Törött üveg

Cím Törött üveg (4. évad 05.rész)
Írta Kalinda Vazquez, Scott Nimerfo
Nézettség 6,87 millió
Háttértörténet Emma története
Online letöltés + online / epizódképek
Előző rész A tanonc (4. évad 4.rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Emma és Elsa a városi nyilvántartás adatait böngészik Anna után kutatva, ám helyette egy fényképre bukkannak, amin Emma a Hókirálynővel beszélget. Mindketten ledöbbennek ezen a fejleményen, hiszen a lány semmire sem emlékszik a találkozóból. Hogy fényt derítsen az egészre, a képek megrendelőjéhez, Reginához fordul segítségért, de a nő még neheztel rá a Marian ügy miatt. Ám Regina is kifogyott a lehetőségekből Marian megmentését illetően, így végül együtt indulnak a Hókirálynő keresésére. Az út alatt sikerül valamennyire a kettejük viszonyát is átbeszélniük.

 

Eközben a múltban a fiatal Emmát látjuk, aki miután rádöbbent, hogy túlkoros már ahhoz, hogy adoptálják megszökött az árvaházból. Miközben egyedül próbál boldogulni összeismerkedik egy fiatal lánnyal, Lily-vel, akivel hamarosan összebarátkoznak. Egy elhagyatott nyaralóban húzzák meg magukat és remekül szórakoznak, míg a lány szülei közbe nem avatkoznak. Emma – aki azt hitte Lily hozzá hasonlóan árva – nagyot csalódik és örökre megszakítja a kapcsolatot a lánnyal.

 

Az epizód végén Emma úgy dönt mégegyszer nem fog feladni egy barátságot egyetlen hiba miatt, és harcol azért, hogy újra jóban legyenek Reginával. Majd a gyermekkori holmija között kutatva egy  olyan felvételre bukkan, amiről szintén nincsenek emlékei és az egész Hókirálynős ügyet más megvilágításba helyezik.

Érdekességek:
  • Amikor a fiatal Emma és Lily menekülnek a falon egy Cora feliratú graffiti látható.
  • A házban ahol meghúzzák magukat éjszakára rengeteg utalás van az Elvarázsolt erdőre, ahonnan Emma származik: modellhajók a kandallópárkányon, fatörzses festmény a falon, tengeri kagyló a tévé mellett.
Következő rész Családi ügyek (4. évad 6.rész)
< vissza a negyedik évadhoz