1. évad epizód lista

Epizódleírások 
Pilot (1. évad 1. rész)

Emmát, a bostoni óvadékügynököt megkeresi a régen örökbe adott fia, és haza akarja vinni a városba, ahol szerinte mindenki a meseszereplő. A múltban látjuk Hófehérke és a Herceg esküvőjét, amire betoppan a Gonosz királynő és megesküszik, hogy tönkreteszi a boldogságukat egy átokkal, ami egy varázslat nélküli világba száműzi az összes mesehőst.

Akit a legjobban szeretsz(1. évad 2. rész)

Regina nem örül, hogy Emma a városban akar maradni, így mindent bevet, hogy elüldözze őt. A mesevilágban a királynő ki akarja szórni az átkot, de nem jár sikerrel. Zörgőfürge segítségét kéri, aki elárulja, hogy kihagyta a legfontosabb összetevőt: annak a szívét akit a legjobban szeret!

Az első búcsú (1. évad 3. rész)

Mary Margaret felolvas Henry kérésére a kómában fekvő idegennek, aki felébred a hangjára. Azonnal érzik, hogy láthatatlan szálak fűzik össze őket. A múltban a herceg és leendő felesége útban a palota felé átvág az erdőn, ahol kirabolják őket. A herceg a rabló után ered és meglepetten látja, hogy a bandita egy nő, méghozzá nem más, mint Hófehérke!

A varázslat ára (1. évad 4. rész)

Emma találkozik egy fiatal terhes lánnyal, akiben magára ismer, azzal a különbséggel, hogy ő meg akarja tartani a babát, pedig már oda ígérte örökbeadásra. Emma elhatározza, hogy segít neki. A múltban Zörgőfürge segít Hamupipőkének eljutni a bálba, egy szívességért cserébe, ami tönkre teheti a Hamupipőke boldogságát.

A kis hang ott belül (1. évad 5. rész)

Amikor Emma átveszi a serif helyettesi jelvényt egy földrengés rázza meg a várost. Kiderül, hogy a közeli bányából eredt, Henry pedig biztos benne, hogy ez is az átok miatt van, ezért lemegy körülnézni, de bent ragad.A mesevilágban Tücsök Tihamér történetét ismerjük meg, hogy hogyan vált tücsökké és honnan tudja mindig, hogy mi a helyes.

A pásztor (1. évad 6. rész)

Davidet hazaengedik a kórházból, de nem találja a helyét a “régi” életében. Már eldönti, hogy felrúgja a házasságát, amikor egy emlék felbukkan a múltból és mindent megváltoztat. A mesevilágban pedig a fiatal korát ismerjük meg, amikor tudomást szerez arról, hogy volt egy ikertestvére aki meghalt és neki kell átvennie a helyét…

A magányos vadász szív (1. évad 7. rész)

Emma és Graham között elcsattan egy csók amitől a seriffnek elkezd visszatérni az emlékezete. Regina nem örül a csóknak, amikor pedig felfedezi a visszatérő emlékeket is, tudja, hogy cselekednie kell! Az emlékein keresztül megismerjük a múltbéli történetét is Hófehérkével és megtudjuk milyen árat fizetett azért, hogy elengedte a lányt.

Elveszett lelkek (1. évad 8.rész)

Graham halála után Emma lenne a seriff, de Regina ebbe nem akar beletörődni így nevezi Sidney Glasst is a posztra. Megindul hát a versengés azért, hogy ki legyen az új seriff!A múltban megtudjuk Zörgőfürge, hogyan tett szert a varázserejére és vette át a Sötét úr, Zordon helyét.

A helyes irány (1. évad 9. rész)

Emma két egyedül élő kisgyereket tartóztat le bolti lopásért. Tudja, hogy át kéne adnia őket a gyámügynek de nem viszi rá a lélek. Nyomozni kezd az apjuk után. A múltban Jancsi és Juliska történetét ismerjük meg, akiket Regina elszakít a családjától és egy különös kalandra küld, hogy elhozzanak neki egy értékes dolgot a Vak boszorkány házából!

Reggel negyed 8 (1. évad 10. rész)

David és Mary Margaret még mindig nem tudnak mit kezdeni az egymás iránti vonzalmukkal, hiába próbálják kerülni a másikat a szívük egymás felé hajtja őket. A múltban Hófehérke is azzal küzd, hogy elfelejtse a bánatát, ezért felkeresi Zörgőfürgét,. A herceg viszont kieszel egy tervet, hogy megszökhessen Hófehérkével.

Mérgezett fa gyümölcse (1. évad 11. rész)

Storybrooke-ban Regina leromboltatja Henry várát, ami az utlsó csepp ahhoz , hogy beteljen a pohár Emmának. Szövetkezik Sidney-vel, hogy leleplezze a nő gazságait.A mesevilágban pedig megismerjük a Varázstükör történetét, hogy hogyan került Reginához és miért engedelmeskedik neki felétel nélkül.

