Demóna

Eredeti név Demóna
Storybrooke megfelelő
Első megjelenés Akit a legjobban szeretsz (1. évad 2. rész)
Alakítja Kristin Bauer van Straten
Története

Demóna múltja messzire nyúlik vissza. Már réges-régen gonosztevő volt, ám egy ideig pályafutása megrekedt, mivel nem tudta legyőzni Csipkerózsikát. Az azelőtti időkben félelmetes gonosztevő volt, például olyan tüze volt, hogy ha valamit felégetett, az akár több évig is égett. Sok-sok évvel később megismerkedik Reginval, aki tanulni szeretne tőle, a bukott gonosztevőtől. Mivel Demóna túlságosan mélyponton van, nem hajlandó tanítani őt, azonban Regina makacsságának köszönhetően mire észbe kapna, már ő tanul tőle. Neki hála beszívva az égő csipkebokor tüzét – melyet még ő gyújtott fel – a lángja visszatér az erejével együtt, így bosszút áll Csipkerózsika lányán, Aurórán, akin az alvó átkát használja, ezzel visszatérve a gonosztevők sorába.

Sok-sok évvel később ő, Szörnyella és Ursula meghívást kap Zörgőtől egy közös szövetségre, ám a ravasz Zordon átveri és kihasználja őket, hogy megszerezze a sötét átkot. Mivel a Sötétség királynő, az-az ő, Ursula és Szörnyella megakarják állítani, hogy Regina bevesse az átkot, így úgy döntenek, hogy szövetkeznek Hófehérkével és Charming herceggel. Tervük, hogy a Bölcsesség fája majd választ ad a hősöknek, hogyan állítsák meg az átkot, kudarcba fullad. Azonban Demóna még szövetséget ajánl fel Hófehérkének: mivel ő is terhes és mindketten a legjobbat akarják gyermeküknek, azonban Hófehérke visszautasítja azt.

Mivel a hősök félnek attól, hogy gyermekük gonosz lesz, így úgy döntenek, hogy Demóna gyermekébe száműzik a sötétséget, így ellopják Demóna gyermekét, ám miután a sötétség már a másik gyermekben van, a gyermeke átkerül a Varázslat nélküli világba, Demóna pedig sosem kapja vissza.

Sok-sok évvel később az átokkal együtt ő is átkerül Storybrooke városába, ahol Regina a könyvtár alatti bányákban tartja sárkányként, míg meg nem hal.

Ursula és Szörnyella városba érkezésekor Zörgő velük együtt karöltve feltámassza Demónát, aki később pedig csatlakozik ismét a szövetségükhöz azért, hogy megtalálják az írót és végre megkaparintsák a boldog befejezést. Miután Ursula kiszáll, rájön, hogy nem is halt meg a gyermeke, mint ahogy a két gonosztevő állította, így számon kéri az egészet Szörnyellán, aki irányítása alá hajtja a sárkányt, mígnem a ravasz Szrönyella meg nem hal. Mindezek után megkéri Emmát, hogy hozza vissza a lányát, aki meg is találja és vissza is hozza. Ugyan a lány bosszút akar a hősök ellen, akik miatt elszakadt az édesanyjától, azonban Demóna lebeszéli, hisz már csak boldog akar lenni, mert a bosszú inkább elszakítja a boldogságot, mintsem összeköti.

Kedvenc idézetek: “”
< VISSZA A TÖBBI SZEREPLŐHÖZ