Megbocsátatlan

Cím: Megbocsátatlan (4. évad 13. rész)
Írta: Andrew Chambliss és Kalinda Vazquez
Nézettség: 6.72 millió (USA)
Háttértörténet: Daliás herceg, Hófehérke és Demóna esete
Online: Letöltés & online / Epizódképek
Premier (USA): 2015. március 8
Premier (HU): 2016. február 18
Előző epizód: Sötétség a város szélén (4. évad 12. rész)
Részletes leírás A teljes méretű képhez kattints ide A teljes méretű képhez kattints ide Storybrookban:

Mary Margaret és David egy szemhunyásnyit sem tud aludni, amióta Ursula és Szörnyella visszatért, mivel aggódnak, hogy kiderül a titkuk, ám nem csak őket zavarja a két nő a városban. Emma és David így követi is őket Zörgőfürge zálogházába, hogy kiderítsék, miben sántikálnak. Regina és Henry továbbra is nyomokat kutatnak a mesekönyben az Író után, miközben pedig Henry a könyvet vizsgálja, eszébe jut, hogy anno August még belerakta a könybe a saját történetét. Az az ötlete támad, hogy ki kéne őt kérdezni, hogy tud -e valamit a mesekönyv szerzőjéről, viszont mivel Augustot nem kérdezhetik meg már, így Pinokkiónak kell feltenniük kérdéseiket. Szörnyella és Ursula ellopnak valamit, ami Demónáé volt, és mivel gyanúsak a seriff számára, így a nyomába is erednek, majd pedig mikor leállítják őket és David átkutatja Szörnyella kocsiját, megtalálja az ellopott dolgot: egy kisded játékát, mely még Demónáé volt, így biztos benne, hogy ők ketten Demóna feltámasztásán dolgoznak., ennélfogva hazudik Emmának. David elmondja Mary Margarentnek, akivel kétségbeesésükben azt a tervet eszeli ki, hogy ellopják Demóna hamvait, így Szörnyelláék nem támasszák fel, elmennek, és továbbra is megőrizhetik titkukat.

A múltbéli mesevilágban:

A három nagyarejű gonosztevő, Ursula, Szörnyella és Demóna váratlanul meglátogatják Hófehérkét és Daliás herceget, a friss házasokat az otthonukban, mivel egy olyan probléma adódott, amit csak velük tudnak megoldani: A gonosz királynő kezébe került egy nagyerejű varázslat, mellyel mindenkit fogságba ejthet, köztük őket is, így azt javasolják, menjenek el a Bölcsesség fájához, melynek bölcsességét csak a leghősiesebbek tárhatják fel, és kérdezzék meg, hogyan lehetne legyőzni a Gonosz királynőt. Oaadják a térképet a hősöknek és úgy döntenek, elkísérik őket az útjukon, Hófehérkéék pedig beleegyeznek, hogy végre legyőzhessék Reginát. Utazásuk azonban nem túl örömleti, mivel mikor egy hídon kell átleniük, s az őrök nem engedik át őket, akkor hiába mondják Hófehérkéék, hogy inkább kerüljék meg, Demóna elevenen elégeti a híd őreit. Másnap reggel Daliás és Hófehérke inkább elindulnak maguk a fához, viszont a fa nem válasszol nekik és ellöki magától őket. Demóna máris észreveszi, hogy Hófehérke terhes, de a születendő kisded akár hős, akár gonosztevő is lehet, és utóbbi miatt nem válasszol nekik a Bölcsesség fája, így inkább otthadják őket és úgy dönt a három gonosz, hogy más módot keresnek Regina átka ellen.

A teljes méretű képhez kattints ide A teljes méretű képhez kattints ide Storybrookban:

Miután Emma átnézte a biztonsági kamerák felvételeit, rájön, hogy Bellenek mégis igaza volt, így megmutatja az éppen készülődő szüleinek, akik inkább hazudnak neki arról, hová mennek és szerintük nem is fontos, mit vittek el. Mindeközben Regina Pinokkiót kérdezgeti a könyvről, de minden hiába, mert nem emlékszik semmire az Augustként töltött időkből. Regina mérges lesz és ordibál Pinokkióval, amiért Gepetto meg is haragszik rá, azonban később bocsánatot kér tőle, Gepetto pedig nekiadja August régi táskáját. Mary Margaret és David elmennek Demóna hamvaiért, ám Ursula, Szörnyella és Zörgőfürge már várta őket és a vérükkel feltámasszák Demónát a halálból.

Az epizód végén:

Mary Margaret és David hallják, ahogy Emma Hooknak mesél róluk, hogy ők sosem hazudnának neki, amitől kissé elszégyenülnek, majd elmondják, hogy Demóna életben van. A visszaemlékezésben Demóna éjszaka meglátogatja Hófehérkét, és elmondja, hogy ő is terhes. Szövetséget kínál fel neki, hogy együtt legyőzhessék Regina átkát a gyermekeik érdekében, azonban ő nem fogadja ezt el. A jelenben pedig Henry egy különös lapot talál August táskájában, míg éjszaka Hófehérke és Regina találkoznak, tervet szőnek, hogyan akadályozzák meg a három boszorkányt, majd elmondja neki félveőrzött titkukat: Emma a legnagyobb gonoszság képességével született, és hogy megóvják, Demóna gyermekét kellett feláldozniuk.

Érdekességek:
  •  Az egyik animáció, amelyet használtak ebben az epizódban, ugyanaz, mint amit a spin-off sorozat egyik részeben, a “Rossz vér” (1. évad 7. rész) című epizódban is feltűnik.
  • Amikor Emma a seriff irodában a számítógép előtt ül, akkor a háttérben láthatunk egy dobozt, melyen 1986 van, 3 évvel az első átok után és Emma születésnapja után.
Következő epizód: A sárkány közbelép (4. évad 14. rész)
<< Vissza a negyedik évadhoz