Boszorkányvadászat

Cím Boszorkányvadászat (3. évad 13. rész)
Írta Jane Espenson
Nézettség 7,75 millió
Háttértörténet Zelena és Regina rokonsága
Online letöltés + online / epizódképek
Előző rész New York-i szerenád (3. évad 12. rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban a lakók felfedezik, hogy nem elég az, hogy minden emlékük odaveszett az elmúlt évből, de az emberek szépen lassan el is tünedeznek a városból. Mindenki ideges, ezért Emma gyűlést hív össze, hogy megnyugtassa őket. Mindenki Reginát gyanusítja az új átokkal, ami kapóra is jön a csapatnak, hiszen így a valódi tettes biztonságban érzi magát és nyugodtan nyomozhatnak utána. Megpróbálják sokszorosítani a bájitalt amit Hook vitt Emmának, hátha azzal a meseszereplők is visszanyerhetik az emlékeiket, de nem járnak sikerrel. Ám ahhoz, hogy a tettes lépésre szánja el magát az is elég, hogy híre megy a memóriaital főzésnek, az éjszaka betör a polgármester irodájába, hogy megsemmisítse a főzetet. Sajnos egy zöld füstön kívül mást nem találnak utána

 

A mesevilágban Regina a kastélya alatt húzódó alagutak segítségével bejut a várba, hogy hatástalanítsa a védővarázslatot, de utána úgy dönt, hogy az alvó átkot használja magán, mert Henry nélkül nem akar tovább élni. A dolgát azonban megnehezíti Robin Hood, aki a királynő akarata ellenére is követi az alagútba.  Az úton a tolvaj elmeséli hogyan vesztette el a feleségét és Regina is beszél neki Henry-ről. Eközben a többi meseszereplő odakint várakozik, hogy ha a védőbűbáj megszünik megrohamozhassák a kastélyt. Ám harcra végül semmi szükség, Zelena önként átadja azt Reginának miután illően bemutatkozott. Azt is elárulja, hogy valójában a királynő féltestvére, de anyjuk lemondott róla. Innen fakad hát a féltékenysége a királynőre és ezért fogadott bosszút ellene.

 

Az epizód végén  a csapat összerakja a jeleket – repülő majmok, zöld füst – és rájönnek, hogy  a Nyugati Boszorkány állhat az új átok mögött, de a kilétéről fogalmuk sincs. Eközben Zelena pedig valahogy visszahozta az életbe Zörgőfürgét, bezárva tartja Storybrooke-i házának pincéjében és nagy tervei vannak vele.

Érdekességek:

  • Az írók már hosszú ideje tervezték Hófehérke második terhességét – és tudták, hogy Josh és Ginny a való életben is szeretne családot alapítani – ezért folyamatosan nyitva hagyták a lehetőséget, így amikor Ginny ténylegesen teherbe esett nem okozott gondot a történet alakítása.
  • Körülbelül másfél órát vett igénybe a Zelenát alakító Rebecca Mader zöldre festése: 5 különböző színű zöld festéket és 2 fixáló réteget kentek fel minden nap az arcára.
  • Rebecca nagyon örült, hogy megkapta a szerepet, bár Arielt is szívesen eljátszotta volna. A szerepre úgy készült fel, hogy minden rosszat ami történt vele élete során összegyűr egy labdába és hagyja hogy elkapják az indulatok.
Következő rész

A torony (3. évad 14. rész)

< vissza a harmadik évadhoz