6. évados epizódleírások

Egy csodálatos hely (6. évad 15. rész)
Epizódleírások    A képekre kattintva bővebb leírás érhető el!
22~21.jpg A Megmentő(6. évad 1. rész) Miközben hőseink hozzálátnak Hyde megállításához Emma egy rejtélyes mellékhatást fedez fel és Storybrooke-ot elárasztják az Elmondatlan mesék földjéről menekültek. Ezalatt Regina és Zelena végre elfogadják a köztük lévő nővéri köteléket és lakótársakká válnak, Gold pedig még mindig Belle felébresztésén dolgozik egy idegen segítségével. A visszaemlékezésekben az egykori Agrabah-ban Jafar felkeresi az elkínzott Aladdin-t és fény derül egy titokra a Megmentő létről.
7.jpg  Egy keserű korty (6. évad 2. rész) Amikor egy rejtélyes férfi – akinek közös múltja van a királynővel – az Elmondatlan Mesék Földjéről megérkezik Storybrooke-ba, David és Hófehérke Reginával karöltve megpróbálják elhárítani a fenyegetést. Eközben a hazaérkező Belle Hook segítségét kéri, hogy menedéket találjon a férje elől. A Gonosz királynő továbbra is azon dolgozik, hogy maga mellé állítsa Zelenát, míg Emma folytatja a terápiát Archie-val és megosztja vele a szörnyű látomásait a jövőről.
 A másik cipellő (6. évad 3. rész) Amikor Ashley (Hamupipőke) a mostohái után kutat annak érdekében, hogy lerendezze velük a befejezetlen ügyét, Emma, Hook és Henry a nyomába ered, hogy segítsenek neki, még mielőtt túl késő lenne. Időközben Regina megpróbálja megvesztegetni Mr. Hyde-ot, hogy a férfi elárulja neki hogyan lehet legyőzni a Királynőt. Ezalatt David alkut köt Golddal és elvisz egy üzenetet Belle-nek, új információkért cserébe az édesapjáról. A visszaemlékezésekben Hamupipőke ellátogat egy bizonyos bálra és megismerkedik a hercegével.
 Különös eset (6. évad 4. rész) A Gonosz királynő Hyde-al az oldalán továbbra is Jekyll szérumára pályázik, míg Hófehérke az első napjára készül az iskolában. Emma alig várja, hogy Hook hozzá költözzön, miközben a kalóz azon kapja magát, hogy Belle-t próbálja megóvni a férjétől, aki tett róla, hogy a nő ne hagyhassa el a kalózhajót. A visszaemlékezésekben Zörgőfürge segít befejezni Jekyll-nek a szérumát, amivel egy ember lelkét két félre bonthatja – egy jóra és egy rosszra – de a segítségéért igen magas árat kell fizetni.
 Utcagyerek (6. évad 5. rész) A visszaemlékezésekben Jázmin hercegnő felkeresi Aladdint, hogy a segítségét kérje egy titkos fegyver helyreállításához, ami képes lenne megtörni Jafar befolyását a Szultán fölött és megmenthetné a várost a pusztítástól. Küldetésük a Csodák barlangjába vezeti őket, ahol fény derül Aladdin végzetére. Eközben Storybrooke-ban a Királynő csőbe húzza Hook-ot és Charmingékat, hogy rákényszerítse Emmát a titka felfedésére a család szétválasztása érdekében. Így Regina és a hőseink próbálnak végére járni Aladdin sorsának.
 Sötét vizek (6. évad 6. rész) Emma próbálja rávenni Aladdint, hogy segítsen Jázminnak Agrabah megmentésében, míg Regina Daviddel és Hófehérkével az oldalán megpróbálja kiszabadítani Archie-t Zelenától. A Gonosz királynő a gyanakvás árnyékát veti Hook és Henry közé, miután Gold emlékezteti a legfontosabb leckéjére. Eközben a visszaemlékezésekben Hook-ot elrabolja a rejtélyes Némó kapitány és fogva tartja legendás tengeralattjárója, a Nautilus fedélzetén.
 Szívtelen (6. évad 7. rész) A visszaemlékezésekben a bandita Hófehérke próbálja elkerülni a Favágó néven ismert fejvadászt, míg a pásztor David egy sorsdöntő utazásra indul, hogy eladja a családi farmot. Eközben napjaink Storybrooke-jában a Királynő azzal fenyegetőzik, hogy elpusztítja a várost és minden lakóját, ha David és Hófehérke nem adja át neki a szívét. Így Regina, David és Mary Margaret egy bűvös facsemete után nyomoz, amit az igaz szerelem első szikrája hozott létre.
 Tükröd leszek (6. évad 8. rész) Emma és Regina kieszel egy tervet, hogy a Királynőt egy saját készítésű börtönbe vessék, míg Hófehérke és David igyekszik hozzászokni az egymás nélküli élethez. Ezalatt Henry idegesen készül az iskolai bálra, a Királynő pedig Regina bőrébe bújva próbálja a sötét útra vezetheti a fiút. Mindeközben Zelena és Belle közösen felbérelik Aladdint, hogy ellopjon egy bűvös tárgyat Mr. Goldtól, ami örökre megóvhatja tőle a nőt és a születendő gyermeküket.