Felszín és a mély (1. évad 12. rész) David és Mary Margaret titokban találkozgat, de a feleségével is együtt marad, így a közelgő valentin nap eléggé kellemetlen számára…A múltban Belle faluja védelmében alkut köt Zörgőfürgével és a szolgálója lesz. Ahogy jobban kiismerik egymást szerelem szővődik köztük, de a varázsló bizalmatlansága mindent elront.
Mi történt Frederickel? (1. évad 13. rész) Kathrynt felveszik a jogi egyetemre, így Davidnek döntenie kell vele megy e, vagy itt marad szerelmével, Mary Margarettel.A múltban Abigail segít megszökni a hercegnek, cserébe ő szerez neki egy keveset a Nostos tó vizéből, amivel megmentheti a szerelmét, Fredericket.
Ábránd (1. évad 14. rész) Mary Margaret-et mindenki szajhának nevezi a városban ő pedig nagyon mérges Davidre amiért ilyen helyzetbe hozta. Hogy jóvá tegye a tettét az emberek szemében a bányász napi vásáron segít az apácáknak. A múltban megtudjuk, hogy Morgó miért más, mint a többi törpe és hogyan esett reménytelen szerelembe egy meseszép, de ügyetlen tündérrel.
Vérpiros (1. évad 15. rész) Ruby összeveszik a mamájával ezért Emmánál vállal kisegítői állást, de amikor egy emberi szívet talál az erdőben elásva rájön, hogy nem neki való ez munka. Amúltban piroska faluját fenyegeti egy gonosz óriás farkas, aki miatt senki nem mer éjszaka kilépni a házból. Új barátjával, Hófehérkével a keresésére indulnak.
Sötét Erők (1. évad 16. rész) Mary Margaretet gyanusítják a gyilkossággal, David pedig segíteni szeretne rajta, ezért elmegy hipnózisra Archie-hoz, hátha előjönnek az emlékei. De helyette a herceg emlékeiből tűnik fel néhány emlékfoszlány, ami csak ront a helyzeten ahelyett, hogy javítana. A műltban Hófehérke megitta a felejtés bájitalát és teljesen összezavarodott tőle. Zavarodottságában pedig majdnem végzetes hibát követ el..
Nyúl a kalapból (1. évad 17. rész) Mary Margaretet kiszökik a börtönből, mert úgy érzi senki nem hisz neki és nincs más lehetősége, mint elmenekülni. Emma utána megy, hogy megkeresse mielőtt őrültséget csinál. A múltban megismerjük a Kalapost, aki a kalapja segítségével utazni tud a világok között. Regina elcsalja egy utolsó utazásra, de ennek súlyos következményei lesznek…
A lovászfiú (1. évad 18. rész) Emma bizonyítékok után kutat továbbra is, hogy megmenthesse Mary Margaretet, de nagyon rosszul áll a szénájuk. Regina eközben próbálja rávenni a tanárnőt, hogy vallja magát bűnösnek. A múltban megtudjuk, hogy Regina hogyan lett Hófehérke mostoha anyja és a király felesége, illetve azt is, hogy mivel haragította annyira magára a fiatal hercegnő.
A visszatérés (1. évad 19. rész) Katheryn előkerül, így a szív dns tesztje is meg volt hamisítva. Ebben csak egy ember keze lehet, Emma már előre örül, hogy elkaphatja a rágalmazót, de valaki más még időben jelentkezik és vallomást tesz helyette. A múltban Zörgőfürge fia azon fáradozik, hogy visszakapja az apukáját és kiírtsa belőle a gonosz Zordont, de Zörgőfürge még nem áll készen erre.
Az idegen (1. évad 20. rész) Emmát megpróbálja August meggyőzni, hogy higyjen Henry történetében ezért elviszi egy különleges helyre a városon kívül. A mesevilágban megtudjuk, hogy mivel érdemelte ki Pinokkió, hogy emberré változtassák, és hogy milyen sötét titkot őriz Gepetto a varázsszerkrénnyel kapcsolatban, ami mindenki életére nagy hatással van.
Egy vérpiros alma (1. évad 21. rész) Henry maradásra bírja Emmát, ezért Regina kieszel egy tervet amivel örökre megszabadulhat a seriftől. Terve azonban váratlan fordulatot vesz, amikor Henry egy utolsó kísérletet tesz, hogy meggyőzze Emmát a származásáról… A mesevilágban a Gonosz királynő megszerzi a herceget György királytól és alkut ajánl Hófehérkének szerelme életéért..
Egy varázslat nélküli világ (1. évad 22. rész) Henry kórházba kerül, és Emma a könyvben keres megoldást a megmagyarázhatatlan helyzetre, majd Reginával fognak össze, hogy megmentsék a fiukat. A múltban Zörgőfürge egy szívességért cserébe közreműködik abban, hogy a herceg megtalálhassa Hófehérke üvegkoporsóját.
< vissza a többi évadhoz