A két nővér története

Cím A két nővér története (4. évad 01.rész)
Írta Edward Kitsis, Adam Horrowitz
Nézettség 10,20 millió
Háttértörténet Elsa és Anna
Elérhetőség letöltés + online / epizódképek
Előző rész Mindenütt jó de legjobb otthon (3. évad 22.rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Marian rádöbben, hogy a férje és Regina egy párt alkottak, ami teljesen kikészíti. Nem érti miért védelmezi mindenki a Gonosz királynőt, aki szerinte egy szörnyeteg. Regina nehezen tudja visszafogni magát, ezért inkább otthagyja őket. A csapat azon aggódik, hogy az új fejlemények ismét előhozzák a régi énjét és tönkreteszi mindazt amiért eddig dolgozott. Eközben Elsa megérkezik a városba, de ez a fura világ teljesen összezavarja és halálra rémiszti. Miután Morgó és Szundi majdnem elüti autóval a fagyasztó képességét is felfedi, Emma és Hook pedig az idegen keresésére indul. A lány egy hószörnyet alkot, hogy megvédelmezze magát.

 

Eközben a mesevilágban Arendelle királyságba látogatunk, ahol Anna és Kristoff éppen az esküvőjére készül, amikor Elsa megtalálja halott édesanyjuk naplóját. A bejegyzésekből megtudják, hogy a királyi pár a hajótörés előtt Elsának keresett megoldást, hogy irányítani tudja a képességeit. Anna úgy dönt, hogy elnapolja az esküvőt és folytatja a szülei küldetését. Kristoff pedig Elsa oldalán marad, hogy segítsen neki amíg a húga hazatér.

 

Az epizód végén Regina elpusztítja a szörnyet és megmenti Marian életét, amivel bizonyítja, hogy már nem az a gonosz ember, akit a nő a múltból ismert. Emma elmondja neki, hogy azért jött a városba, hogy visszahozza a boldog befejezést mindenkinek, Reginát is beleértve és nem nyugszik amíg nem tud segíteni rajta. A királynő viszont úgy gondolja a mesekönyv tehet a boldogtalanságáról, ezért megfogadja, hogy megtalálja az írót és kényszeríti, hogy neki is írja meg a boldog befejezést.

Érdekességek:
  • Jack, a rénszarvas aki Svent alakította a forgatás során egyszer fellökte az Elsát alakító Georgina-t.
  • Ez volt az első epizód amit egy premier előtti vetítés előzött meg, amin a stábtagok és a sajtó képviselői egy héttel korábban megtekinthették az epizódot. A premier vetítésről bővebb információt és képeket ide kattintva találtok.
  • Elsa ikonikus hajviselete nagyobb részt a színésznő saját hajából áll, csak a fonat alsó része pótlás. A frizura elkészítése több mint 2 órába telt.
  • Eredetileg úgy tervezték, hogy a Kristoff-ot alakító Scott Michael Foster parókát fog viselni a sorozatban, de sajnos nem vált be az ötlet, ezért 2014 júliusában növeszteni kezdte és szőkére festette a haját a szerep kedvéért.
Következő rész

 Hóvakság (4. évad 2.rész)

< vissza a negyedik évadhoz