Ursula

Eredeti név Ursula
Storybrooke megfelelő
Első megjelenés Hősök és Gonosztevők (4. évad 11. rész)
Alakítja Merrin Dungey (felnőtt), Tiffany Boone (fiatal)
Története

Ursula egészen gyermekkora óta nem énekelhetett, anyja halála miatt. Apja ezért is nem engedi meg neki, ám ő ennek ellenére is énekelgetett. Réges-régen egyszer az útja még kereszteződött Hookal, aki elvállalta, hogy elviszi őt a hajójával, azonban apja keresztbe tett a terveibe, ugyanis felajánlotta Hooknak, hogyha elveszi lánya hangját egy különleges kagylóval, akkor ad neki a tintából, aminek segítségével akár le is győzheti a krokodilját. Hook ugyan nem fogadja el később az ajánlatot, azonban Ursula elveszti hangját saját apja által. Ursula énekhangját megbosszulva elveszi apja szigonyát, ezzel pedig hableány farka helyett csápjai nőnek, mint egy polipnak.

Évekkel később ő, Szörnyella és Demóna meghívást kap egy közös szövetségre Zörgőfürgétől, amibe belemegy, ám a Zordon csak kihasználja a Sötétség királynőit a saját céljaira, őket pedig sorsukra hadja a nagy átok megkaparintása után, ezért a három gonosztevő szövetkezik Charminggal és Hófehérkével  az átok megállítása érdekében, azonban ez sem sikerül, hiszen a Bölcsesség fája nem válaszol a két hősnek, hisz Hófehérke gyermeket vár, aki akár gonosztevő is lehet, így a dolgok végkifejlete pedig úgy alakul, hogy ő, Szörnyella és Demóna gyermeke átkerülnek a Varázslat nélküli világba, ahol beadják a gyermeket egy árvaházba, majd útjaik Szörnyellával különválnak.

Sok-sok évvel később Zörgő felkeresi őt New Yorkban, hogy visszatérjen vele és Szörnyellával együtt Storybrooke -ba. Miután egy ravasz lépéssel bejutottak a városba, Demónát pedig feltámasztották, Hook alkut köt Ursulával: ha elmondja, mi a tervük a gonosztevőknek, akkor visszaadja a hangját. Mivel Hooknak enm sikerül visszaadni a nőnek az énekhangját, így az alku elveszti érvényességét, Ursula pedig bedobja a kalózt a tengerbe, akit később Ariel ment meg. Hook Airellel áthozza Ursula édesapját, a tengerek királyát, aki a kagylóval visszaadja a hangját, elmondja Hooknak a gonoszok tervét, majd édesapjával végre visszatér a hazájába, ezzel együtt megkapva a boldogságát is.

Kedvenc idézetek: “”
< VISSZA A TÖBBI SZEREPLŐHÖZ