Megrázó látvány

Cím Megrázó látvány (4. évad 10.rész)
Írta Scott Nimerfro, Tze Chun
Nézettség 6,20 millió
Háttértörténet Ingrid és Emma története
Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész Zuhanás (4. évad 9.rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Elsa, Emma és Anna kivételével mindenki a bűbáj hatása alá került és a szerettei ellen fordult. Emma és Elsa véget akar vetni ennek, de a szallagok összekötik hármójuk életerejét, így nem árthatnak a Hókirálynőnek anélkül, hogy ők maguk is meg ne sérüljenek. Bárhogy próbálnak megszabadulni a kötéstől nem járnak sikerrel, egészen addig amíg Emmának eszébe nem jut, hogy amit a szeretet köt össze azt a gyűlölet szakíthatja szét! Így hát felkeresik Reginát a kriptájában és addig szítják a haragját, amíg elég mérges nem lesz hozzá, hogy feloldja a kötést. A két lány ezután Ingrid barlangja felé veszi az irányt, a felbőszült Regina pedig kiszabadul és rátalál Hófehérke cellájára….

 

A varázslat nélküli világban megismerjük Emma és Ingrid múltját, ahogy szépen lassan összebarátkoztak, majd végül Ingrid örökbe fogadta. Minden jól is alakult, egészen addig, amíg a nő varázslásra nem akarta kényszeríteni Emmát, aki a drasztikus módjától megijedt és elmenekült. Ingrid viszont ezután sem adta fel a reményt, a tekercs amit a varázslóinastól kapott elvezette Storybrooke-ba, ahol csendben meghúzódva várta Emma érkezését.

 

Az epizód végén Anna megtalálja édesanyjuk utolsó üzenetét, amiben arra kéri a lányait, hogy engedjék szabadon a nővérét. Ingrid rádöbben, hogy amire annyira vágyott eddig is vele volt, a nővérei szeretete. Rádöbben, hogy szörnyűségeket tett és visszavonja a varázslatot, de ez az életébe kerül. Ingrid halálával a városlakók felszabadulnak és minden visszatér a rendes kerékvágásba.

Érdekességek:
  • A fiatal Emma egy dalmatát nyer a gépből, ami utalás Szörny Ella megérkezésére az évad második felében.
  • Az örökbefogadási papírokat a livecareer.com álláskereső oldal minta nyomtatványaiból töltötték le.
  • A vidámparkban az egyik körhintán kalóz zászlókat lehet látni.
  • A nyitó jelenetben – ami közvetlenül az átok kitörése után játszódik – a seriff iroda falán lévő óra ismét 8:15-öt mutat.
  • Baki: Emma az 1999-es visszaemlékezésben arról beszél milyen jó lenne egy pillanat alatt otthon teremni, mint ahogy Harry Potter csinálja (amit az író hoppanálásnak nevezett el), pedig valójában Harry ezt a Félvér hercegben tanulja csak meg, amit 2005-ben adtak ki.
Következő rész Hősök és Gonosztevők (4. évad 11.rész)
< vissza a negyedik évadhoz