Jó forma

Cím Jó forma (3. évad 5. rész)
Írta Christine Boylan, Daniel T. Thomsen
Nézettség 7,23 millió
Háttértörténet

Hook története

Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész Rossz szokások (3. évad 4. rész)
Részletes leírás

Sohaországban Henry Pán hatása alá került, egyre jobban hasonlít az elveszett fiúkhoz. Emma sejti a dolgot és aggódik, hogy ha elveszíti a reményt akkor végleg közéjük tartozik. Úgy döntenek valahogy üzenetet kell küldeni neki, eközben Hook és David külön útra indul megkeresni egy szextánst, ami kivezethet a szigetről. David elköszön a családjától de még mindig nem mondja el, hogy az utolsó útjára készül. Hook előre mászik, mivel David túl gyenge hozzá, és a csúcsről ledob egy kötelet.Mielőtt azonban ezt megtenné megkörnyékezi Pán, hogy ölje meg Davidet. Ezalatt  felmászik David és meghallja a beszélgetést. Hófehérke csapdát állít egy elveszett fiúnak és vele akarnak üzenetet küldeni Henrynek, de a fiú nem hajlandó rá. Regina tud egy módot amivel kényszeríthetné, de Hófehérke hallani sem akar róla. Emma viszont bármire hajlandó, ezért belegyezik az anyja tiltakozása ellenére is. Regina kitépi a fiú szívét és visszaküldik a táborba.

 

A múltban Killian Jones és a bátyja Liam egy veszélyes útra indulnak egy ismeretlen földre, hogy megszerezzenek egy növényt, ami minden sebesülést gyógyít. A különös földrész Sohaország és akkoriban még csak egyetlen lakója volt, Pán Péter. Figyelmezteti őket, hogy a növény nem gyógyszer, hanem méreg, de nem hisznek neki. Egyedül Hook gyanakszik, s a bátjya hogy bizonyítsa, hogy a gyanakvás alaptalan megvágja magát a növénnyel. Azonnal rosszul lesz, Hook pedig Pán segítségét kéri. A fiú szerint egy varázslatos forrás vize gyógyíthatja csak meg a mérgezést, de annak az árát meg kell fizetni ha elhagyják a szigetet. Liam megissza a vizet és máris jobban lesz, de amikor elhagynák Sohaországot meghal, ez volt a varázslat ára. Hooké lesz a kapitányság, és ő úgy dönt nem szolgálja többet a királyt, aki miatt elvesztette a testvérét, és aki ilyen tisztességtelen eszközökhöz nyúlna, kalóz lesz és a saját törvényei szerint él. A legénység egyet ért vele és ledobálják az egyenruháikat.

 

Az epizód végén Hook elmondja, hogy azért találta ki a történetet a szextánsról, hogy elvezesse a herceget a forráshoz és megmentse az életét. De a gyógyírnak ára van, nem hagyhatja el a szigetet. David így is beleegyezik és miután visszatérnek a táborba elmondja, hogy Hook megmentette az életét (de persze az igazságot és azt, hogy nem hagyhatja el a szigetet még mindig nem). Emma köszönetül megcsókolja Hookot. Pán pedig megtalálja a kalózt és elmondja, hogy Neal életben és Sohaországban van.

Érdekességek:

  • Amikor Hook arra bíztatja a legénységet, hogy vegyék át az uralmat a hajó felett, azt mondja, hogy “Vörös zászló alatt hajózunk és nem kegyelmezünk az ellenségeinknek.” A vörös zászlóval általában azt üzenték a kalózok, hogy a legénység nem adja meg magát harc nélkül.
  • Liam szeksztánsát legközelebb a “Nem könnyű zöldnek lenni” epizódban látjuk viszont.
  • Amikor Hook azt mondja Emmának a csók után, hogy ” Ahogy óhajtod! “, utalás az 1987-es “Herceg menyasszonya” című filmre, ahol Roberts kalóz szokta ezt mondani a szerelmének.
Következő rész

Ariel (3. évad 6. rész)

< vissza a harmadik évadhoz