Rögös út

Cím Rögös út (4. évad 03.rész)
Írta David H. Goodman, Jerome Schwartz
Nézettség 7,92 millió
Háttértörténet Elsa és Kristoff
Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész Hóvakság (4. évad 2.rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Mary Margaret megtartja az első polgármesteri beszédét, ám az esemény tragédiába fordul, amikor Marian váratlanul összeesik. Regina segítségével rájönnek, hogy egy jégvarázslat áldozata lett, ami ha a szívéig hatol meg is halhat. Mindenki Elsát gyanusítja, de Emma biztos benne, hogy nem az új barátnője tehet a támadásról, ezért nyomozásba kezd. A nyomkeresést Robin Hood táborában kezdi, ahol egy tolvajba botlik, aki hasznos információkkal szolgálhat a támadóról.

 

Eközben a mesevilágban ismét felbukkan Hans herceg Arendelle királyságban és ezúttal egy mágikus tárgy segítségével próbálja megszerezni a trónt. Kristoff és Elsa azonban tudomást szereznek a tervéről és  mindent megtesznek, hogy előtte szerezzék meg az urnát. A tervük sikerül is, de Elsát csábítja a gondolat, hogy többet tudjon meg a tárgyról mielőtt megsemmisítik, hiszen ez az egyetlen bizonyítéka, hogy vannak még hozzá hasonló képességű emberek a világon. Amíg tétovázik megérkezik Hans a testvéreivel és az urnába akarja kényszeríteni a lányt. Ám amint kinyitja azt, kiderül hogy már nem volt üres és a lakója egyáltalán nem szereti a Hans féléket… A Hókirálynő megfagyasztja az önjelölt trónbitorlót és megígéri Elsának, hogy segít neki a képességei irányításában.

 

Az epizód végén a csapat rájön, hogy a fagyis néni valójában a Hókirálynő és azonos képessége van Elsával, ám mielőtt legyőzhetnék a nő elmenekül. Elsa pedig rádöbben, hogy a múltban ismerték egymást a Hókirálynővel, de elveszítette az emlékeit erről.

Érdekességek:
  • A Rocky Road fagyit David már az első évadban említette, az 1×20-as epizódban amikor hazavitte Reginát. 
  • Hogy a Hókirálynő mezitláb járjon a színésznő, Elizabeth Mitchell ötlete volt. 
  • Amikor Hans jéggé fagyott a színészt modellezték le 3D-ben.
  • A Mongúz hadművelet nevét adó húsevő állat a vadonban gyakran táplálkozik kobrákból (amiről az Emmával közös hadműveletet nevezték el) és általában érzéketlen az alacsony dózisú kígyóméregre.
Következő rész A tanonc (4. évad 4.rész)
< vissza a negyedik évadhoz