Szörnyella

Eredeti név Szörnyella De Frász
Storybrooke megfelelő
Első megjelenés Hősök és Gonosztevők (4. évad 11. rész)
Alakítja Victoria Smurfit
Története

Szörnyella egyedülálló gyerekorral rendelkezik, valószínűleg ez is vezette a gonosztevők útjára. Már kiskorában sem volt minden rendben vele: Mindegyik édesapját megmérgezte, és mindegyik bele is halt. Anyjának nem volt más választása, így a padlásra kellett zárnia, nehogy ártson bárkinek vagy bárminek is. A lány szigorú neveltetés között nőtt fel emiatt, teljesen elzárva a külvilágtól, mígnem egy kíváncsi újságíró, Isaac, az író fel nem fedezi.

Az írónak gyanút szúr, hogy a hölgy, Szörnyella édesanyjának férje mind-mind egymás után hullottak el, akárcsak a legyek. Mivel a nő nem hajlandó választ adni a kíváncsi újságíró kérdéseire, Szörnyellát szökteti el, hogy válaszokat nyerjen ki belőle, azonban annál jóval több történik. Egy bárba mennek, ahol összemelegednek és beszélgetnek apjai haláláról: a fiatal lány azt állítja, az édesanyja ölte meg őket. Isaac, az író megmutatja neki a tollát, amivel bármit megtehet, Szörnyella pedig az író tudta nélkül elveszi. Mikor édesanyja nem találja Szörnyellát, Isaachoz fordul, aki mindent a képére vet, amit Szörnyella elmesélt neki. Édesanyja ekkor elmeséli neki a történteket, hogy Szörnyella becsapta és tudatosítja vele, hogy akibe beleesett, az a gyilkos. Ekkor Isaac is felfogja, de már túl késő…

Mikor édesanyja hazamegy, arra ér haza, hogy Szörnyella nincs a szobában és szembeszáll vele, a tollal pedig hatalmat szerzett magának, amivel képes minden állatot a kedve szerint használni, így felhasználva anyukája kedvenc dalmatáit, egyenesen azzal nyúzassa meg, a kutyákból pedig bundát készít. Mire Isaac meglátogassa, addigra a nő már teljesen nem önmaga, civakodásba kezdenek, Isaac megírja a tollal, hogy soha többé ne tudjon ölni, ráadásul Szörnyella haja a tintától örökre fekete-fehér lesz.

Évekkel később ő, Ursula és Demóna meghívást kap egy közös szövetségre Zörgőfürgétől, amibe belemegy, ám a Zordon csak kihasználja a Sötétség királynőit a saját céljaira, őket pedig sorsukra hadja a nagy átok megkaparintása után, ezért a három gonosztevő szövetkezik Charminggal és Hófehérkével  az átok megállítása érdekében, azonban ez sem sikerül, hiszen a Bölcsesség fája nem válaszol a két hősnek, hisz Hófehérke gyermeket vár, aki akár gonosztevő is lehet, í dolgok végkifejlete pedig úgy alakul, hogy ő, Ursula és Demóna gyermeke átkerülnek a Varázslat nélküli világba, ahol beadják a gyermeket egy árvaházba, majd útjaik Ursulával különválnak.

Sok-sok évvel később a száműzött Zörgőfürge Ursulával együtt felkeresi Szörnyellát, hogy együtt visszatérhessenek Storybrookeba. Miután ez megtörtént, közösen feltámasszák Demónát, ezzel pedig megkezdődik az író után hajsza, ám Demóna eltitkolja, hogy tudja, ki is az író. A nő körül végül  az író szabadulása után izzik a levegő: Miután Demóna megtudja, hogy ő és Ursula árvaházba adták gyermeküket, mit sem törődve vele és a gyermekkel, megtámadná, ám Szörnyella az irányítása alá veszi. Saját akcióba kezd: elrabolja Henryt, ami azzal végződik, hogy a Megmentő – aki nem tudja, hogy úgysem tudja megölni Henryt – megöli őt.

Az 5. évadban a halála után újra láthassuk őt az Alvilágban, ahol Henryt próbálja manipulálni, hogy szerezze vissza az író tollát és írja őt vissza az életbe, mert az édesanyja lelkén szárad a halála. Cora leváltása után ő lesz a polgármestere Underbrooke -nak, valamint megtudhassuk, hogy James és ő komoly románcot folytat. Mivel Henry nem segít neki, nem tér vissza az életbe, így az Alvilágban kényszerül maradni, ám azért barátnőre talál a Vak boszi társaságában és utoljára, de még egyszer keresztbe tesz a hősöknek.

Kedvenc idézetek: “”
< VISSZA A TÖBBI SZEREPLŐHÖZ