4. évados epizódleírások

Epizódleírások  A képekre kattintva bővebb leírás érhető el!
A két nővér története (4. évad 1. rész) A rémült és összezavarodott Elsa Storybrooke-ban találja magát és egy hószörnyet alkot, hogy megvédje magát. Regina úgy érzi ismét elvesztette a boldog befejezés lehetőségét, Zörgőfürge pedig egy különös tárgyat talál a nászútján. Ezalatt a múltbéli Anderelle királyságban Anna elnapolja az esküvőjét, amíg segítséget talál Elsának a varázsereje irányításában.
Hóvakság (4. évad 2. rész) Miközben Elsa kétségbeesetten keresi a húgát Emma meglepi őt, és egy jeges barlangban ragadnak, aminek a fagyos levegője veszélybe sodorja Emma életét. Mary Margaret pedig szembenéz az első vezetői feladatával és megpróbálja újraindítani a generátort, hogy helyreállítsa az áramellátást a városban. Eközben a mesevilágban Anna megismeri a szelíd Davidet és megtanítja hogyan harcoljon Boo Peep-el, aki el akarja venni a farmjukat.
Rögös út (4. évad 3. rész) Storybrooke lakói Elsát gyanusítják amikor Marian-t egy jeges varázslat támadja meg, Emma és David megtalálja Will Scarletet Robin sátrában kutakodni, Hook pedig gyanakodni kezd, hogy Zörgőfürge még mindig magánál tartja a tőrt. Eközben a múltbéli Arendelle-ben Kristoff és Elsa megpróbálja megállítani Hans-t, hogy átvegye az irányítást a királyság felett.
A tanonc (4. évad 4. rész) Storybrooke-ban Emma és Hook az első hivatalos randijára készül, amire a kalóz szeretne két kézzel érkezni. Ennek érdekében felkeresi Zörgőfürgét és megzsarolja: ha nem adja vissza a kezét elmondja az újdonsüt Mrs. Goldnak, hogy hazudik neki. Eközben a mesevilágban Zörgőfürge a Varázsló süvegét igyekszik megszerezni, ám nem jár sikerrel. Éppen ezért jön kapóra neki egy új jövevény, aki bármit megtenne azért, hogy segíthessen a nővérén.
Törött üveg (4. évad 5. rész) Storybrooke-ban Emma és Elsa a városi nyilvántartás adatait böngészik Anna után kutatva, ám helyette egy sokkoló fényképre bukkannak. Hogy fényt derítsen az egészre, Emma a képek megrendelőjéhez, Reginához fordul segítségért, de a nő még neheztel rá a Marian ügy miatt. Eközben a múltban a fiatal Emmát látjuk, aki miután rádöbbent, hogy túlkoros már ahhoz, hogy adoptálják megszökött az árvaházból. Miközben egyedül próbál boldogulni összebarátkozik egy fiatal lánnyal, Lily-vel.
Családi ügyek (4. évad 6. rész)
Storybrooke-ban továbbra is tart a hajsza, hogy nyomára leljenek a Hókirálynőnek annak érdekében, hogy rájöjjenek mit  akar Elsával és Storybrooke lakóival. Belle megpróbálja a tőr erejével kényszeríteni Zörgőfürgét, hogy mutassa meg neki hol rejtőzik a nő, ám a búvóhelyén nem azt találja amire számított. Eközben a mesevilágban Belle Anna segítségével Arendelle-be utazik, hogy találkozzon Troll papával, aki talán segíthet neki visszanyerni az emlékeit az édesanyja sorsáról.
A hókirálynő (4. évad 7. rész)
Storybrooke-ban Emma elkapja a Hókirálynőt és az irodájába viszi kihallgatásra, ám a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan eltervezte…A többiek pedig találnak egy tükröt az óratoronyban – ami sejthetően az átokhoz szükséges tükör –  ezért megpróbálják kitalálni, hogyan tudnák megsemmisíteni. Eközben a múltbeli Arendelle-ben fény derül a Hókirálynő származására és látjuk, hogyan fedezi fel a veszélyes fagyasztó képességeit.
