Nem könnyű zöldnek lenni

Cím Nem könnyű zöldnek lenni (3. évad 16. rész)
Írta Andrew Chambliss
Nézettség
Háttértörténet Zelena és Zörgőfürge története
Online letöltés + online / epizódképek
Előző rész Csendes elmék (3. évad 15. rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban eltemetik Neal-t majd virrasztást tartanak Nagyinál, de egy váratlan vendég érkezése megzavarja a gyászt. Zelena közli, hogy Regina a féltestvére és kihívja egy erőpróbára, napnyugtakor a város főterén akar összecsapni vele. Regina kutakodni kezd bizonyíték után, hogy valóban a testvére e és sajnos beigazolódik a Boszi állítása. Talál egy levelet amiben Zörgőfürge Cora elsőszülöttjétről ír és arról, hogy még az anyjánál is erősebb a lány. Regina nem tudja hogyan nyerhetne ellene, ha az akitől mindent tanult is erősebbnek találja a Boszit nála… Robin próbál lelket önteni belé… Eközben a többiek azt találgatják mit tehetett a királynő Zelena ellen és tervezgetik, hogyan tudnának segíteni Reginán, Hook pedig segít Henry-nek feldolgozni az apja halálát.

Smaragdvárosban a múltban két idegen megtalálta a csecsemő Zelenát és befogadták a családjukba. Az újdonsült édesanyát lenyűgözte a kislány szépsége, de az apa észrevette a szépség alatt megbújó varázserőt, vagy ahogy ő nevezte gonoszságot a kislányban. Miután nevelőanyja meghalt az apja nem játszotta meg magát többet, bevallotta, hogy Zelena nem a vérszerinti gyermekük. A lány nagyon mérges lett és meglátogatta a hatalmas Óz-t, hogy megismerhesse az igazi családját. Így szerzett tudomást a nővéréről is, aki megkapott mindent amire Zelena vágyott: gazdagságot, hatalmat és az anyjukat. Ezért hát úgy dönt megkeresi a nővérét és visszaveszi a jogos jussát…

Az Elvarázsolt erdőben Zelena találkozik Zörgőfürgével, akit lenyűgöz a rengeteg varázserő ami a lányban van. Tanítani kezdi és úgy dönt talán inkább őt választja az átok megidézésére Regina helyett. Zelena viszont nagy hibát követ el, beleszeret Zörgőfürgébe, az átoknak pedig mint tudjuk komoly ára van: annak a szíve akit a legjobban szeretsz. Zörgőfürge pedig azért alkotta az átkot, hogy átjusson a mi világunkba, nem azért, hogy meghaljon, így inkább mégis Reginát válassza. Zelena irigysége pedig kiül az arcára is: zöldé változik.

Az epizód végén Zelena és Regina összecsapása nem várt fordulatot vesz: miután a Boszi nem tudja megszerezni Regina szívét távozik. A csapat rájön, hogy valami gonosz varázslaton dolgozik Zelena, aminek összetevője Regina szíve és Charming bátorsága is.

Érdekességek:

  • A Zelenát alakító Rebecca Mader egyik kedvenc jelenete, amikor beállít Neal virrasztására.
  • A poszter szerint Walsh cirkusza az “The Omaha Circus and Freak Show”, ahol a fellépők között látható a Szakállas hölgy, a Kutyaarcú fiú és a Repülő majmok.
  • Baki: Zelena öltözködésnél felveszi a zöld kesztyűket, majd amikor a nyakába akasztja a nyakláncát eltűnik a kezéről a kesztyű, de ismét visszakerül amikor a fejére teszi a kalapot.
  • Az a bizonyos ezüst cipellő Peter Fox esküvői cipő kollekciójából való, csak kiegészítették egy kis glitterrel. ( az eredeti cipőt megtekinthetitek itt )
Következő rész

A Jolly Roger (3. évad 17. rész)

< vissza a harmadik évadhoz