Zelena

Eredeti név Zelena
Storybrooke megfelelő
Első megjelenés New York -i szerenád (3. évad 12. rész)
Alakítja Rebecca Mader
Története

Zelena Regina nővére, akit csecsemőkorában anyjuk eldobott magától. Cora nem akarta megtartani, így átküldte Óz világába, ahol két idegen vette magához a kicsit. A nő a sajátjaként szerette, azonban a férfi nem, mivel Zelena hatalmas erővel lett megáldva és emiatt nevelőapja félt tőle. Végül mikor elég idős lett, Zelena megtudja az igazságot és úgy dönt, elmegy a hatalmas Ózhoz, hogy megtudja, kik is az igazi szülei. A mágus egy cipellőt ad neki, mellyel ha háromszor összeüti a sarkait, oda viszi, ahová csak szeretné és megmutatja neki Regina húgát, aki Zörgőfürge tanítványa.   A lány minnél többet lát Regina életéből, annál féltékenyebb lesz, ezért úgy dönt, elmegy ő is Zörgőfürgéhez, hogy tanítsa őt is varázslásra. A ravasz Zordon hamar rájön, hogy milyen hatalmas a lány ereje és arra, hogy ő is Cora lánya, ezért beleegyezik és tanítani kezdi őt is. Zelenában azonban túl nagy a féltékenység és ez tönkreteszi kettejük tanár-diák kapcsolatát. Visszatérve Ózba a lány leleplezi a mágust, aki csak egy szélhámos az emberek világából és úgy dönt, átveszi a hatalmat.   Az irigyséktől egyre gonoszabb és zöldebb lesz, míg egy jó boszorkány meg nem látogatja és felajánlja neki, hogy csatlakozzon szövetségükhöz és segít neki a zöld színt eltüntetni magáról. Mindezt Glinda egy jövendölés miatt teszi, hiszen a nagy könyv szerint lesz egy hatalmas erejű lány, aki a negyedik boszorkányként csatlakozik hozzájuk és úgy gondolja a megjósolt lány Zelena. Zelena bele is egyezik és vele tart, azonban hamarosan megérkezik egy kansasi lány, Dorothy, akire szintén illhet a prófécia. Zelenát persze ismételten elcsábítja a féltékenység és úgy dönt, megszabadul a vetélytárstól. Elhiteti vele, hogy legyőzte őt és egy ravasz húzással visszarepíti Dorothyt Kansasbe, míg a jóboszorkányok szövetségétfeloszlatja.

 

010~50.jpg

 

Sok-sok évvel később, a sötét átok kitörése után visszatér az Elvarázsolt Erdőbe és átveszi a hatalmat a mesevilág és Regina kastélya felett. Közben a hősök is hazatérnek – miután Pán átka elől csak a sötét átok visszavonásával menekülhetnek meg – és meglepődve látják a betolakodót. A boszorkánynak viszont kapóra jön az érkezésük a sötét varázslatához, hiszen szüksége van egy kisbabára, így szemet vet Hófehérke és Charming herceg második babájára, aki még sem született meg. Reginának is lesznek miatta gondjai, hiszen megtudja, hogy ő a nővére és tönkre akarja tenni.   Zelena azt is eléri, hogy Neal visszahozza az életbe édesapját Zörgőfürgét a saját életéért cserébe. Zörgőfürgét így sikerül csapdába ejtenie, de azt már nem tudja megakadályozni, hogy egy újabb átok segítségével a hősök hazatérjenek Emmához. Az utolsó pillanatban még annyit tehet, hogy módosít a varázslaton: hozzáad egy olyan szert, amitől mindenki emléke elveszik, kivéve az övé és ismét nem mehet át senki a városhatáron.

 

003~51.jpg

 

Miután a második átok mindenkit visszarepít Storybrookba és elveszik az Elvarázsolt Erdőben töltött 1 év alatt szerzett emlékeiket, Zelena ismét előnyre tesz szert, mert senki sem emlékszik rá. Miután Emma visszatér a városba, úgy dönt ravasz módon bábának adja ki magát és hamar állást is szerez a várandós Mary Margaretnél, hogy megszerezhesse a kisbabáját a tervéhez. A vidéki kunyhójában a zavarodott Zordont, Zörgőt továbbra is fogva tartja, hiszen ő is a terve része és sokszor egyéb céljaira is felhasználja a tőr kényszerítő erejével.   Eközben Emma, Regina és a többiek azon dolgoznak, hogy megtudják, ki hozta rájuk ismét az átkot, és hamarosan kiderítik azt is, hogy Zörgő életben van, míg Neal meghalt Zelena miatt. A boszi így már felfedheti valódi kilétét az emlékeit elveszett húga, Regina előtt is és kettejük között kezdetét veszi a testvéri párharc. Zelena megszerzi Regina szívét, Hófehérke és Daliás herceg gyermekét, így minden készen áll a terve végrehajtásához: kaput nyithat a múltba, hogy megszerezhesse azt az életet, amire mindig is vágyott. Azonban a hősök még időben megakadályozzák a varázslat kiszórásában és börtönbe zárják. Zörgőfürge azonban nem bírja annyiban hagyni azt amit vele tett és “megöli”, de nem is sejti, mit tett valójában

