Arthur király

Eredeti név Arthur király
Storybrooke megfelelő
Első megjelenés A Sötét Hattyú (5. évad 1. rész)
Alakítja Liam Garrigan
Története

Arthur Camelotban született, egy kis faluban, melyben egy fa egyszer megjósolta számára, hogy egy nap egy bukott királyság vezetője lesz. Évekkel később – hogy a jóslat beteljesüljön – megszállottan keresi az Excaliburt.  Meg is találja, viszont a kard egy része hiányzik, ami a Zordon tőre, így sokáig azon dolgozik, hogy megkaparintsa a tőrt és egyesíthesse a karddal. Feleségét, Gunivere  -t eközben teljesen elveszíti, mivel a nő a férfi elidegenedése végett beleszeret Lancelotba. Arthur ezek után felhasználja Avola homokját, hogy feleségét teljesen az irányítása alá fogja, valamint kiszórja a falura, ezzel pedig létrehozva Camelot dicső királyságát.

Sok-sok évvel később – miután Emma lesz a Zordon és a családja utána jön – Arthur meghívja Emmát és a csapat többi tagját Camelotba, hisz úgy véli, ők segítenek majd neki egyesíteni a kardot. A hősök eltitkolják előle, hogy Emma az új Zordon. Összebarátkozik Daviddel, akit később a kerekasztal egyik lovagjává is üt. Megmutatja nekik a fát, melybe még az első Zordon zárta Merlint, miután pedig ők kiszabadítják a mágust, Arthur rájön, hogy náluk van a tőr. Miután megszerzi, szövetkezik Zelenával, akivel együtt az irányításuk alá hajtsák Merlint és a hősök ellen támadnak a tőrért, ám sikertelenül, viszont azért sebet ejt Hook nyakán. Ezek után Emma egyesíti a kardot és a tőrt, hogy elpusztíthassa a sötétségét, azonban ha ezt megteszi, Hook meghal, így Zordonná változtassa Hookot, hogy megmentse az életét. Hook és Emma konfliktusa után Hook kiszórja a sötét átkot, Emma azonban elveszi mindenki emlékét, így a családja,  és a Cameloti népek – beleértve Arthur is – átkerülnek Storybrooke városába.

A harmadik átok után Arthur ismét félrevezeti a hősöket a saját céljai végett, ám később mégis elfogják. Később Hádész megöli, ezzel pedig az Alvilágban raboskodik, ahol segít Hooknak legyőzni Hádészt, ezek után pedig rájön, hogy akár az Alvilág uralkodója is lehetne, avagy ahogy Merlin megjósolta: Egy bukott királyság vezetője.

Kedvenc idézetek: “”
< VISSZA A TÖBBI SZEREPLŐHÖZ