A hókirálynő

Cím A hókirálynő (4. évad 07.rész)
Írta Adam Horowitz, Edward Kitsis
Nézettség 7,42 millió
Háttértörténet Ingrid, Gerda és Helga története
Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész Családi ügyek (4. évad 6.rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Emma elkapja a Hókirálynőt és az irodájába viszi kihallgatásra, ám a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan a serif tervezte… Eközben a többiek találnak egy tükröt az óratoronyban – ami sejthetően az átokhoz szükséges tükör –  ezért megpróbálják kitalálni, hogyan tudnák megsemmisíteni. 

 

A múltbéli Arendelle-ben megismerjük a Hókirálynő fiatal korát és két húgát, Gerdát és Helgát, akik azután is mellette álltak, hogy fény derült a varázserejére. Ám hiába a szeretetük és a támogatásuk, Ingrid nem tudta elfogani ezt és elzárkózott a világtól, hogy senkinek se árthasson. Végül testvérei bíztatására meglátogatott egy hatalmas mágust – Zörgőfürgét – aki adott neki egy varázskesztyűt, amivel elrejtheti az erejét és vésztartaléknak egy urnát, arra az esetre ha a dolgok eldurvulnának. Cserébe a kislánykoruk óta viselt szalagjaikat kérte a három nővértől, amit a testvéri szeretetük itatott át. Miután a szalagokat elvesztették, a közöttük lévő kötelék is meglazult, Ingrid egy véletlen baleset során megfagyasztotta Helgát, Gerda pedig az úrnába zárta.

 

Az epizód végén kiderül, hogy az óratoronyban csak egy áltükröt helyezett el Ingrid, a kihallgatás alatt pedig annyira összezavarja Emmát, hogy elszabaduljon az ereje. Szegényen minnél inkább eluralkodik a félelem, annál kevésbé tudja kordában tartani a varázserejét, majd miután rádönt egy lámpaoszlopot David-re elmenekül és igyekszik minnél távolabb kerülni azoktól akiket szeret.

Érdekességek:
  • A varázskönyvben J. R. R. Tolkien “Az elveszett mesék könyvéből” láthatunk egy részletet.
  • Henry nyakkendője ugyanaz, mint amit több jelenetben Mr. Goldon is láthattunk az 1×08-as epizódban.
  • Miközben Regina a könyvet lapozza láthatunk egy részletet az Aranymadár című Grimm meséből is.
Következő rész Zúzd szét a tükröt (4. évad 8.rész)
< vissza a negyedik évadhoz