Jolly Roger

Cím A Jolly Roger (3. évad 17. rész)
Írta David H. Goodman
Nézettség 6,25 millió
Háttértörténet Hook, Feketeszakáll és Ariel története
Online letöltés + online / epizódképek
Előző rész Nem könnyű zöldnek lenni (3. évad 16. rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Emma úgy dönt ismét megpróbálkozik a varázslással, ezért leckéket vesz Reginától, hogy közös erővel legyőzhessék Zelenát. Eközben David és Mary Margaret igyekszik bizonyítani Henry-nek, hogy ők sem csak a babával tudnak foglalkozni és vannak olyan érdekesek, mint Hook. A kalóz pedig Arielnek segít – nem nagy lelkesedéssel – hogy megtalálják Eric herceget, de a nyomok nem túl kecsegtetőek…

 

Az Elvarázsolt erdőben az elfeledett évben Hook találkozott Ariel-el, aki azt hitte, hogy ő a felelős a hercege elfogásáért. Ez viszont csak félreértés, ugyanis Feketeszakáll rabolta el Ericet és Hook hajóját is. A kalóz és a sellő közösen indulnak Feketeszakáll keresésére. Hooknak rögeszméjévé válik a Jolly Roger, azt gondolja ha visszszerzi az feledteti vele Emma elvesztését is. Ariel átlát a kalóz álarcon és próbál segíteni rajta. Azt mondja az emberek változnak és ebben nins is semmi rossz, Hook viszont továbbra is bizonyítani akarja, hogy pontosan olyan szívtelen kalóz, mint régen. Végül megtalálják Feketeszakállt és legyőzik őt, de a herceg nincs a fedélzeten. Alkut ajánl nekik a kalóz: ha elengedik akkor megmondja hol találják meg Ericet, ebben az esetben viszont mindenki megtudja, hogy Hook kapitány elpuhult és ezt ő semmiképpen sem akarja hagyni ezért a tengerbe veti. Ariel nagyot csalódik benne, hiszen megígérte a segítséget, de nem adja fel utána ugrik a vízbe.

 

Az epizód végén kiderül, hogy Hook-ot azóta is gyötri a bűntudat a rossz döntése miatt és mindent bevall Arielnek, a sellőről azonban kiderül, hogy sosem járt Storybrooke-ban, mivel megtalálta a hercegét a Hóhér szigetén és mivel az kívül esett az átok hatáskörén így ők egyenlőre boldogan élnek míg meg nem halnak. Zelena vette fel az alakját, hogy megátkozhassa Hookot, hogy ha megcsókolja Emmát elszívja minden varázserejét.

Érdekességek:

  • A Hóhér sziget ahol Eric herceget bebörtönözték egy valóságban is létező hely Boston mellett.
  • A varázskönyvben, ahogy Regina is említi tünde nyelven írott varázsigéket láthatunk, ami utalás Tolkien népszerű regényére, a Gyűrűk urára. Ezen kívül felfedezhetünk asztrológiai és alkimista jeleket is a könyvben.
  • Feketeszakáll, aki ellopta Hook hajóját a valóságban is létező angol kalóz volt az 1600-as években. Valódi neve Edward Teach volt és főként a Karib-térségben és az Atlanti-óceán nyugati részén tevékenykedett. Gúnynevét a sűrű fekete szakálláról és félelmetes megjelenéséről kapta, amit általában szeretett is kihasználni.
Következő rész

 Keresztutak (3. évad 18. rész)

< vissza a harmadik évadhoz