Rossz szokások

Cím Rossz szokások (3. évad 4. rész)
Írta David H. Goodman, Robert Hull
Nézettség 7,05 millió
Háttértörténet

Pán Péter, Zörgőfürge és Baelifre története

Online online + letöltés / epizódképek
Előző rész Egy átlagos tündér (3. évad 3. rész)
Részletes leírás

Sohaországban a betörést tervezik Pán Péter táborába, ám Csingiling felhívja a figyelmet rá, hogy addig az egész csak öngyilkosság, amíg nem tudják, hogyan távoznak a szigetről. Ahogy Neal mondaná: “Csak oda törj be ahonnan tudod a kiutat….” És mivel ő volt az egyetlen, aki Pán engedélye nélkül hagyta el a szigetet, a barlanghoz sietnek ahol “elveszett fiú korában” lakott. Eközben Neal is megérkezett a szigetre, és talákozott az apjával, aki Henry megmentésére készül. Együtt indulnak Pán táborához, és egy tintahal tintájával no meg egy ravasz tervel kiszabadítják Henryt. Pán azonban elmeséli a jóslatot miszerint Henry lesz Zörgőfürge végzete, emiatt Neal nem bízi az apjában és rajta is alkalmazza a tintát. Henryvel pedig egyedül vágnak neki a dzsungelnek. Eközben Emmáék a barlangban megtalálják Baelfire térképét, de sajnos mint jó “kalóz” nem hagyott útmutatót hozzá, így kizárólag ő tudja elolvasni. Emma kiakad kicsit, hiányzik neki Neal, és még mindig szereti. Hófehérke szomorú, hogy nem tudja megvígasztalni, azt sem tudja mit mondjon neki, hiszen ha a herceggel történne valami, ő is vígasztalhatatlan lenne. David viszont arra kéri, hogy ha történne vele valami lépjen túl, és legyen boldog.

 

A múltbeli mesevilágban Zörgőfürge ajándékokkal halmozza el Bae-t, de ő inkább csak ki szeretne menni. A sötét úrnak azonban sok az ellensége, így féltésből nem engedi el Zörgőfürge. Pán Péter pedig unatkozik egyedül Sohaországban, megunta hogy csak akkor van társasága ha egy-egy gyerek álmában meglátogatja. Úgy dönt eljön és magával visz pár gyereket, többek között Baelfire-t is, hogy ezen változtasson. Zörgőfürge elhozza Bae-t, de a fiú elhagyja őt, mivel úgy érzi az apja csak tárgyként kezeli, és nem is törődik azzal, hogy ő mit akar.

 

Az epizód végén Nealt elkapják az elveszett fiúk és visszaveszik Henryt. A kisfiú mire felébred már ismét a táborban van és mit sem tud arról, ami idő közben történt. Az egyetlen amire emlékszik, az apja hangja, de azt hiszi, hogy csak álmodta. A veszteség emléke és az érzések amit ez kivált belőle lehetővé teszik, hogy hallja Pán sípját és beálljon az elveszett fiúk közé.

Érdekességek:

  • Ez az évad első epizódja amiben az összes főszereplő szerepel.
  • Amikor Emma a kókuszlámpást fogja egy pillanatra látható a csuklóján lévő virág tetoválás.
  • Pán Péter ebben az epizódban “A hamelni patkányfogó” című mese főhősét is megtestesíti. Ebben a mesében a fiú amikor nem kapta meg a megígért fizetséget a munkájáért, bosszúból a sípjával elcsalta az összes gyereket a városból és soha többé nem tértek haza.
  • Azt a jelenetet amiben Baelfire ellöki a tőrt rengetegszer kellett újravenni, mert túlságosan súlyosnak bizonyult a kés.
  • A tűz körül táncolós részt a Greenwood Parkban vették fel, egy Vancouveri elhagyott kőbányában.
Következő rész

Jó forma (3. évad 5. rész)

< vissza a harmadik évadhoz