Családi ügyek

Cím Családi ügyek (4. évad 06.rész)
Írta Kalinda Vazquez, Andrew Chambliss
Nézettség 7,54 millió
Háttértörténet Anna és Belle története
Online online + letöltés / epizódképek
Előző rész Törött üveg (4. évad 5.rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban hőseink átkutatják a Hókirálynő fagylaltos kocsiját, hátha a nő nyomára lelnek, ám ő egy lépéssel előttük járt és kiürítette az autót. Az egyetlen amit találnak, egy mappa ami tele van Emma kislánykori emlékeivel és bizonyítékokkal arról, hogy azóta szemmel tartotta, hogy erre a világra érkezett. Eközben Belle-t emészti a bűntudat amiatt, hogy a múltban cserben hagyta Annát és úgy dönt helyrehozza a dolgokat. A tőr hatalmát kihasználva kényszeríti Zörgőfürgét, hogy vezesse a Hókirálynő barlangjához, ám ott nem azt találja amire számít…

 

Eközben a mesevilágban megtámadják az ogrék Maurice király kastélyát és a támadásban a felesége is életét veszíti. Belle elájult, így nem emlékszik az anyja végzetére, de addig nem tud megnyugodni amíg vissza nem nyeri az emlékeit. Egy könyvben olvas az Arendelle-i kőtrollokról, akik képesek arra, hogy visszahozzák az elfeledett emlékeket, ezért útra kel hozzájuk. Utazása során megismerkedik Annával, aki szintén a kőtrollokhoz tart, hogy a nénikéjéről kérdezősködjön és összebarátkoznak. Mindketten sikerrel járnak, ám Ingrid a nyomukra lel és megtámadja őket. Belle úgy dönt előbb az emlékeit próbálja megmenteni, csak azután segít Annán, de végül mindkettőt elveszíti. Az emlékek összetörnek, Anna pedig lezuhan és Ingrid markába kerül. Belle bűntudatosan hazamegy és elhatározza, hogy mindent megtesz, hogy segítsen az országán.

 

Az epizód végén Belle megpillantja a Hókirálynő tükrét, ami mindenkiből a legrosszabbat hozza elő és csak Zörgőfürge segítségével tud elmenekülni. Az élmény hatására elmondja Elsa-nak mi történt a húgával a múltban és hogy Ingrid a megrázó látvány varázslatára készül.

Érdekességek:
  • Baki: Emma azt mondja 13-14 éves lehet amikor a nevelőotthonos felvétel készült, de a 4×10-es epizódból megtudjuk, hogy 1999-ben készült, tehát 15-16 éves lehetett Emma ekkoriban.
  • A rúnás tekercsen amit Emma és Hook talált a következő írás látható:“Az utam közel s távol vezet, a kutatásom nem ismer határokat.  A megszálottság nem hagy el, a kutatásom a világ végezetéig tart. Egy dolgot biztosan tudok, a megmentő neve Emma. A megmentő a nővérem lesz, a családnak teljessé kell válnia. “
  • A könyv amire Belle azt mondja, hogy az első történet volt amit az édesanyja mesélt neki ugyan az, mint amit az 1×12-es peizódban látunk nála.
  • Emma viccesen Dairy Queen-nek (Tejcsarnok királynőjének) szólítja a Hókirálynőt az epizódban, ez utalás a Dairy Queen fagyimárkára.
Következő rész: A HÓKIRÁLYNŐ (4. ÉVAD 7.RÉSZ)
< vissza a negyedik évadhoz