte így egy toronyban ragad hosszú-hosszú ideig. Végül Charming talál rá és segít neki legyőzni a félelmeit. Az ő segítségével végre hazatérhet a szüleihez, akik már nagyon régóta vártak rá. blg gb
4. évad
25~0.jpg Elsa Elsa különleges képességgel rendelkezik: havat és jeget tud alkotni. Szülei meghaltak, így ő és húga, Anna, egyedül maradtak, Elsára száll a trón és vele együtt Arandelle. Édesanyja naplójában talál egy olyan bejegyzést, miszerint szülei azért indultak útnak, hogy Elsa erején segítsenek, így magát hibáztatja halálukért…
25~0.jpg Ingrid/Hókirálynő Ingrid Arandelle királyi családjának tagja, és különleges képességgel lett megáldva: a jég és hó erejével. Még egészen kicsi, amikor a két nővérével, Helgával és Gerdával felfedezik ezt, ám már akkor megígérik egymásnak, hogy sosem mondják el senkinek.
25~0.jpg Szörnyella Szörnyella egyedülálló gyerekorral rendelkezik, valószínűleg ez is vezette a gonosztevők útjára. Már kiskorában sem volt minden rendben vele: Mindegyik édesapját megmérgezte, és mindegyik bele is halt. Anyjának nem volt más választása, így a padlásra kellett zárnia, nehogy ártson bárkinek vagy bárminek is. A lány szigorú neveltetés között nőtt fel emiatt, teljesen elzárva a külvilágtól, mígnem egy kíváncsi újságíró, Isaac, az író fel nem fedezi.
25~0.jpg Ursula Ursula egészen gyermekkora óta nem énekelhetett, anyja halála miatt. Apja ezért is nem engedi meg neki, ám ő ennek ellenére is énekelgetett. Réges-régen egyszer az útja még kereszteződött Hookal, aki elvállalta, hogy elviszi őt a hajójával, azonban apja keresztbe tett a terveibe, ugyanis felajánlotta Hooknak, hogyha elveszi lánya hangját egy különleges kagylóval, akkor ad neki a tintából, aminek segítségével akár le is győzheti a krokodilját.
Demóna Demóna Demóna múltja messzire nyúlik vissza. Már réges-régen gonosztevő volt, ám egy ideig pályafutása megrekedt, mivel nem tudta legyőzni Csipkerózsikát. Az azelőtti időkben félelmetes gonosztevő volt, például olyan tüze volt, hogy ha valamit felégetett, az akár több évig is égett. Sok-sok évvel később megismerkedik Reginval, aki tanulni szeretne tőle, a bukott gonosztevőtől. Mivel Demóna túlságosan mélyponton van, nem hajlandó tanítani őt, azonban Regina makacsságának köszönhetően mire észbe kapna, már ő tanul tőle.
Lily Lily Lily a Varázslat nélküli világban nőtt fel, ám az Elvarázsolt Erdőben született Demóna lányaként. Hófehérke és Charming herceg szakította el az édesanyjától, majd száműzték belé Emma sötétségét, ezek után pedig véletlenül átkerült Ursulával és Szörnyellával együtt a Varázslat nélküli világba. A két nő ezután örökbe adja a kicsit, akit örökbe is fogadnak.Sok-sok évvel később elszökik apjától, így találkozik Emmával, akivel összebarátkozik.
Isaac/ Az Író Isaac/ Az Író Isaac a Varázslat nélküli világból származik. Hobbija pedig az írás volt, így úgy döntött, megvalósítja álmait, ekkor pedig a sorsa a Mágus inasához vezette, így ő lesz az új Író. Az volt a feladata, hogy feljegyezze a történéseket, ám írói hatalmát rosszra kezdte használni. Összeismerkedik Szörnyellával, aki később ellopja az írói tollat és tintát, hatalmat szerez magának. Hogy ne ártson senkinek sem, azt írja végzetéül, hogy többé ne árthasson senkinek.
5. évad
Arthur király Arthur király Arthur Camelotban született, egy kis faluban, melyben egy fa egyszer megjósolta számára, hogy egy nap egy bukott királyság vezetője lesz. Évekkel később – hogy a jóslat beteljesüljön – megszállottan keresi az Excaliburt. Meg is találja, viszont a kard egy része hiányzik, ami a Zordon tőre, így sokáig azon dolgozik, hogy megkaparintsa azt. Ezek után kiszórja Avola homokját a falura, ezzel pedig létrehozva Camelot dicső királyságát.
Merlin/ A Mágus Merlin/ A Mágus Merlin, avagy a Mágus egykor csak egy átlagos ember volt, míg nem ivott a Szent Grálból. Onnantól kezdve hatalmas erőt kapott, amit a jóra használt. Időtlen-időkig gyógyította az embereket és segített nekik, míg nem találkozott Nimue -val. A lány faluját lerombolta egy gazember és ártatlanokat mészárolt le. Az idő folyamán ő és a lány egyre közelebb kerültek egymáshoz, majd szerelmesek lettek.
Hádész Hádész Hádész, az Alvilág ura egy görög isten, akinek réges – régen megálította a szívverését Zeusz, a testvére, így ennek köszönhetően nem tudja elhagyni az Alvilágot, vagy legalább is csak egy kis időre. Többször is járt már a birodalmán túl, például mikor alkut kötött Liammel, vagy járt már például Óz birodalmában is. Itt ismerkedik meg Zelenával, a Nyugati boszorkánnyal.
6. évad
Dr. Jekyll Dr. Jekyll Dr. Jekyll egy viktoriánus korabeli angliai tudós volt, aki azon dolgozott, hogy egy szérummal szétválassza az ember jobb és rosszabb felét. A segítője megkéri Dr. Lydgate -t, hogy nézze meg a tudós munkáját. Jekyll abban reménykedik, hogy elnyeri tetszését és a segítségével bekerülhet egy tudóstársaságba, azonban csalódnia kell. Ekkor meglátogatja Zörgőfürge, hogy segítsen a szérumában.