A sárkány közbelép

Cím: A sárkány közbelép (4. évad 14. rész)
Írta: David H. Goodman és Jerome Schwartz
Nézettség: 5.88 millió (USA)
Háttértörténet: Regina és Demóna megismerkedése
Online: Letöltés & online / Epizódképek
Premier (USA): 2015. március 15
Premier (HU): 2016. február 25
Előző epizód: Megbocsátatlan (4. évad 13. rész)

Részletes leírás:

A teljes méretű képhez kattints ide A teljes méretű képhez kattints ide

Storybrookban:

Regina Hófehérke tanácsára megpróbál beépülni a három boszorkány közé, akik úgy tesztelik őt, hogy veszélyes dolgokba viszik. Mindeközben Emma aggódik, Henry pedig a titokzatos lapot vizsgálja. Demóna másnap elmeséli Reginának, miért vannak a vásorban: mint ő, ők is megakarják találni az írót, hogy megkaparintsák boldog befejezésüket, s felajánlja számára, hogy vegyen részt tervükben. Emma úgy dönt, nem hadja magára, így az egész este során követni fogja őt. Hook és Belle úgy érzik, hogy a boszorkányok Zörgő tőrét is akarják, így megbeszélik, hogy elrejtik. Az éjszaka leple alatt Demóna arra készteti Reginát, hogy lopja el Gepetto fiát, Pinokkiót, hogy kiszethessék belőle a kívánt információkat.

A múltbéli mesevilágban:

Regina megelégeli, hogy Zörgőfürge még nem tanított meg neki túlságosan sokat, így úgy dönt, elmegy a pályafutásának mélypontján lévő Demónához, aki elküldi a lányt. Regina viszont nem adja fel: elviszi neki a meghívót Auróra esküvőjére és arra buzdítsa, hogy akadályozza meg a lány boldogságát, de Demóna nem tudja, mivel többé már nem tud sárkánnyá változni. A lánynak az az ötletete támad, hogy a még ma is általa égő bokor tüzével változzon sárkánnyá, ám tervük kudarcba fullad és Stefan király elfogja őket. Később, a palota felé tartva Regina segítségére átváltozik újra sárkánnyá és legyőzi ellenségeit, majd később álombaejti Aurórát híres álomátkával.

Az epizód végén:

Belle éjszaka odaadja a tőrt Hooknak, ám nem is sejti, valójában kinek adta… A múltbéli mesevilágban Regina belátja, hogy a tudáshoz idő kell és készen áll arra, hogy Zörgőfürge tanítványa legyen. Végül a jelenben Demóna elviszi Reginát Mr.Gold faházába, ahol már Zörgőfürge várja őket és a kis Pinokkióból újra Augustot varázsol, hogy kicsikarják az íróról szóló tudását.

Érdekességek:
  • Ennek az epizódnak a címét már 2014. december 11. -én közölte a twitter falán Adam Horowitz.
  • Hiba: A hősök szerint Demónáék betörtek Nagyihoz, viszont amikor Regina elmegy hozzájuk, akkor a “nyitva” neon ég, szóval ez megkérdőjelezhető.
Következő epizód: Szegény mélábús lélek (4. évad 15. rész)
<< Vissza a negyedik évadhoz