Zúzd szét a tükröt (4. évad 8. rész) Storybrooke-ban Emma felkeresi Goldot, hogy segítsen neki megszabadulni a varázserejétől és ez éppen kapóra jön a mágusnak, aki a süveget szeretné feltölteni varázserővel. Eközben a többiek mindenhol Emmát keresik, Regina és Robin pedig egy új szintre helyezik a kapcsolatukat. Eközben Arendelle-ben Elsa megtudja, hogy Ingrid börtönbe záratta a húgát és kiszabadítja. Közösen úgy döntenek, hogy Ingridet újra be kell zárni, ezért az urna keresésére indulnak.
Zuhanás (4. évad 9. rész) Storybrooke-ban mindenki az új átok miatt aggódik, ami várhatóan napnyugtakor érkezik meg. Belle szerint ha találnak valakit aki már állt az átok befolyása alatt, akkor az ő hajtincséből lehetne egy olyan főzetet készíteni amivel vissza lehetne vonni az átok hatását. Eközben az új átok miatt Arendelle felszabadul a 30 évnyi fagy alól, ám a birodalommal együtt Hans is kiolvad és átveszi az uralmat az ország felett.
Megtört látvány (4. évad 10. rész) Storybrooke-ban Elsa, Emma és Anna kivételével mindenki a bűbáj hatása alá kerül és a szerettei ellen fordul.  Emma és Elsa kétségbeesetten próbál véget vetni ennek, de az újdonsült szallagjaik megnehezítik a feladatot. Eközben a varázslat nélküli világban megismerjük Emma és Ingrid múltját és arra is fény derül Emma miért vesztette el róla az emlékeit.
Hősök és Gonosztevők (4. évad 11. rész) Storybrooke-ban a Hókirálynő halála feloldotta a Marian szívét sújtó átkot is, ezért Robin választás elé kerül, Elsáék pedig hazautat keresnek. Eközben Zörgőfürge arra készül, hogy beteljesítse a tervét és felszabadítsa magát a tőr hatalma alól. Eközben a múltbéli mesevilágban Zörgőfürge hazaérkezik a Camelot-i utazásából és egy szuvenírt is elhozott: egy olyan kesztyűt ami elvezet bárki legnagyobb gyengeségéhez. Ám mások is szeretnék megkaparintani az értékes tárgyat…
Sötétség a város szélén (4. évad 12. rész)  Sok-sok évvel ezelőtt a mesevilágban Ursula, Szörnyella DeFrász és Démóna találkozóra gyűlnek össze a Tiltott erődben. Zörgőfürge hívta meg őket, mert velük együtt akarja valóra váltani tervét, amivel ők, a gonoszok is elnyerhetik a boldog befejezést. E négy sötét lélek szövetsége a jelenig ível, amikor is a varázslat nélküli világba száműzött Zörgőfürge a három gonosz nőszemély segítségével tervezi meg visszatérését Storybrookba.
Megbocsátatlan (4. évad 13. rész)  Mary Margaret és David nem lelnek nyugalmat, amióta Szörnyella és Ursula a városba érkeztek. Nem tudják elhinni, hogy a két gonosz egyszerre jó útra akar térni, és mindenáron titokban akarják tartani azt, amit ők ketten régesrég elkövettek Demónával szemben. A mesevilágban ugyanis Hófehérke és a Herceg egyszer már megpróbált együttműködni a három boszorkánnyal, akkor a gonosz királynő átkának elhárítása érdekében. Regina és Henry folytatják kutatásukat a mesekönyv írója után, nyomozásuk a kis Pinokkióhoz vezeti őket.
A sárkány közbelép (4. évad 14. rész)  Regina meg akarja győzni a sötétség három királynőjét, hogy neki is köztük a helye, és noha nem kevés kétellyel, de végül magukkal viszik baljós útjaikra. David és Mary Margaret bíznak Reginában, hogy beépített ügynökként kiderítheti, mi rosszban sántikálnak Demóna és társai, Emma azonban jobbnak tartaná, ha árnyákként követhetné Reginát. A mesevilágbeli múltban Zörgőfürge a pályafutása mélypontján lévő Demónához küldi Reginát tanulni, azonban végül Demóna tanul tőle.
