Az új Sohaország

Cím Az új Sohaország (3. évad 10. rész)
Írta Andrew Chambliss
Nézettség 6,94 millió
Háttértörténet Hófehérke és Charming története
Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész Henry megmentése (3. évad 9. rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Ariel végre találkozik a hercegével a kikötőben, az égen pedig egy hajó tűnik fel, hőseink hazatérnek. Mindenki nagyon örül nekik és senki sem sejti a helycserét. Egyedül Emmának gyanús a fiú, de mindenki úgy gondolja, hogy csak a sokk miatt amit a szigeten átéltek. Neal és Hook megállapodnak, hogy a kalóz félre áll, ad egy esélyt nekik a közös gyermekük miatt, de ha Emma nem bocsájt meg Nealnek akkor ő jön. Neal meg is próbálja randira hívni Emmát, de ő még nem áll készen arra, hogy a saját dolgaival foglalkozzon. Gold elkészíti a gyógyírt Davidnek, így véglegesen meggyógyul. Pán pedig Regina pincéjébe akar lejutni ezért kedveskedik neki, amivel mégjobban gyanússá válik az anyja szemében. Regina nem akarja levinni, de Péter nem hagyja annyiban a dolgokat. Elengedi az árnyékot ami idehozta őket és megöleti vele a Kék Tündért.

 

A múltban a Herceg és Hófehérke esküvőjét láthajtuk ahol Regina megfenyegeti őket. Hófehérkét nagyon nyomasztja a dolog, a nászútjukra sem akar elmenni, de a herceg rábeszéli. A nyári palotába mennek, amit Hófehérke választ és nem is véletlenül. A palota közelében lakik egy misztikus lény, a medúza, ami mindenkit kövő változtat aki a szemébe néz. Hófehérke oda akar eljutni, hogy a lény erejét Regina ellen használja. A herceg persze rájön, hogy sántikál valamiben így végül együtt indulnak a lény elfogására. A dolgok viszont nem a tervek szerint alakulnak, Hófehérke majdnem örökre elveszíti a szerelmét. Ez ráébreszti arra, hogy az aggodásával saját maga teszi tönkre a boldogságukat, így úgy dönt, hogy megpróbál tovább lépni és elmondja a Hercegnek, hogy szeretne családot alapítani.

 

Az epizód végén Regina a pincében keres megoldást, Pán viszont elkábítja őt és ellopja az átkot ami ide repített mindenkit, és Felixel eltervezi, hogy ismét kiszórják az átkot!

Érdekességek:

  • Gold ismét viseli az elvarázsolt sálat ami Baelfire-é volt gyerekkorában és megvédi Zörgőfürgét, hogy elveszítse az emlékeit, ha átlépi a városhatárt.
  • A Kék Tündér jövőjére a következő epizódban fényderül.
  • A Henry-t alakító Jared Gilmore és a Pán-t alakító Robbie Kay egyaránt örült a helycserének. “Üdítő volt végre egy becsületes karaktert játszani, végre nem én voltam a gonosz, akire mindenki csak csúnyán néz.” nyilatkozta Robbie.
  • A két fiú a helycsere ellenére is megtartotta az eredeti beszédstílusát. “Mivel a testekből jön a hang, így megvolt a magyarázat erre is. Bár érdekes lett volna ha én átálltam volna az amerikai akcentusra, Jared pedig az angolra.” nyilatkozta Robbie.
Következő rész

Hazatérés (3. évad 11. rész)

< vissza a harmadik évadhoz