Henry megmentése

Cím Henry megmentése (3. évad 9. rész)
Írta Christine Boylan, Daniel T. Thomsen
Nézettség 6,64 millió
Háttértörténet Regina és Henry története
Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész Gondolj szép dolgokra (3. évad 8. rész)
Részletes leírás

Sohaországban Henry holtan esik össze, Pán pedig elrepül a szívével. Regina megőrzi a testét egy varázslattal, amíg vissza tudják szerezni. Emma az elveszett fiúkkal tárgyal, hogy árulják el neki a fiú rejtekhelyét, cserébe megígéri nekik, hogy hazaviszik őket magukkal. Egyedül Pán jobb keze tiltakozik, a többiek elmondják az utat. A csapat nagyobbik része elmegy megkeresni a kalóz hajóját és felkészíteni az útra, Emma, Hófehérke és Regina pedig Pánért indulnak. A fiú egy fához bújt el amíg teljesen erőre kap, ez a fa ugyanis akiben egy kevés bűntudat is van azt fogságba ejti. Regina viszont nem a megbánásáról híres, így kiszabadul a szorításából, kitépi a fiú szívét és visszaveszi tőle Pandora szerelncéjét, így visszatérhetnek a hajóra.

 

Eközben a múltban Reginát láthatjuk, aki örökbe akar fogadni egy gyermeket, hogy betöltse az űrt a lelkében. Gold lesz a segítségére, aki talált egy babát akinek sűrgősen otthon kell, így Regina elhozhatja a gyereket. Az anya szerep viszont nem igazán testhez álló neki és úgy gondolja biztosan a gyermekkel van baj így orvoshoz viszi. Dr Whale biztosítja, hogy semmi baja, hacsak nem genetikai betegség akkor szimplán az anyai szeretet hiányzik a babának. Regina viszont ezt nem hajlandó elfogadni, így felkutatja az anyát és rájön arra, hogy a gyermeke Hófehérke és Daliás unokája. Vissza akarja vinni a kisfiút, de nincs szíve lemondani róla, így mégis megtartja. A félelmeit pedig egy bájitallal elfelejteti, ezért nem emlékszik később arra, hogy Emma kicsoda.

 

Az epizód végén visszaadják Henry szívét, így ő felébred, de Pán nem hagyja annyiban a dolgokat. Belopózik a fiú kabinjába és testet cserél vele. Gold megneszeli a fenyegetést és beront megmenteni az unokáját, Pánt pedig bezárja a dobozba. Azt azonban senki sem tudja, hogy valójában Henryt zárták be, Pán pedig szabadon mászkál a kisfiú testében és újabb gonoszságon töri a fejét…

Érdekességek:

  • Regina említi a Space Paranoids nevű játékot, ami a Tron című filmben szerepel.
  • Gold boltjában felfedezhetünk egy szobrocska csoportot, ami Csin Si Huang-ti kínai császárt és az agyaghadseregét ábrázolja.
  • Lana Parilla újdonsült férjének – akkor még csak a völegényének – a fia, Jack Di Blasio is feltűnik az epizódban, az egyik elveszett fiú szerepében. Jack egyébként nagy rajongója a sorozatnak, egy dalt is írt a Gonosz királynő-ről, amit ide kattintva meg is hallgathattok.
Következő rész

Az új Sohaország (3. évad 10. rész)

< vissza a harmadik évadhoz