Hófúvás

Cím Hófúvás (3. évad 21.rész)
Írta David H. Goodman, Robert Hull
Nézettség
Háttértörténet
Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész Kansas (3. évad 20.rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Charming és Hófehérke a kisfiuk névadójára készül, amit koronázási szertartás híjján a Nagyi éttermében tartanak meg. Amíg várakoznak a vendégekre Henry a mesekönyvből a nagyszülei találkozását olvassa fel a bácsikájának. Minden rendben is halad, amíg Hook véletlenül el nem szólja magát Emma New York-i terveiről. Henry és Regina sincs elragadtatva az ötlettől, Emma pedig elrohan. Hook próbálja megnyugtatni, de Emma elmondja, hogy nem érzi magát ide tartozónak, hiszen nem a családját látja itt, csupán tündérmeséket amiknek ő soha nem volt részese. A többiek eközben észreveszik, hogy Zelena eltűnt az időportál pedig tárva nyitva, Emma és Hook pedig úgy dönt utána néz a dolognak. De mielőtt bármit is kitalálhatnának besszipantja őket a portál.

 

A múltbéli mesevilágban az utazók hamar rájönnek, hogy mivel Emma fejében az a történet kavargott, amit az étteremben mesélt Henry pontosan a szülei találkozásához repítette őket a portál. Emma ezzel megkapta amit hiányolt és részese lehet a történetnek, de a dolgok hamar drámai fordulatot vesznek amikor véletlenül megakadályozza a szülei találkozását. Hogy helyrehozzák a baklövést felkeresik Zörgőfürgét, aki azt ígéri segít nekik a hazajutásban, de a szülei találkozását Emma rontotta el, ezért neki is kell helyrehozni.  Emma és Hook feladata tehát, hogy rávegyék Hófehérkét, hogy mégis ellopja azt a bizonyos jeggyűrűt és ezzel visszatereljék a történetet az erdeti medrébe. Mivel jobb ötletük nincsen, kölcsön veszik a múltbéli Hook hajóját és ajánlatot tesznek Hófehérkének: ha megszerzi nekik a jeggyűrűt ingyen kiviszik a királyságból. Ők pedig, hogy megbizonyosodjanak az akció sikeréről belógnak Charming és Abigail eljegyzési báljára. Minden remekül is halad, amíg meg nem jelenik Regina és a sötét lovagok, Abigail pedig fel nem ismeri a tolvajt. Hófehérke menekülésre kényszerül és sajnos elejti a gyűrűt, Emma pedig lebukik, amikor   védelmezni próbálja az édesanyját, ezért elfogják a sötét lovagok… 

Érdekességek:

  • Az étteremben láthatjuk a falon lógó képen láthatjuk az új babát Charming családi címerével.
  • A múltbéli Charming és Hófehérke felvételeket nagyon nehezen hozták össze, mivel Ginny már utolsó idős terhes volt. Ahol lehetett a régi 1×03-as felvételeket használták, ahol pedig újra kellett forgatni Ginny egy testdublőrt kapott.
  • Amikor Charming és Abigail megérkezik Midas kastélyához, a tavon egy hattyú úszik, ami utalás Emmára és, hogy Charming rossz helyen van.
  • Midas bálján Emma ugyanazt a diadémot viseli, amit Charming rémálmában a 3×14-es részben.
  • Az írók egy interjúban elmondták még korábban, hogy Hook kapitányra mindig is úgy gondoltak, mint a saját verziójuk  Han Solo-ra a Star Warsból, így nem volt kétséges, hogy Emma Leia hercegnőként mutatkozzon be, hiszen ő Han szerelme a filmben.
Következő rész

Mindenütt jó de legjobb otthon (3. évad 22.rész)

< vissza a harmadik évadhoz