Zúzd szét a tükröt

Cím Zúzd szét a tükröt (4. évad 08.rész)
Írta David H. Goodman, Jerome Schwartz
Nézettség 6,80 millió
Háttértörténet Elsa, Anna és Ingrid története
Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész A hókirálynő (4. évad 7.rész)
Részletes leírás
DUPLA EPIZÓD  

Storybrooke-ban Emma felkeresi Goldot, hogy segítsen neki megszabadulni a varázserejétől és ez éppen kapóra jön a mágusnak, aki a süveget szeretné feltölteni varázserővel. Eltitkolva a valódi szándékait, napnyugtára az udvarházba csalja Emmát, hogy megoldják a problémáját. Eközben a többiek mindenhol Emmát keresik, Regina és Robin pedig egy új szintre helyezik a kapcsolatukat. Regina mesél a könyvről is Robinnak, aki úgy dönt saját maga jár utána a dolognak.

 

Eközben Arendelle-ben Elsa megtudja, hogy Ingrid börtönbe záratta a húgát és kiszabadítja. Közösen úgy döntenek, hogy Ingridet újra be kell zárni, ezért az urna keresésére indulnak. Úgy tervezik, hogy Elsa leküldi a börtönbe Ingridet, hogy végrehajtsa a büntetést Annán, a lány viszont az urnával várja odalent és bezárja a nénikéjüket. Ingrid azonban tudomást szerez a tervükről és ahelyett, hogy az urnában végezné kiszórja Annára a megtört látvány varázslatát, aki így a nővére ellen fordul. De Elsa még így sem akar ártani a húgának, inkább hagyja, hogy haragjában a lány őt zárja be az urnába. Ingrid csalódottságában befagyasztja a birodalmat és kitörli Elsa emlékeit a találkozásukról, hogy újra kezdhessék. Ám megjelenik Zörgőfürge aki a süvegjét követeli és mivel Ingrid nem hajlandó odaadni neki, magával viszi az urnát, Elsával együtt.

 

Az epizód végén Elsa megállítja Emmát mielőtt elveszítené a varázserejét, de Gold szervezkedése így sem volt eredménytelen, megszerzett egy másik nagyon fontos hozzávalót a szabadsága elnyeréséhez: egy olyan ember szívét aki ismerte mielőtt Sötét Úrrá vált, Hook szívét. Eközben Ingrid elvégzi az összekötő varázslatot és kiszórja a megtört látvány varázslatát a városra!

Érdekességek:
  • Az epizód a The Who azonos című száma után kapta a nevét.
  • Elsa és Anna szüleinek festménye VII Edward angol király portréjának a másolata. 
Következő rész Zuhanás (4. évad 9.rész)
< vissza a negyedik évadhoz