Zuhanás

Cím Zuhanás (4. évad 09.rész)
Írta Jane Espenson
Nézettség 6,43 millió
Háttértörténet
Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész Zúzd szét a tükröt (4. évad 8.rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban mindenki az új átok miatt aggódik, ami várhatóan napnyugtakor érkezik meg. Ellenvarázslatot nem tudnak, de Belle szerint ha találnak valakit aki már állt az átok befolyása alatt, akkor az ő hajtincséből lehetne egy olyan főzetet készíteni amivel vissza lehetne vonni az átok hatását. Így hát Elsa és Emma közösen indul Anna keresésére, Belle pedig a tündérek segítségével felkészül a főzet elkészítésére. Az átok közeledtével Mr. Gold is egyre sürgetőbbnek érzi, hogy beteljesítse a tervét, ezért úgy dönt begyűjti a tündérek varázserejét is, felszabadítja magát a tőr hatalma alól, fogja Belle-t és Henry-t és sorsára hagyja a várost. 

 

Eközben az új átok miatt Arendelle felszabadul a 30 évnyi fagy alól, ám a birodalommal együtt Hans is kiolvad és átveszi az uralmat az ország felett. Anna és Kristoff nem tud mit tenni Elsa nélkül, így a kikötőbe indulnak, hogy megszerezzenek egy különleges tárgyat Feketeszakálltól, amiről Gerda naplójában olvastak. Hans-nak azonban mindenhol vannak kémjei, így ahelyett, hogy megszereznék a kívánság csillagot a tenger fenekén végzik egy ládában. 

 

Az epizód végén kiderül, hogy a kívánság csillag Anna nyaklánca volt és a segítségével Elsa megtalálja Annát és Kristoffot, ám a városon már nem tudnak segíteni, hiszen az átok megérkezett.

Érdekességek:
  • Azt a jelenetet amiben Hook elfogja az apácákat eredetileg a zárdában akarták felvenni.
  • Feketeszakáll a valóságban is létező angol kalóz volt az 1600-as években. Valódi neve Edward Teach volt és főként a Karib-térségben és az Atlanti-óceán nyugati részén tevékenykedett. Gúnynevét a sűrű fekete szakálláról és félelmetes megjelenéséről kapta, amit általában szeretett is kihasználni.
  • Egyike annak a kevés epizódnak amiben a mesevilágbéli események pontosan egy időben játszódnak a Storybrooke-i eseményekkel.
Következő rész Megrázó látvány (4. évad 10.rész)
< vissza a negyedik évadhoz