Gondolj szép dolgokra

Cím Gondolj szép dolgokra (3. évad 8. rész)
Írta David H. Goodman, Robert Hull
Nézettség 6,66 millió
Háttértörténet Malcolm/Pán Péter és Zörgőfürge története
Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész A sötét völgy (3. évad 7. rész)
Részletes leírás

Sohaországban Pán rábeszéli Henryt, hogy mentse meg a mágiát és elvezeti a koponya barlanghoz. Eközben Mary-Margaret és David úgy tűnik kibékültek, Emma pedig nem akar beletörődni, hogy ismét el kell válniuk. Gold és Regina csatlakoznak a csapathoz, Pandóra szelencéjével, Neal pedig felfedi az apja valódi indítékait a többiek előtt. Zörgő, hogy megmutassa, hogy téved neki adja a dobozt, az egyetlen fegyvert Pán ellen. Emma Hook segítségét kéri, hogy megoldást találjanak a mérgezésre, de a segítség végül Goldtól érkezik. Úgy gondolja, hogy tud készíteni otthon egy elixírt ami meggyógyítja a herceget, elég ha visznek magukkal a vízből arra az időre amíg hazaérnek. A csapat betör Pán táborába, de a fiú már elhagyta azt Henryvel, ott találják viszont Wendyt, aki kis noszogatásra elárulja, Pán nem a mágiát akarja megmenteni, hanem saját magát! És ha ő él, Henry meghal. A csapat ezt nem hagyhatja, szétválnak: Gold, Regina, Emma és Bae a barlanghoz mennek, Hook és Csingi a táborban lévő elveszett fiúkat tartja fogva, Hófehérke és a Herceg pedig elindulnak a halott ember csúcsra, hogy szerezzenek a vízből a hazaútra.

 

A múltbéli mesevilágban Zörgőfürge gyerekkorát láthatjuk és az apját, aki egy szélhámos és képtelen rendes munkát szerezni. Kártyatrükkökkel csalja ki a pénzt az emberekből, aztán néha lebukik és jól megverik, nem éppen apa típus. Erre ő is rájön, így hát a kis Zörgőt otthagyja megőrzésre idegeneknél. A kisfiú rájön, hogy a fonáshoz tehetsége van, de sajnos ezen a világon esélye sincs, hogy érvényesüljön vele, hiszen senki sem alkalmazná egy ilyen szélhámos fiát. Az örökbefogadói egy varázsbabot adnak neki, amivel elmehet más helyre, és új életet kezdhet. Ő azonban nem akarja ezt, az apjával szeretne újra kezdeni, ezért megkeresi és együtt ugranak a portálba. Az úticél pedig nem más, mint Sohaország! Az utazás azonban nem hozza meg az eredményt, ez a hely a gyerekeknek készült, hogy álmukban meglátogassák, nem felnőtteknek és semmiképp sem arra, hogy ott maradjon bárki is. Az apa viszont maradni akar, így a fiatalságért elcseréli a fiát! Odaadja a sziget szellemének a fiút, hogy vigye vissza, így ő fiatal lehet újra, megszületik Pán Péter. De ez nem tart örökké, annyi ideje van, amennyi futja a sziget mágiájából. Kivéve ha megszerzi a legigazabb hívő szívét…

 

Az epizód végén Pán ad egy esélyt Zörgőnek az újrakezdésre, de ő nem él vele, ezért a dobozba zárja, a csapat pedig hiába ér oda, Henry túlságosan is Pán hatása alatt van már ezért a tiltakozásuk ellenére átadja a szívét Pánnak. Ő összeesik, Pán pedig új erőre kap!

Érdekességek:

  • Az árnyék hangját Marilyn Manson adta az epizódban. Manson zenéjét már sokszor használták filmekhez/sorozatokhoz, de csak nagyon ritkán szerepelt színészként illetve szinkron színészként bennük, így ez egy különleges alkalom volt a zenész és a rajongók számára.
  • A színészeknek fogalmuk sem volt róla, hogy Pán valójában Zörgőfürge édesapja.
  • A Pánt alakító Robbie Kay nagyon furcsának és kissé bizarnak érezte eljátszani a jóval idősebb Robert Carlyle édesapját, de azért sikerült elviccelniük a dolgot. Ahányszor csak találkoztak a forgatáson úgy köszöntek egymásnak, hogy “Szia apu!/Szia fiam”.
  • Az első utalás a 3×04-es epizódban hangzott el arra, hogy Pán és Zörgőfürge esetleg rokonságban lehetnek egymással, de Robert Carlyle is előbb gondolt volna arra, hogy testvérek lesznek semmint, hogy apa és fia.
  • Lana Parilla úgy gondolja, hogy amiatt amit a fiával tett Pán rosszabb, mint amilyen Regina és Zörgőfürge valaha is volt.
  • Jennifer Morrison volt az egyetlen a stábból akinek átfutott a fején, hogy az akitől még Zörgőfürge is annyire fél, talán a saját édesapja lehet.
Következő rész

Henry megmentése (3. évad 9. rész)

< vissza a harmadik évadhoz