 

9~17.jpg

 

A 4. évadban a haldokló Zörgőfürgének felfedi magát: előbújik Marian külseje alól és elmondja, hogy nem halt meg, amikor darabokra esett csak visszament a múltba Emmáékkal, megölte Mariant és a helyébe lépett, szétszakítva ezzel Robint és Reginát. Szövetségre lép Zörgővel és megmenteni az életet, majd 6 héttel később amikor Regina megtudja, hogy Marian végig Zelena volt és rohan Robint megmenteni kiderül, hogy Zelena már terhes, mégpedig Robintól. Ezután Regina visszatér Robinnal és ördögi hugával Storybrookba és Zelenát az elmegyógyintézet egyik zárkájába zárják, ameddig a baba meg nem születik.

 

12247822_1069015349799326_5943749841369230513_o.jpg

 

Az 5. évadban Emma eltűnése után megszökik az elmegyógyintézetből és a mágus pálcájával haza akar repülniÓzba, azonban terve meghiúsul, ugyanis Regináék átverték és csak kihasználták, hogy eljussanak Camelotba, Emmához. Az ott töltött hat hetes kalandjuk során Regina elveszi a hangját és természetesen ráadja a varázsellenes karperecet. Ám Zelena így is túljár az eszükön: szövetkezik Arthurral és együtt irányítják Merlint, míg gonosz tervük kudarcba nem fullad.

 

41~7.jpg

 

A harmadik átokkal ő is elveszíti a töbiekkel együtt az emlékeit a legutóbbi hat hétről, ismét a kezére kerül a karperec és mehet vissza az elmegyógyintézetbe. A Sötét Hattyú felgyorsítja Zelena terhességét, így a boszi idő előtt egy egészséges, szép kislány anyukája lesz. Miután megszökik a Sötét Hattyútól azt tervezi, hogy magához veszi a kislányát és visszatér veleÓzba, azonban Regina nem engedi és egyedül küldi haza.

 

029-0.JPG

 

Miután a hősök lementek az Alvilágba, megmenteni Hookot, Zelena ki akarja használni az alkalmat és magához akarja venni a gyermekét, azonban egy portál átrepíti őt, a kisbabát és Belle-t az Alvilág bugyraiba. Ekkor tudatosul benne, hogy Hádész, egykori szerelme tette mindezt, aki látszólag csak a kedvében akar járni, de Zelena nem bízik benne. A boszinak viszont odalent nincs varázsereje, így arra kényszerül, hogy a hősökre bízza gyermekét.   Közte és Hádész közöt izzik a levegő, és Zelena még a bosszúját is megkapja Dorothy ellen. Regina próbálja lebeszélni őt erről a kapcsolatról, sőt mi több, még az édesanyjuk, Cora is, azonban egyikükre sem hallgat. A győzködés közben viszont kiderül, hogy már régen is találkozott Reginával és tudtak egymásról, azonban Cora szétválasztotta őket és elvette az emlékeiket. Most azonban visszaadta nekik és a két nővér végre egymásra talált.   Hádésszal és a gyermekével az élen visszatér Storybrookba, hogy új életet kezdjenek, mit sem sejtve arról, hogyHádész megakadályozta, hogy a hősök is utánuk jöjjenek. Hádész azonban elszámolja magát és a hősök mégis hazatérnek. Regina próbálja Zelenának elmondani, hogy Hádész nem változott meg, de Zelena nem akar hinni neki. Végül választásra kényszerül: vagy Hádészt öli meg és elindul a megváltás útján vagy Reginát öli meg és gonosztevő marad. Némi vívódás után a jó utat választja.

Kedvenc idézetek:  “A gonoszabb mindig győz.”
< VISSZA A TÖBBI SZEREPLŐHÖZ