Egy átlagos tündér

Cím Egy átlagos tündér (3. évad 3. rész)
Írta Jane Espenson
Nézettség

7,53 millió

Háttértörténet

A Gonosz királynő és Csingiling története

Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész Az elveszett lány (3. évad 2. rész)
Részletes leírás

Sohaországban Emma és a csapat Pán táborához igyekszik, de kiderül, hogy a fiú folyamatosan mozgatja azt, így szinte lehetetlen megtalálni. Hooknak eszébe jut egy tündér, aki a szigeten élt régebben (Csingiling), és úgy döntenek megkeresik, hátha tud rajtuk segíteni. David is reménykedik, hogy a tündérpor meggyógyíthatja a sebesülését. Regina azonban nem örül ennek az ötletnek, hiszen a múltban magára haragította a tündért. Amikor megtalálják Csingilinget, kiderül, hogy már nincs se szárnya se tündérpora, viszont egy hasznát vehetik, Pán bízik benne, beengedi a táborába és esetleg utat nyithat a csapatnak is. Cserébe felajánlják neki, hogy velük mehet amikor elhagyják a szigetet.

 

A múltbeli mesevilágban Regina találkozik Csingilingel, aki segíteni próbál rajta. Szerinte az igaz szerelemre van szüksége, amit megkereshet neki tündérporrall. A kék tündérnek nem tetszik a fáradozása, és utasítja, hogy hagyja abba, mert nem bízhat Reginában. Csingiling viszont nem így gondolja, lop egy kis tündérport és visszatér a királynőhöz. Együtt követik a tündérport, ami egy kocsmához vezeti őket, ahol Regina lelki társa (a férfi oroszlános tetoválással) épp italozik. Regina azonban nem mer bemenni, Csingiling pedig elveszíti engedetlensége és kudarca miatt a szárnyait, a kék tündér száműzi a tündérek közül.

 

A mesevilágban Neal átjárót keres Sohaországba az apja lim-lomja között, de nem talál semmit. Amikor azonban megérkezik Kicsi John Robin Hood fiával, jobb ötlete támad. Rábeszél Hood-ot, hogy engedje meg, hogy Roland szólítsa az árnyékot, aki átviszi a gyerekeket Sohaországba. Nagy nehezen sikerül rábeszélnie, s mikor megérkezik az árny megvédik a fiút, Neal pedig rá kapaszkodik, így ingyen fuvarral megérkezik Sohaországba.
Mulán ezután úgy dönt, megkeresi Aurórát és beszél vele az érzéseiről (Fülöp iránt vagy a lány iránt?!), ám ő azzal fogadja nagy boldogan, hogy teherbe esett. Az információ hatására Mulán úgy dönt nem mondja el a dolgokat, elhagyja őket és beszáll Robin Hood csapatába. Mikor kezet fognak tisztán látszik Robin kezén az oroszlános tetoválás, tehát kiderül, hogy ő lenne Regina igaz szerelme.

Érdekességek:

  • Csingiling fejdíszét ugyanaz a Vancouver-i ékszertervező készítette, mint az évad első epizódjában a sellő koronáját, a Medicina Designs.
  • Zörgőfürge szekrényébe a Fehu és az Eihwaz rúna szimbólumok vannak belevésve.
  • Pán Péter utal Tell Vilmosra a lövöldözős jelenetnél.
  • Neal említi a piros cipellőt, ami utalás az évad második felében megjelenő Óz birodalmára.
  • A rajongók közül néhányan a spin-off sorozat Jafar-ját vélték felfedezni az egyik jelenet hátterében. (ide kattintva megnézhetitek) Hogy csak véletlen a hasonlóság vagy tényleg Jafar az és később még lesz jelentősége, majd az idő eldönti.
Következő rész

Rossz szokások (3. évad 4. rész)

< vissza a harmadik évadhoz