Merlin

Eredeti név Merlin
Storybrooke megfelelő Mágus
Első megjelenés Lily (4. évad 19. rész)
Alakítja Elliot Knight
Története

Merlin, avagy a Mágus egykor csak egy átlagos ember volt, míg nem ivott a Szent Grálból. Onnantól kezdve hatalmas erőt kapott, amit a jóra használt. Időtlen-időkig gyógyította az embereket és segített nekik, míg nem találkozott Nimue -val. A lány faluját lerombolta egy gazember és ártatlanokat mészárolt le. Az idő folyamán ő és a lány egyre közelebb kerültek egymáshoz, majd szerelmesek lettek. Nimue viszont bosszúra vágyott. Mielőtt még a Szent Grálból létrehozták volna együtt az Excaliburt, Nimue is ivott a Grálból, ő is erőt kapott, viszont ezt az erőt ő rosszra használta és ekkor jött létre az első Zordon.

A Zordon létrejötte után az Excalibur egyik részét, az-az a tőrt hozzáköti a Zordonhoz, a kardot pedig egy kőbe zárja a segítőjével, akit csak a Mágus inasának emlegetnek. A későbbiekben elveszti a harcot Nimue ellen, aki így egy fába zárja. Szerencsére a Mágus inasa rendszeresen kommunikál vele. A fából még rengeteg jóslatot hagy maga után, például ilyen Arthur jóslata is, mely szerint egy nap egy bukott királyság felvirágozója lesz, vagy Emma és Lily barátsága. Ezen kívül megjelenik még a kis Emma előtt is és azt üzeni neki, hogy ne húzza ki a kardot.

Emma Zordonná válása után és Camelotba érkezésekor a csapatnak sikerül kiszabadítani a Mágust a fából, azonban Arthur ellenük dolgozik. Merlinre különösen mérges, mivel nem teljesült be igazán a jóslata, valamint próbálja az Excaliburt és a tőrt egyesíteni. A Mágus segít Emmának elpusztítani a sötétséget, ám amikor Arthur és Zelena hozzákötik Merlint a kardhoz, csak úgy, mint anno ő Nimuet, az irányításuk alá is hajtsák őt. A két gonosztevő a hősök ellen fordítsák és választásra kényszerítik Emmát: vagy átadja a tőrt, vagy a családja meghal. Ugyan sikerül Emmának megmentenie a családját és Merlint, azonban Arthur megsebesíti a karddal Hookot, amikor pedig Emma egyesítené a kardot és a tőrt, akkor  Hook majdnem meghal, így Emma Zordont csinál Hookból, aki később Nimue helyében kitépi Merlin szívét az átokhoz és porrá zúzza.

Kedvenc idézetek: “”
< VISSZA A TÖBBI SZEREPLŐHÖZ