Különös dolog

Cím Egy különös dolog (3. évad 19. rész)
Írta Edward Kitsis, Adam Horowitz
Nézettség 6,91millió
Háttértörténet Az új átok kitörése
Online letöltés + online / epizód képek 
Előző rész keresztutak (3. évad 18.rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban a csapat azon tanakodik, vajon miért idézte meg Zelena az átkot. Arra jutnak, hogy talán a múltban már rájöttek hogyan lehet megállítani, ezért volt szüksége arra, hogy mindent elfelejtsenek. Az egyetlen megoldás pedig ha visszakapják az emlékeiket, tehát az átkot meg kell törni, ehhez azonban Henrynek is vissza kell kapnia az emlékeit, ami nem igazán tetszik Emmának. Az átok megtörésének a kulcsa pedig nem más, mint a mesekönyv így a keresésére indulnak.

 

A múltbéli mesevilágban hőseink rájönnek, hogy Zelena a babát akarja, ezért mindent megtesznek, hogy megállítsák őt. Felkeresik Zörgőfürgét, akit a Boszi a kastélyában tart fogva és tőle megtudják, hogy csak a fény mágia győzheti le Zelenát. A manó javasolja, hogy Glindát keressék fel, a jó boszorkányt, akit Zelena északon börtönzött be. Így is tesznek, de nem járnak sikerrel, Glinda elmondja, hogy nem elég erős ahhoz, hogy megállítsa Zelenát. Emma viszont, aki az igaz szerelem szülötte és a megmentő, képes lehet rá. Ezzel viszont az a baj, hogy mióta az átok visszavonása visszahozta őket nem juthatnak át Storybrooke-ba mégegszer, mert a két világ között fal húzódik. Az egyetlen út, hogy eljussanak Emmához ha ismét kiszórják az átkot… Regina viszont nem tudja megtenni, hiszen akit a legjobban szeret – Henry – nincs itt, de Charming feláldozza magát és megkéri Hófehérkét, hogy tegye meg ezt a gyermekükért. Hófehérke – Regina segítségével – megidézi az átkot, de Zelena időben érkezik még, hogy belerondítson a terveikbe. Egy felejtés átkot dob az üstbe, így Charming önfeláldozása és az egész varázslat hiábavaló volt, hiszen az emlékeik nélkül nem tudják miért tértek vissza. Hófehérkének az utolsó pillanatban támad egy ötlete a férje megmentésére, megkéri Reginát, hogy felezze el a szívét mert hiszi hogy azu övé elég lesz mindkettőjüknek. Regina nem nagyon bízik ebben, de megsajnálja és megtesziamit kér. Legnagyobb meglepetésére pedig  sikerrel is járnak, Charming és Hófehérke tovább élhetnek, immár közös szívvel.

 

Az epizód végén Henry megfogja a mesekönyvet így ismét emlékezni kezd, Regina pedig egy puszit ad neki, ami megtöri az átkot. A meseszereplők emlékeznek mindenre és új tervet kovácsolnak. Mary Margaretnél pedig megindul a szülés.

Érdekességek:

  • Az írók egyik kedvenc Charming&Hófehérke centrikus epizódja, amit Huey Lewis – The Power of Love ( A szerelem ereje) című száma ihletett a Vissza a jövőbe című filmből.
  • Rebecca Mader a seprűn repülős jeleneteket dublőr nélkül csinálta végig.
  • A Hófehérkét alakító Ginny Goodwin egy interjúban elmondta, hogy ez volt az utolsó forgatás amikor még segítség nélkül fel tudott tápászkodni a földről, így ez az epizód több okból is különleges számára.
Következő rész

Kansas (3. évad 20.rész)

< vissza a harmadik évadhoz