Kansas

Cím Kansas (3. évad 20.rész)
Írta Andrew Chambliss, Kalinda Vazquez
Nézettség 6,86 millió
Háttértörténet Zelena, Glinda és Dorothy története
Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész Egy különös dolog (3. évad 19.rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Mary Margaret a szülőszobában vajúdik, a városlakók pedig megpróbálják megvédelmezni. Emma és Hook pedig Zelena után mennek, hogy Emma fénymágiával legyőzhesse. A dolgok azonban nem a tervek szerint alakulnak és Zelena elveszi a varázserejét. Miután megszabadult Emmától a kórházba megy és megszerzi az utolsó hozzávalót is, a kisbabát. Így már semmi sem állíthatja meg, hogy megidézze az időutazó varázslatot.

 

Óz birodalmában a múltban Zelena találkozott Glindával, aki felajánlja neki, hogy csatlakozzon a testvériségükhöz. Glinda úgy gondolja magunk alakítjuk a jövőnket, így Zelenának sem kell gonosznak lennie ha nem akar. Glinda ugyanis bízik benne, hogy Zelena a különleges boszorkány akit a jövendölés megjósolt. Zelena végül úgy dönt félreteszi a bosszúját és belép közéjük, amiért egy nyakláncot kap. A nyakék felerősíti a képességeit, de ennek persze ára van: ha elveszíti erőtlenné válik. Minden jól is alakul amíg meg nem érkezik Dorothy, akire szintén passzol a jóslat. Zelena féltékenysége visszatér és végleg a sötétség útjára lép.

 

Az epizód végén Regina bebizonyítja, hogy képes megváltozni és fénymágiával állítja meg a féltestvérét. Zörgőfürge visszakapja a tőrét és megkéri Belle kezét. Zelenát börtönbe zárják, de úgy döntenek nem ölik meg, Zörgőfürge viszont nem bírja megállni, hogy bosszút ne álljon, ennek viszont váratlan következményei lesznek…

Érdekességek:

  • A sorozat mindig is erős volt abban, hogy ügyel a részletekre, ami most sem volt másképp: amikor Henry lakásokat nézeget az újságban több hírdetés is jól olvasható. Az egyik lakásnál például kiemelik a leírásban, hogy az Elvarázsolt erdő legjobb asztalosa készítette a benne található egyedi szekrényeket.
  • Amikor Zelena elviszi a babát, a Hush, Little Baby című bölcsődalt dudolja neki. ( az eredeti dalt meghallgathatjátok itt)
Következő rész

Hófúvás (3. évad 21.rész)

< vissza a harmadik évadhoz