 Elcserélt gyermekek (6. évad 9. rész) Az visszaemlékezésekben Zörgőfürge Jack és Jill fiát használja fel, hogy megpróbáljon magához csalogatni egy erőteljes lényt. Ezalatt Storybrooke-ban Gold közli a Királynővel, hogy meg kell ölnie Zelenát. Eközben Belle ráveszi Emmát és Hookot, hogy segítsenek neki ellopni a varázstintát, amivel megdermesztheti a férjét, ám végül ő lesz az akinek meg kell hoznia az áldozatot, ami mindenki életére hatással lesz.
 Bárcsak itt lennél (6. évad 10. rész) Amikor rájön, hogy a hősök találtak ellene egy fegyvert, amivel legyőzhetik, a Királynő ellopja Aladdin lámpását Jázmintól és kíván egyet, valamit, amivel örökre a kispadra küldheti a Megmentőt. Eközben David összedolgozik Hookal és Henryvel, hogy lefoglalják a Királynőt a Storybrooke-i kikötőben, amíg Regina titkos mentőakcióba kezd. Ezalatt Belle és Gold arra kényszerül, hogy szembenézzen egy váratlan veszéllyel, az újszülött fiúk kapcsán.
 Keményebb, mint a többiek (6. évad 11. rész) David és Hook igyekszik lenyomozni Gideont mielőtt összecsaphatna Emmával. Gideon egy ijesztő vallomást tesz Belle-nek és Goldnak arról, hogy hol járt amíg eltűnt, míg Regina azzal a felismeréssel küzd, hogy minden ismerősének – még talán Robinnak is – jobban megy a sora a kívánság világban, ahol a Gonosz Királynő elbukott. Ezalatt Emma egy régi ismerőshöz fordul, hogy segítsen nekik a hazatérésben.
 Murder most foul (6. évad 12. rész) Mielőtt Hook a következő szintre lépne az Emmával való kapcsolatában, biztosra akar menni, hogy David többet lát benne holmi kalóznál. Így hát amikor a férfi arra kéri, hogy segítsen neki felfedni az igazságot az apja haláláról, Hook igent mond. Ezalatt Regina azon dolgozik, hogy hozzászoktassa az új Robint a Storybrooke-i élethez, de hamarosan felfedezi, hogy a férfinak van egy sötét oldala is.
 Vészjósló minták (6. évad 13. rész) Míg Gideon célja továbbra is megölni a Megmentőt, Mr. Gold próbál gondoskodni róla, hogy a sötét varázslat ne mérgezze meg a fia lelkét úgy, ahogy az övét. Robin ezalatt bárkivel összeállna, ha az illető cserébe segít neki szabadulni Reginától és kiutat találni Storybrooke városából. Hook próbálja elszánni magát, hogy tisztázza a helyzetet Emmával, de a lány rájön, hogy a kalóz titkol előle valamit.
 23. Oldal (6. évad 14. rész) A Gonosz királynő meg van győződve róla, hogy Storybrooke-ban nincs hely mindkettejük számára, ezért csapdát állít Regina számára. Hook öreg barátjához, Némó kapitányhoz fordul segítségért, de Gideon megtorpedózza a tervét, még mielőtt elrendezné a dolgokat. Eközben a múltbéli Elvarázsolt erdőben a Gonosz királynő megtanul egy meglepő leckét a szenvedése valódi forrásáról.
 Egy varázslatos hely (6. évad 15. rész) Miközben Hook egy másik világban ragad, versenyt fut az idővel, hogy hazatérhessen Emmához, mielőtt Gideon tönkre tenné a terve többi részét is. Eközben Storybrooke-ban Hófehérke és Regina próbálja kimozdítani Emmát, hogy eltereljék a figyelmét. A visszaemlékezésekben pedig Agrabah-ba repülünk, ahol Jázmin hercegnő összebarátkozik Ariellel és közösen próbálnak Eric herceg nyomára lelni, miközben Jafar fenyegetése egyre erősödik.
 Anya kis segítője (6. évad 16. rész) Gold és Belle meggyőzi Emmát, hogy segítsen Gideonnak, mert közösen megállíthatják a Fekete tündért. Eközben Henry egy zavarba ejtő változást tapasztal az írói képességeiben, ami arra készteti Reginát, hogy a korábbi íróhoz forduljon tanácsért. Hook a mesevilágban megpróbálja elnyerni egy régi ellenfele segítségét azáltal, hogy felteszi a legmegbecsültebb tulajdonát kártyán, a visszaemlékezésekben pedig a Fekete tündér kínozza a fiatal Gideont.
 Ébredés (6. évad 17. rész)
 Ahol a kék madarak repülnek (6. évad 18. rész)
 A Fekete tündér (6. évad 19. rész)
 A szív dala (6. évad 20. rész)
 A Végső csata – 1. rész (6. évad 21. rész)
 A végső csata – 2. rész (6. évad 22. rész)