A tanonc

Cím A tanonc (4. évad 04.rész)
Írta Andrew Chambliss, Dana Hogan
Nézettség 8,07 millió
Háttértörténet Zörgőfürge és Anna története
Online letöltés + online / epizódképek
Előző rész Rögös út (4. évad 3.rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Emma és Hook az első hivatalos randijára készül, amire a kalóz szeretne két kézzel érkezni. Ennek érdekében felkeresi Zörgőfürgét és megzsarolja: ha nem adja vissza a kezét elmondja az újdonsüt Mrs. Goldnak, hogy a férjecskéje hazudik neki. Mr. Gold meg is teszi amit kér, ám figyelmezteti: a kéz ahhoz az önző kalózhoz tartozik aki egykor volt, így ha visszaadja neki, beláthatatlan következményekkel járhat! A kalóz nem foglalkozik a fenyegetéssel, ám hamarosan úgy érzi az új testrész az irányítása alá vonja. Hogy szabadulni tudjon tőle ismét alkut köt a manóval…

 

Eközben a mesevilágban Zörgőfürge a Varázsló süvegét igyekszik megszerezni, ám nem jár sikerrel. A süveget egy olyan bűbáj őrzi amit csak olyan ember törhet meg, aki szembenézett a sötétséggel és le tudta győzni, de mint tudjuk ez bizony sosem volt a manó erőssége. Éppen ezért jön kapóra neki egy új jövevény, az Arendelle-ből érkező Anna, aki bármit megtenne azért, hogy segíthessen a nővérén. Zörgőfürge alkut ajánl neki: ha beleönt egy titokzatos szert a süveg örzőjének a teájába, elárulja a lánynak mit kerestek a szülei az Elvarázsolt Erdőben.

 

Az epizód végén kiderül, hogy Hook keze nem volt átkozott, csupán a mágus és a képzelete játszott vele. A tetteit azonban nem tudja visszacsinálni, így ha nem akarja, hogy Emma tudomást szerezzen róluk, Zörgőfürge adósa lesz. Henry pedig elszegődik a nagyapjához inaskodni, hogy kiderítse mit tud a mesekönyv szerzőjéről!

Érdekességek:
  • A Hókirálynő Storybrooke-ban Sarah Fisher néven éldegélt, az első évadban többször is látni lehet a “Sara’s Ice Cream”/ “Sara fagyizója” táblát.
  • Hook levágott kezét már többször is láttuk korábban Zörgőfürge holmija között: az 1×12-es epizódban Zörgőfürge kastélyában, a 2×11-ben pedig a boltban látjuk viszont amikor Gold Belle-el beszél telefonon.
Következő rész Törött üveg (4. évad 5.rész)
< vissza a negyedik évadhoz