Hazatérés

Cím Hazatérés (3. évad 11. rész)
Írta Edward Kitsis, Adam Horowitz
Nézettség 6,44 millió
Háttértörténet Mindenki
Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész Az új Sohaország (3. évad 10. rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Pán kiszórja az átkot ismét, és ahogy annó Reginának is, neki is fel kell áldoznia annak a szívét akit a legjobban szeret. De ez nem a fia, hanem Felix! Gold és a többiek eközben azon tanácskoznak, hogy mit tegyenek azért, hogy megakadályozzák az átkot és kicseréljék Henry és Pán testét. Goldnak mindkettőre van ötlete. Az átkot ugyanis vissza lehet vonni annak aki egyszer már használta, Reginának. Henry testének visszaadása már nagyobb falat, nagyon erős varázslat kell hozzá, amihez szükségük van a Fekete tündér pálcájára… A csapat ketté válik, a fiúk és Csingi a Kék tündér ravatalához mennek, míg a többiek Gold boltjába előkészíteni mindent. Eközben a fiúkat követi Pán árnyéka, hogy megakadályozza őket a pálca megszerzésében.  Csingiling tudja egyedül megállítani, aki ezzel rákényszerül, hogy higgyen magában. Az árnyékot elpusztítja, a Kék Tündér pedig abban a pillanatban felébred és visszaadja a tündér szárnyait, a fiúknak pedig átadja a pálcát.

 

Az elvarázsolt erdőben az átok kitörése előtti időket látjuk, Hófehérke aggódik, hogy a mágikus szekrény nem jár sikerrel, ezért egy B tervet kér a Kék Tündértől, de ő sajnos nem tud többet segíteni. Arra bíztatja, hogy legyen hite, higgyen benne, hogy sikerrel járnak. Megígéri, hogy amikor eljön az ideje, a történetük feltárja magát az érintettek előtt, hogy megtörhessen az átok. És valóban így történik, évekkel később Storybrooke-ban egyik nap takarítás közben egy mesekönyvre bukkan a szekrényében, ami azelőtt nem volt ott. Iskolába menet találkozik az elkeseredett Henryvel,ű és hogy felvidítsa neki adja a könyvet. A fiú rögtön fel is fedezi a valóságot a történetekben.

 

Az epizód végén Gold elvégzi a varázslatot, így a testek kicserélődnek, de a terve nem válik be, amint Pán magához tér a fia ellen fordul. Miután elintézte Goldot a többiekért megy, de végül Zörgő megtalálja a módját, hogy megállítsa az apját, még akkor is ha ez az ő életébe is kerül. Regina pedig megtudja, hogy mit kell tennie: minden varázslatnak ára van, az eredeti átoknak is, amit meg kell fizetnie ahhoz, hogy visszavonhassa. Az ár pedig az, hogy nem lehet együtt azzal, akit a legjobban szeret, vagyis Henryvel. Ha visszavonja az átkot mindenki visszakerül az elvarázsolt erdőbe, kivéve Henry-t, aki a mi világunkban született. Az egyetlen aki elmenekülhet még az átok elől az Emma, így ő arra kényszerül, hogy ismét elveszítse a családját. Ennek viszont szintén ára van, minden emlékét elveszíti Storybrooke-ról, a szüleiről, az elmúlt pár évről. Regina végső ajándékként boldog emlékeket ad neki, mintha sohasem hagyta volna el a fiát, majd elhagyják a várost, a többiek pedig visszatérnek a mesékbe.

Érdekességek:

  • Emma és Henry lakásának a száma 311, ami megegyezik az epizód számával: 3. évad 11. epizód.
  • A New York-i jelenetben Lou Reed – Charley’s Girl című száma megy (ide kattintva meghallgathatod). Ezt a számot a 2×01 epizódban hallottuk már egyszer, szintén a New York-i jeleneteknél, amikor Neal megtudta, hogy az átok megtört.
  • Eredetileg lett volna egy visszaemlékezős jelenet Regina múltjából is az édesapjával, de végül meggondolták magukat az írók.
Következő rész

New York-i szerenád (3. évad 12. rész)

< vissza a harmadik évadhoz