Emma Swan

Eredeti név Emma Swan
Storybrooke megfelelő
Első megjelenés Pilot (1. évad 1. rész)
Alakítja Jennifer Morrrison
Története

Emma Swan, egy 28 éves bostoni óvadékügynök, aki erős és öntudatos, már egész fiatalon megtanulta, hogy csak magára támaszkodhat. Emma 18 évesen terhes lett, de mivel egyedül volt (se a gyerek apja, se a szülei akik “elhagyták” csecsemő korában nem tudtak segíteni neki) úgy érezte, nem tudná felnevelni gyermekét,  ezért örökbe adta.

Tíz évvel később azonban fia, Henry megkeresi Emmát. A kisfiú azért kéri  szülőanyja segítségét, mert szerinte Emma nem más, mint Hófehérke és a Herceg gyermeke, és így ő az egyetlen, aki meg tudja törni az átkot, amely fogva tartja a mesevilág lakóit Storybrook városában. A gonosz királynő ugyanis egy varázslat nélküli világba (az általunk ismert amerikába, maine állam egyik eldugott szegletébe) száműzte a mesék szereplőit, akiknek azóta fogalmuk sincs, kik is ők valójában. Elvesztették az emlékeiket és a boldog befejezést is. Persze Emma nem hisz a Henrynek, de kötelességének érzi, hogy  hazavigye Storybrookba, ahol aztán le is telepedik és számos rejtéllyel szembesül…

Az első évad során Emma megtanulja, hogy bár egész életében magát helyezte az első helyre (hiszen rá volt szorulva, senki sem gondoskodott róla), megtanuljon másokról gondoskodni, hinni a csodákban és az emberekben.

A második évadban kiderül, hogy varázslatos képességei vannak, amiket csak meg kell tanulnia használni. Nehezen fogadja el, hogy a szülei vele egyidősek, és nem tud nekik megbocsájtani még akkor sem, ha megérti miért kellett elhagyniuk. Megismerhetjük az igaz szerelmét is, Nealt (Zörgőfürge fiát, henry édesapját) akit minden szörnyűség ellenére amin keresztül ment még mindig szeret, s aki viszont szereti. A második évad végén külön világba szakadnak egymástól miután bevallották érzéseiket.

A harmadik évadban mivel azt hitte meghalt Neal közelebb került Hookhoz és egy csók is elcsattan köztük. Rá kell azonban jönnie, hogy igaz szerelme mégis életben van és szereti őt. Már csak az a kérdés, hogy meg tud e bocsájtani neki, vagy a szexi kalóznál keres vigasztalást?

A negyedik évadban a múltbéli kaland utáni visszatéréssel hazáig követi pőket egy potyautas, Elsa, valamint felbukkan Ingrid, aki rejtélyes módon ismeri Emmát. Kiderül, hogy régen ő volt a nevelőnője, azonban Ingrid egy balul elsült incidens után elvette az emlékeit. Előkerül a múltjából egy régi barát, Lily, aki annak a lánya, akinek szülei legtöbbet ártottak. Szüleire ugyan megharagszik a hazugságaik végett, azonban nem tud sokáig haragudni rájuk. Reginával fejlődik a kapcsolata a Robin-Mariann incidens után és kibékülnek, végül Emma pedig egy sorsdöntő fordulatnál megmenti Reginát a sötétségtől, így ő lesz az új zordon, avagy akit réges – rég a Sötétség királynői a legnagyobb gonosztevőnek jósoltak meg.

Az ötödik évadban Zordonként Camelotba kerül, a családja pedig utána, ám olyan dolgok történnek Camelotban, amire senki sem számított: Egy váratlan pillanatban az Arthur elleni harcban Hook megsebesül, Emma pedig Merlin életéért cserébe, de megmenti Hookot, ezzel véglegesen Sötét Úrnővé válva a sok rémes tett miatt. Összeveszik Hookal, aki végül kiszórja az átkot, ám Emma túljár az eszén és eltussolja a dolgot magára kenve az egészet. Miután visszatérnek Storybrookeba, Emma Sötét Hattyúként járja a várost, új háza lesz és felelőtlen, rossz tettek sorait hajtja végre, ami végül odavezet, hogy Hook rájön az igazságra és megidézi a Zordonokat, akik lelkekért járják a várost. Emma kész feláldozni magát családjáért cserébe, azonban Hookban még van egy szikra szeretet, így megmenti szerelmét és hősként hal meg. Mivel Emma nem törődik bele Hook halálába, ex-Sötét Úrnőnk és csapata lemegy az Alvilágba megmenteni Hookot, ám nem számolnak vele, hogy csupa-csupa olyan régi ellenséggel találkoznak, mint pl. Szörnyella, akit maga Emma ölt meg. Hádésszal konfliktusba keveredik, aki ott akarja tartani őket, azonban végül visszajutnak Hook nélkül Storybrookeba, de Hádésszel. Hádész halála után Hook visszatér az élők sorai közé, így újra együttléve Emmával.

Kedvenc idézetek: “Emma: Hol van Henry hátizsákja? Neal: Nem tudom, biztos magával vitte… Emma: A mosódba?És te bedőltél neki?A te fiad Neal “
< VISSZA A TÖBBI SZEREPLŐHÖZ