Hóvakság

Cím Hóvakság (4. évad 02.rész)
Írta Jane Espenson
Nézettség 8,6 millió
Háttértörténet Anna és David
Elérhetőség letöltés + online / epizódképek
Előző rész A két nővér története (4. évad 1.rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Elsa jégfalat von a város köré, hogy ezzel kényszerítse a városlakókat, hogy adják ki a húgát. Emma, Hook és Charming a határhoz siet, hogy megtalálják a felelőst, Mary Margaret pedig első polgármesteri teendőjeként a városlakók noszogatására megpróbálja helyreállítani az Elsa által tönkretett áramellátást. Emma megtalálja Elsát, de annyire megijeszti, hogy elszabadul a lány ereje és bent rekednek egy jeges barlangban. A barlang fogságában rádöbbennek, hogy mennyi hasonlóság van közöttük, de a fagyos levegőtől Emmát egyre inkább a kihülés veszélye fenyegeti.

 

Eközben a mesevilágban megismerjük a fiatal Davidet, aki az iszákos apja árnyékában, Boo Peep elnyomása alatt éldegélt, míg nem találkozott Annával. Az Arendelle-ből érkező titokzatos lány megtanítja neki, hogy bár a csaták néha reménytelennek tűnnek, akkor is meg kell vívni őket. David legyőzi a könyörtelen zsarnokot, és ez az élmény teljesen megváltoztatja az életét, megalkotva azt a hőst, akit Charming-ként megismertünk. Anna pedig folytatja a titkos küldetését és Zörgőfürge kastélya felé veszi az irányt.

 

Az epizód végén David segítségével Elsa összeszedi magát annyira, hogy kijussanak a barlangból és Emma végre felmelegedhet. A herceg pedig megígéri Elsának, hogy segítenek neki megkeresni a húgát.

Érdekességek:
  • Törölt jelenet #1: (ide kattintva megtekintheted) Az első törölt jelenetben Mary Margaret segítséget kér Reginától a generátorral kapcsolatban és úgy tűnik az előző évados javulást Emma meggondolatlansága sem rontotta el a kapcsolatukban.
  • Törölt jelenet #2: (ide kattintva megtekintheted) A második törölt jelenetben pedig Henry látogatja meg a nagypapáját a boltban, hogy visszakérje a New York-i hamis emlékeit. Gold nem segít neki, inkább elmagyarázza, hogy milyen fontosak is az emlékek, hiszen azok tesznek minket önmagunká.
  • A kicsi Neal-nek van egy báránykás figurája fellógatva, ami utal az édesapja pásztor múltjára.
  • Az epizód angol címe (White out) a Jégvarázs egyik zenéjére utal.
  • Boo Peep egy bölcsődalból lett idézve, ide kattintva meghallgathatjátok.
Következő rész:

Rögös Út (4. évad 3. rész)

< vissza a negyedik évadhoz