Csendes elmék

Cím Csendes elmék (3. évad 15. rész)
Írta Kalinda Vazquez
Nézettség 6,64 millió
Háttértörténet Neal, Belle és Zörgőfürge története
Online letöltés + online / epizódképek
Előző rész A torony (3. évad 14. rész)
Részletes leírás

Storybroke-ban felbukkan Neal a kezén egy különös jellel amit nem tudnak mire vélni. Belle vállalja, hogy utána néz a könyvekben. Eközben mindenki Zörgőfürgét keresi, beleértve a Boszit is, aki nagyon mérges amiért megszökött a rabja. Hófehérke is a többiekkel akar menni, de visszatartják, mivel neki a baba miatt pihenésre van szüksége. Ettől viszont haszontalannak érzi magát, Zelena próbálja vígasztalni és megitat vele egy adag “narancslevet” amitól azonnal mozgolódni kezd a baba. Zelena kijelenti, hogy bármelyik nap érkezhet már a csöppség. Neal és Hook a kórházban kibékülnek, rájönnek, hogy sok hülyeséget tettek Emma miatt, de attól nekik még múltjuk van amit semmi sem törölhet el. Hook elengedi, hogy ő is csatlakozhasson az apja kereséséhez. 

 

Az elvarázsolt erdőben Neal és Belle nem akar beletörődni, hogy elvesztették Zörgőfürgét így megoldást keresnek arra, hogyan hozhatnák vissza. Segítségükre siet egy gyertyatartóba zárt szolga, Lumiere. Elárulja, hogy a Sötét Úr kriptáját hol találják meg, ott született a sötétségből az első Zordon és ott lehet feltámasztani is őt. El is indulnak a keresésére és mit sem sejtenek arról, hogy valójában Zelena akarja, hogy felkeltsék Zörgőfürgét. Lumiere azonban még időben elszólja magát így Belle rájön, hogy hazudik. Neal-t viszont nem érdekli kinek a kérésére kerülek ide, vissza akar jutni a fiához bári áron, ezért így is felébreszti az apját, hiába figyelmezteti Belle, hogy ugyanazt a hibát követi el mint Zörgőfürge a múltban. Arról viszont nem szóltak neki, hogy ez egy élet az életért csere, ha az apja feltámad neki halnia kell. Zörgőfürge, hogy megvédje a fiát a saját testébe fogadja ezzel az őrület határára sodorva magát.

 

Az epizód végén Emma is rájön, hogy Zörgő és Neal közös testen osztoznak, Neal pedig arra kéri, hogy válassza szét őket, akkor is ha ez az ő halálát jelenti. Emmának sikerül a varázslat, Zörgőfürge elmondja, hogy Zelena a Boszi, Neal pedig Emma karjai között köszönetet mond az apjának amiért megmutatta mi is az igazi önfeláldozás, megkéri, hogy meséljék el Henrynek, hogy végül jó apa volt, a nőnek pedig azt kívánja, hogy találja meg Tallahassee-t, még ha nélküle is. Majd egy utolsó “szeretlek apa” kijelentéssel az öröklétre szenderül.

Érdekességek:

  • A könyv borítóján, ami a Sötét úr kriptájának a kulcsát őrzi egy gnosztikus istenség képe van, Abraxas-é.
  • Michael Raymond-James már az évad elején tudta, hogy milyen sorsot szánnak a karakterének, de még a színésztársainak sem árulhatta el. A színész egyébként a pletykákkal ellentétben nem szándékosan hagyta el a sorozatot, de nem érez haragot azért, hogy kiírták. Úgy érzi ez egy merész húzás volt a készítőktől, ő pedig színészként mindig is törekedett rá, hogy merész történeteket meséljen el.
  • Jennifer Morrison egy interjúban elmondta, hogy a halál jelenet forgatása igazán érzelmes volt és nem csak a karakterek érzései miatt, ők maguk is nehezen vettek búcsút Michael-től.
Következő rész

Nem könnyű zöldnek lenni (3. évad 16. rész)

< vissza a harmadik évadhoz