Mindenütt jó, de legjobb otthon

Cím Mindenütt jó, de legjobb otthon (3. évad 22.rész)
Írta Edward Kitsis, Adam Horrowitz
Nézettség
Háttértörténet
Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész Hófúvás (3. évad 21.rész)
Részletes leírás

A múltbéli mesevilágban Charming megtalálja Hófehérkét és a gyűrűjét követeli, hiába bizonygatja a lány, hogy nincsen nála. Hook menti meg a helyzetet és elmondja, hogy a gyűrű a hercegnőjénél van, akit ha segítenek neki kiszabadítani visszaszerezhetik a gyűrűt is. Együtt indulnak a királynő kastélyához, amit szerencsére Hófehérke jól ismer, hiszen egykor az otthona volt. Emma pedig eközben a cellában megismerkedik egy fiatal nővel, aki ráébreszti milyen rossz dolog ha az ember elveszíti a családját. A mentőakció sikeresen megtörténik, de Hófehérke a saját tervének megvalósításába kezd és mire a többiek rátalálnak már éppen a mágjához kötözik a királynő parancsára. Emma teljesen összetörik amikor látja az édesanyját meghalni és nem érti miért nem tűnt el, hiszen ezzel biztossá vált az is, hogy sohasem születhet meg. Amíg Hookal ezen tanakodnak egy bogár repked körülöttük és Charming felismeri, hogy Hófehérke az. Önmagán használta a sötét tündérport és bogárrá változtott mielőtt elégett volna a mágján. A kék tündér segítségével visszanyeri az eredeti alakját, Emmát pedig ez a kaland rádöbbenti, hogy mit is jelent neki az édesanyja. A szülők története szépen lassan visszaterelődik a megfelelő mederbe, Emma pedig úgy dönt magával viszi a jövőbe a cellatársát.

 

Storybrooke-ban a hazaérkezés után Emma azonnal a szüleihez siet, akiket legnagyobb meglepetésükre önként anyának és apának szólít. Beavatja őket a múltbéli kalandba, majd megtörténik az új kisherceg bemutatása, aki a Neal nevet kapja. Zörgőfürge és Belle összeházasodnak, a múltból visszahozott nőről pedig kiderül, hogy valójában Robin Hood halottnak hitt felesége. Az utolsó képkockákban pedig meglátjuk, hogy nem Marian az egyetlen aki visszatért velük múltból…

Érdekességek:

  • A múltbéli Charming és Hófehérke felvételeket nagyon nehezen hozták össze, mivel Ginny már utolsó idős terhes volt. Ahol lehetett a régi 1×03-as felvételeket használták, ahol pedig újra kellett forgatni Ginny egy testdublőrt kapott.
  • A fináléra vissza akarták hozni a Vadászt is, de sajnos Jamie Dornan nem ért rá a Szürke ötven árnyalata című fil forgatásai miatt. A terveik szerint Emma és a Vadász a királynő bortönében találkozott volna.
  • Belle esküvői kalapját Lucy Dunlap készítette.
  • Baki: David a trónörökös bemutatása helyett tévesen koronázási ceremóniának hívja a kis  Neal bemutatását. Ezt a hibát az ABC is átvette a hivatalos epizódleírásban.
Következő rész

 A két nővér története (4. évad 1.rész)

< vissza a harmadik évadhoz