Ingrid

Eredeti név Ingrid
Storybrooke megfelelő Hókirálynő
Első megjelenés Hóvakság (4. évad 2. rész)
Alakítja Elizabeth Mitchell
Története

Ingrid Arandelle királyi családjának tagja, és különleges képességgel lett megáldva: a jég és hó erejével. Még egészen kicsi volt, amikor a két nővérével, Helgával és Gerdával felfedezték ezt, ám már akkor megígérték egymásnak, hogy sosem mondják el senkinek. Egészen felnőtté válásukig meg is tartják a szavukat, ám Ingrid mégis fél a képessége miatt emberek közé menni, mivel nem tudja irányítani erejét. Hogy segítsen a gondon Zörgőfürgévhez fordul és alkut kötnek egy urnáért.     Később nővérei tanácsára kicsit megbátorodik, ez azonban egy szörnyű balesethez vezet: mikor testvére, Helga szerelme vonzódni kezd Ingridhez, a lány nem tudja, mit tegyen és ereje elszabadul, ami Helga életébe kerül és mindenki tudomást szerez a lány titkáról. Gerda bezárja az urnába Ingridet, majd elveteti mindenki emlékezetét arról, hogy valaha is létezett a két húga, Helga és Ingrid. Az urnát pedig a hegyek között rejti el.

 

Sok-sok évvel később Elsa véletlenül kiszabadítja az urnából, Ingrid pedig azt reméli, hogy a két nővérrel helyettesítheti elveszett testvéreit. Azonban Anna nem bízik benne és szaglászni kezd utána, így Ingrid úgy dönt börtönbe veti Annát. Amikor Elsa erről tudomást szerez a nagynénje háta mögött rögtön kiszabadítja a lányt és kieszelnek egy tervet a nagynénjük legyőzésére. A terv azonban kudarcba fullad és Ingrid átkot szór Annára, amivel ráveszi, hogy a lány az urnába zárja Elsát. Elveszi az emlékeiket és lefagyasztja a királyságot 30 évre. A Zörgőtől szerzett dobozt elcseréli a Mágus segédjével egy olyan tekercsre, mellyel kedve szerint utazhat a világok között, valamint megkéri, segítsen neki találni egy 3. nővért. A Mágus elmeséli neki, hogy Emma Swan lesz az, ő azonban még nem született meg, így a Hókirálynő Brooklynban marad megvárni a lány érkezését.

13~1.jpg

Miután a Varázslat nélküli világba került, csak vár és vár, míg Emma megérkezik a nevelőintézetbe. Itt a fiatal lány először nem érzi jól magát, de Ingrid társaságában ez megváltozni látszik. Ingrid ekkor úgy dönt, örökbe fogadja Emmát, de meggondolatlanul cselekszik és olyanokat mond Emmának, ami miatt a lány őrültnek nézi és elmenekül tőle.  

Később, az átok kezdetekor átköltözik Storbyrooke-ba és ott várja tovább Emma érkezését egy második esély reményében, miközben a fagyizóban kezd dolgozni. Azonban a találkozés Emmával nem úgy sül el ahogy remélte, így kénytelen elvenni az emlékeit, hogy Emma ne ismerje fel többé. Tovább vár a kedvező lehetőségre, ami meg is érkezik, miután Emma és Hook visszatér a múltból a kis potyautas Elsával. Több se kell Ingridnek: falat húz a város köré és kezdi felfedni magát. Fagyátokkal sújtja Mariannt, amit a többiek Elsa művének gondolnak, azonban hamar rájönnek, hogy a Hókirálynő áll a dolog mögött. Emma mindeközben rájön, hogy ismeri őt, és fény derül az Elsával közös múltjára is, miközben Ingrid azzal próbálja magához csalogatni a lányokat, hogy az érzéseikkel játszik és elülteti a bogarat a fülükben, hogy ők is olyan sorsra jutnak majd, mint ő: mindenki szörnyetegnek nézi őket.   A terve azonban nem válik be, Emma nem áldozza fel az erejét, Anna pedig nővére után jön Storybrooke-ba és közös erővel szállnak szembe vele. Anna hoz egy levelet is magával, ami bizonyítja, hogy Gerda szerette Ingridet és Elsán is segíteni akart, hogy ne jusson a nővére sorsára. Sajnos az átok amit Ingrid kiszórt nem vonható vissza, így feláldozza saját magát, hogy megmentse a várost és végre nyugalomra lel, hiszen végre biztos lehet benne, hogy a nővérei szerették őt és nem tartották szörnyetegnek.

 
Kedvenc idézetek: “”
  < VISSZA A TÖBBI SZEREPLŐHÖZ