A Megmentő

Cím A Megmentő (6. évad 1. rész)
Írta Edward Kitsis, Adam Horrowitz
Nézettség 3, 99 millió
Háttértörténet Aladdin és Jafar
Elérhetőségek Letöltés & Online / Promóképek
Előző rész Csak te/ Egy elmondatlan történet (5. évad 22. & 23. rész)
Részletes leírás

Miután Hyde egy alku keretében elcserélte Storybrooke városát a Zordonnal, egy hőlégballon zuhan le az erdőben pár elmondatlan történetű figurával. Mivel az új idegenek rejtőzködnek, a csapatnak meg kell őket találni, azonban előtte még Hyde -dal is le kell számolniuk.

A múltbéli mesevilágban Jafar meglátogatja a bukott hős Aladdint, aki szintén Megmentő volt és akár az elődei, ő is csak adott, adott és adott, mígnem teljesen kiégett és egy gonosztevőnek hála megbukott.

Eközben kedvenc szörnyetegünk – Zörgő – és szépségünk – Belle – Morpheus temploma felé tart, hogy Belle felszabadulhasson az álomátok alól. A dolgok nem mennek túl jól, ugyanis belépve Belle álmaiba, Zörgőfürge összefut egy furcsa idegennel, Morpheussal, aki figyelmezteti, hogy ha egy órán belül nem ébreszti fel Belle -t, a szépség örökre a tüzes szobában reked.

Miközben a hősök Hyde lefegyverezésén ügyködnek, Emmának furcsa látomásai és remegései lesznek, amiket sehogy sem tud leállítani. Dr. Jekyll készít egy fegyvert, mellyel végül sikeresen legyőzik Hyde -ot, éppen mielőtt megfojtaná Reginát. Hyde azonban tud valamit, Emma furcsa tüneteiről, így hát Emma végül meglátogatja, hogy többet tudjon meg a gondjairól.

Mindeközben Zelena és Regina összeköltözik, ám korán sem olyan bűbájos a helyzet, mint hinnénk, mivel nem jönnek ki egymással. Regina Zelenát okolja Robin haláláért, Zelena pedig dühös, amiért elpusztította a benne rejlő Gonosz királynőt, azaz azt a részét, amely a legjobban hasonlított rá, így a boszi felbőszül, és visszaköltözik a városszéli boszorkánytanyájába.

Zörgőfürge eközben továbbra is próbálja felébreszteni Belle -t, ennek érdekében pedig vissza akarja játszani a szerelmük első pillanatait. A szörnyetegünk kezd közeledni a szépséghez, azonban Morpheus közbeavatkozik és kiderül, hogy ő kettejük még meg nem született gyermeke, aki csak eljátszotta a görög isten szerepét, majd elmondja, hogy nem akar sem ő, sem édesanyja a Zordonnal élni annyi megszegett ígéret után, Belle pedig felébredése után visszamegy Storbyrooke-ba, de immáron egyedül.

Emma megtudja Hyde-tól, hogy nem ő az első Megmentő és hogy az előtte lévőket is mind egy gonosztevő győzte le, tehát valószínűleg rá is ez a sors vár. A férfi azt javasolja, hogy kövesse a piros madarat, ami majd elvezeti ahhoz, aki válaszokkal szolgálhat.

Hófehérke és a család többi tagja aggódik Emmáért, ezért elküldik hozzá Dr. Archie Hoppert, hogy beszéljen vele a gondjairól. A doki szerint ugyan Emma lebontotta Henrynek, Hooknak és családjának köszönhetően az egykori páncélját, ami megóvta a sérüléstől, ezzel azonban nem csak a szeretet, de a sok harci sérülés is beáramlik az életébe.

Hófehérke és David este az erdőben egy csapdát talál a vendégek keresése közben, amiből arra következtetnek, hogy félnek tőlük. Hófehérke felszólal, hogy nem akarják őket bántani, Hyde pedig már nem jelent veszélyt, így nyugodtan előjöhetnek, a Nagyinál pedig kapnak szállást és ételt. A látogatók megbátorodnak, és végre előlépnek. Emma közben lerázza Hookot és követi a vörös madarat, aki egy Orákulumhoz vezeti őt, aki megmutatja neki a teljes jövőt, aminek az apró részleteibe már bepillantott a látomásokon át: Egy csuklyás alakkal harcol, aki megöli őt. Az Orákulum elárulja neki, hogy a jövőt nem változtathatja meg, csakis az oda vezető utat. Ha eljön az a nap és az az ellenség, aki legyőzi, Emma meg fog halni.

Nemsokkal később Regina és Hófehérke a városháza előtt beszélgetnek egy padon a múltról. Regina csodálja, hogy tudta Hófehérke megőrizni a reményt egy olyan nevelőanya mellett, mint ő. A nő azonban elmondja neki, hogy valójában éppen ő – és a vele való hosszú küzdelem – tanította meg arra, hogy a remény, a hit választás kérdése. Regina eldönti, hogy ő is hinni akar és tiszta lappal akar indulni. Ezalatt Zelena hazaérkezéskor egy nemvárt vendéget talál otthon – aki nem más, mint a Gonosz királynő – aki él és virul, valamint szövetséget ajánl fel a boszinak.

Előzetes

Érdekességek:

  • A jelenetek, melyekben Emma és a csuklyás alak harcol, az Egy keserű korty (6. évad 2. rész) c. epizódban lesznek láthatóak.
  • Baki: Ratched nővér kártyáján tévesen Ratchet van írva.
  • Az orákulum, mely megjósolta Emma végzetét, az Aladdin-Jafar jelenetben is benne van. Jafar őt ütötte ki.
Következő rész Egy keserű korty (6. évad 2. rész)
<<Vissza az epizódlistához