Keresztutak

Cím Közvetlen vérzés (3. évad 18. rész)
Írta Jane Espenson, Daniel T. Thomsen
Nézettség
Háttértörténet Cora, Leopold és Eva hercegnő
Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész A jolly Roger (3. évad 17.rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Zelena megszerzi Regina szívét, ami rádöbbenti a királynőt, hogy a legnagyobb hátránya a Boszival szemben, hogy nem ismeri a múltjukat. Ezért úgy dönt megidézi halott édesanyja, Cora szellemét és megkérdezi tőle, hogy miért mondott le Zelenáról. A szellemidézéshez viszont szüksége van a gyilkos fegyverre és a gyilkosra is… A szeánsz azonban nem úgy alakul ahogyan várták, Cora nem hajlandó megjelenni előttük. Emma úgy dönt gyakorolja a mágiát, hogy felkészült lehessen a Boszi ellen, Hófehérke és Regina pedig végre megbeszélik a Cora halálával kapcsolatos érzéseiket.

 

A múltbéli mesevilágban a fiatal és nagyravágyó Corát megszédítette egy magát hercegnek kiadó csaló és nem csak az erényét vette el, de megajándékozta egy gyermekkel is. A kétségbeesett lány mindenhol kereste megrontóját, végül a palota parkjában talált rá de kiderült hogy nem herceg csupán egy kertész és esze ágában sincs támogatni őket. A véletlen szerencse azonban úgy hozza, hogy útjaik keresztezik egymát Leopold herceggel, aki nemsokára király lesz és nincs elragadtatva attól, hogy még csak nem is ismeri a szülei által kiválasztott menyasszonyát, Eva hercegnőt. Cora megkörnyékezi a férfit és ráveszi, hogy őt jegyezze el inkább. Amikor azonban úgy tűnik, hogy egyenesbe jön az élete a kertész felbukkan és fizetséget kér azért, hogy tartsa a száját a babáról. Beszélgetésüket Eva hercegnő meghallja és mindent elmond a királynak, így az esküvő ugrik, Cora pedig visszatérhet a szegénységbe.

 

Az epizód végén kiderül, hogy a szeánsz mégis sikeres volt, Cora átjött és megtámadja Hófehérkét. Végül Regina visszaküldi a szellemvilágba, Hófehérke pedig az emlékképekből amit Cora megmutatott neki rájön, hogy Zelena azért akar visszamenni a múltba, hogy megölje Eva hercegnőt. Ha azonban sikerrel jár akkor sem Hófehérke, sem Emma, sem Henry nem születik meg, sőt talán még Regina sem…

Érdekességek:

  • Az álherceg egy szalmagyűrűvel kéri meg Cora kezét, amit megígér, hogy majd aranyra vált ha visszatér. Valószínűleg ez ihlette a nőt arra, hogy később azt hazudja, hogy szalmából aranyat tud fonni.
  • Cora a halála előtt bevallotta Zörgőfürgének, hogy sosem szeretett mást, ezzel elismerve, hogy Leopoldnak tényleg csak a nyakába akarta varrni magát.
  • Regina nyaklánca amit az epizódban visel Ralph Lauren kollekciójából való és a mai napig elérhető a Bloomingdales webshopjában. (ide kattintva megnézheted)
  • A Zelenát alakító Rebecca Mader kifejezetten élvezte a vacsijelenet forgatásait Zörgőfürgével, ám az epizód promótálása némi fejtörést okozott neki, mivel idő előtt napvilágot látott egy csókolózós kép kettejükről és fogalma sem volt mit szabad elárulnia a jelenetről.
Következő rész

Egy különös dolog (3. évad 19.rész)

< vissza a harmadik évadhoz