Szegény mélábús lélek  (4. évad 15. rész)  Réges régen Hook hajója egyszer majdnem szikláknak ütközött, amikor matrózait elbűvölte egy sellő az énekével. A sellő nem volt más, mint az ifjú Ursula, aki következő találkozásuk alkalmával alkut kötött a kalózzal. A jelenben Hook felajánlja neki, hogy segít története boldog befejezését elérni, ha Ursula elárulja, mi a Zörgőfürge által vezetett összeesküvés célja. Zörgőrürge eközben Augustból próbálja kicsikarni a kívánt információkat.
A legkidolgozottabb tervek (4. évad 16. rész) Hófehérke és a herceg az Elvarázsolt erdőben megtudják, hogy születendő gyermeküket a gonosszá válás veszélye fenyegeti, ezért a varázslóinastól kérnek segítséget. Storybrookban Regina a mesekönyv kitépett lapjának fényképével próbálja félrevezetni Zörgőfürgét, azonban Zörgőfürge azonnal rájön, hogy az író a képen látható ajtó mögött van bezárva. Henry eközben a varázsló házába menekül a könyvvel és a már mindenki által keresett lappal.
Aranyszív (4. évad 17. rész)
A mesebeli múltban a nottinghami bíró annyira szorongatja Robint az adó miatt, hogy az hajlandó egyezséget kötni Zörgőfürgével, hogy elmegy Oz varázslójának kastélyába és ellopja onnan a sebzett szívek elixírjét. A jelenben Zörgőfürge fogva tartja Reginát és az írót, akitől azt kívánja, hogy ne is egy, hanem több boldog befejezést írjon számára. A két idősík között megelevenedik egy harmadik is a közelmúltban, amikor Robin Hood családjával megérkezik New Yorkba, ahol összefutnak Storybrook másik száműzöttjével, Mr. Golddal.
Szimpátia az ördöggel (4. évad 18. rész) 
Szörnyella DeFrász sötét múltjából több fontos részletre derül fény, miután bevallja Demónának, hogy ő volt az, aki magára hagyta Demóna kislányát. Szörnyellát anyja évekig bezárva tartotta, míg egy nap egy titokzatos újságíró – a sokak által keresett meseíró – megjelenése alkalmat nem kínál neki a szökésre. Regina eközben New Yorkba készül, hogy megmentse Robin Hoodot Zelinától, de gondoskodik arról is, hogy távollétében meg tudja akadályozni Gold további mesterkedéseit.
Lily (4. évad 19. rész)  Demóna beleegyezik, hogy segít Emmának és a többieknek, mert Zörgőfürge közös ellenségük. Emma megtudja, hogy Demóna gyermeke nem volt más, mint Lily, a lány, akivel gyerekkorában többször is találkozott, és barátságuknak nem volt jó vége. Emma és Regina együtt hagyják el Storybrookot, Regina, hogy megmentse Robint Zelenától, Emma, hogy felkutassa Lilyt. Gold eközben tesz róla, hogy ne tudják sakkban tartani.
Anya (4. évad 20. rész)  A mesebeli múltban Cora segíteni akar Reginának megtalálni lelki társát, akit meg is talál a nottinghami bíró személyében. Storybrookban Demóna boldog, hogy végre találkozhat lányával, Lilyvel, akit azonban jobban érdekel a bosszú. Gold állapota egyre rosszabbodik, sürgősen szüksége van a sötét lelkű ember véréből vett tintára, hogy az íróval átírathassa történetét, Regina azonban közbelép, mert Zelinával kapcsolatban saját tervei vannak az íróval.
Mongúz hadművelet (4. évad 21-22. rész)  Storybrookban Hook útmutatása nyomán sikerül kiszabadítani a varázslóinast a csapdából, ahová pont Hook közreműködésével került. A varázslóinas elmondja, hogy Isaacot, az írót a varázsajtót ábrázoló illusztráció segítségével lehetne foglyul ejteni. Erre azonban már nem kerül sor, mert a haldokló Gold utasításait követő Isaac már története megírásának végére ért. Henry hirtelen egyedül találja magát a városban.