Isaac

Eredeti név Isaac Heller
Storybrooke megfelelő Az Író
Első megjelenés A legkidolgozottabb tervek (4. évad 16. rész)
Alakítja Patrick Fischler
Története

Isaac a Varázslat nélküli világból származik. Egy televíziós üzletben dolgozott, hobbija pedig az írás volt. Úgy döntött, megvalósítja álmait, ekkor pedig a sorsa a Mágus inasához vezette, így ő lesz az új Író. Az volt a feladata, hogy feljegyezze a történéseket, ám írói hatalmát rosszra kezdte használni. Összeismerkedik Szörnyellával, aki később ellopja az írói tollat és tintát, hatalmat szerez magának és anyját megnyúzassa. Hogy ne ártson senkinek sem, azt írja végzetéül, hogy többé ne árthasson senkinek.

A későbbiekben kihasználja a hatalmát: saját történetet ír. Ő írja meg azt a történetet, melyben Hófehérke és Charming herceg ellopják Demóna gyermekét és beleszáműzik születendő gyermekük sötétségét, majd a kis Lily -t átküldik a Varázslat nélküli világba. Büntetésül a Mágus inasa bezárja a könyvbe a férfit a tettei végett.

Sok-sok évvel később Emmáék kiszabadítják a könyvből a megromlott Írót, azonban ő szövetkezik Zörgőfürgével, hogy megkaparintsák a boldog befejezést. Meg is teszi: Megírja hírhedt művét, a Hősök és Gonosztevők c. könyvét, melyben a mesevilág karakterei az ellentétükké válnak, ezzel együtt a gonosztevők kapják meg így a boldog befejezést. Öröme azonban nem tart sokáig, ugyanis Henry elhatározza, hogy megmenti  a családját. Kiszabadítja őket a könyvből, ő lesz az új Író, Isaac pedig megkapja a büntetését, ráadásul még a könyve is feledésbe merül.

Kedvenc idézetek: “”
< VISSZA A TÖBBI SZEREPLŐHÖZ