Hősök és gonosztevők

Cím Hősök és Gonosztevők (4. évad 11.rész)
Írta Edward Kitsis, Adam Horowitz
Nézettség 5,69 millió
Háttértörténet Belle és Zörgőfürge története
Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész Megrázó látvány (4. évad 10.rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban a Hókirálynő halála feloldotta a Marian szívét sújtó átkot is, ezért Robin választás elé kerül. Eközben Zörgőfürge arra készül, hogy beteljesítse a tervét és felszabadítsa magát a tőr hatalma alól. Már csak meg kell várnia, hogy az égen a csillagok együtt álljanak a süveg csillagaival, anélkül, hogy közben Anna leleplezné. Hiszen a városlakók mit sem sejtenek a szándékairól, de az Arendelle-i Anna mindent tud róluk. Hogy véletlen se rondítson bele a tervébe Hook-al portált keresnek, hogy hazaküldjék őket. A kutatás sikerrel is jár, ám a távozásuk előtt Anna még egy fontos információt oszt meg Emmáékkal… Marian pedig ismét rosszul lesz, ezért el kell hagynia a várost. S mivel egyedül nem bolyonghat egy idegen világban, ezért Robin is vele megy, Regina pedig ismét egy lépéssel távolabb kerül a boldogságától.

 

Eközben a múltbéli mesevilágban Zörgőfürge hazaérkezik a Camelot-i utazásából és egy szuvenírt is elhozott: egy olyan kesztyűt ami elvezet bárki legnagyobb gyengeségéhez. Ám három gonosztevő is beleunt abba, hogy végül mindig ők veszítenek és úgy döntöttek közös erővel szerezik meg a kesztyűt ami elvezethet a hősök gyengeségéhez, így végre ők is megszerezhetik a boldog befejezést. Hogy megkaparintsák a varázstárgyat elrabolják Belle-t, Zörgőfürge cselédjét és cserét követelnek.

 

Az epizód végén Zörgőfürge terve is kudarcot vall, Belle tudomást szerez a kicserélt tőrről és a sok hazugságról, ezért száműzi őt a varázslat nélküli világba. Ez megadja az utolsó lökést a mágusnak és összegyűjti a sötétség királynőit, hogy közösen lépjenek fel a gonosztevők boldog befejezéséért…

Érdekességek:
  • Az epizód címét a Beach Boys azonos nevű száma ihlette.
  • A Démon szirt egy valóságban is létező hely Ausztráliában, Victoria államban, ahonnan Emilie de Ravin származik.
  • A harmadik évadban Zörgőfürge ugyanúgy homoktallérral küldött üzenetet Belle-nek, ahogy itt Belle neki.
  • Ez a rész évad legalacsonyabb nézettségű epizódja volt.
Következő rész Sötétség a város szélén (4. évad 12.rész)
< vissza a negyedik évadhoz