New York-i szerenád

Cím New York-i szerenád (3. évad 12. rész)
Írta Edward Kitsis, Adam Horowitz
Nézettség 7,3 millió
Háttértörténet Elvarázsolt erdő lakói
Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész Hazatérés (3. évad 11. rész)
Részletes leírás

Az elvarázsolt erdőben a hazatérő meseszereplők azzal szembesülnek, hogy bár ők maguk visszatértek a 28 évvel ezelőtti önmagukhuz, a világuk megváltozott. Hófehérke és Regina úgy döntenek, hogy mivel az átok teljesen lerombolta a palotát, mind Regina kastélyába mennek (hiszen valójában az Hófehérke apjáé volt, így neki is éppen annyi joga van hozzá). Az út nem könnyű, Regina szíve fáj és egyedül Hófehérke érti meg őt, aki ugyanabban a cipőben jár, hiszen másodszor is elvesztette a lányát. Ez egy kicsit közelebb hozza őket egymáshoz és rögtön közös élményeket is szereznek, amikor repülő majmok támadnak rájuk. Egy idegen siet a segítségükre, méghozzá nem is akárki, hanem Robin Hood személyesen. Közösen folytatják az utat a kastélyhoz, de a helyet védő varázslat védi, Zelena, a Nyugati Boszorkány ugyanis beköltözött és bosszút forral a Gonosz királynő ellen!

 

New York-ban eközben Emma és Henry egy évig élték a normális emberek egyszerű életét, míg be nem toppant egy talpíg bőrbe öltözött kalóz és bogarat nem ültetett Emma fülébe, hogy az élete és az emlékei nem valósak. Hogy Hook bizonyítsa az igazát Neal lakására küldi Emmát, ahol megtalálja Henry egy évvel korábban ott felejtett fényképezőgépét (tele Storybrooke-ban készült fényképekkel). Ez elég bizonyíték számára, hogy megigya a bájitalt amivel visszanyerheti az emlékeit. Amikor az új életét igyekszik felszámolni rádöbben, hogy bizony New York-ban sem volt biztonságban és az új szerelme sem éppen az akinek gondolta, ezért fogja Henry-t és Hook vezetésével elindulnak Storybrooke-ba.

 

Az epizód végén Emma, Hook és Henry megérkeznek a kisvárosba, ami ismét az átok hatása alatt áll. A megmentő első útja a szüleihez vezet, bár nem biztos benne, hogy egyáltalán emlékezni fognak rá. Szerencsére azonban az emlékeik megmaradtak, csupán az elmúlt egy év eseményeit vesztették el, pedig Hófehérke domborodó hasát elnézve egészen biztos, hogy sok emlékezetes eseményrben volt részük…

Érdekességek:

  • Az epizód címét Bruce Springsteen azonos című száma ihlette. (ide kattintva meghallgathatod)
  • Emma és Walsh randija az Ostria nevű étteremben játszódik.
  • Walsh nyakán egy sebhely látható. A repülő majmon aki megtámadja Reginát és Hófehérkét az erdőben szintén ugyanott látható sebhely.
  • Az epizódból megtudjuk Neal lakásának a pontos címét: 89 Wooster Street, New York, NY, 10012.
  • Az eredeti verzióban Emma megölelte Hook-ot miután kiváltotta a börtönből, de végül ezt kivágták az epizódból.
  • Henry a Diablo III videójátékkal játszik.
Következő rész

Boszorkányvadászat (3. évad 13. rész)

< vissza a harmadik évadhoz