Az elveszett lány

Cím Az elveszett lány (3. évad 2. rész)
Írta Andrew Chambliss, Kalinda Vazquez
Nézettség 8 millió
Háttértörténet

A Gonosz királynő, Hófehérke és Charming története

Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész A legigazabb hívő szíve (3. évad 1. rész)
Részletes leírás

Sohaországban a csapat egy fensík felé tart, ahonnan beláthatják az egész szigetet, talán még Pán táborát is. Sajnos a sötét dzsungel már túlságosan benőtte a vidéket mióta Hook nem járt erre, így nem sokat látni onnan. Letáboroznak mielőtt tovább indulnának. Éjszaka Emma gyereksírásra ébred, senki más nem hallja, csakis ő. Elindul megkeresni honnan jön a hang, de csak pánt találja, aki  egy térképet ad neki, ami csak akkor fedi fel magát, ha Emma elfogadja, mi is ő valójában. Zörgőfürge pedig a sziget belső részén szenved, mivel gyerek korában elhagyta az apja, ez a sziget pedig az elhagyott gyerekekből előhozza a gyeremeki reménytelenségüket.

 

A múltbéli mesevilágban Regina tükre megmutatja neki, hogy a herceg felébresztette Hófehérkét és vissza akarják venni a birodalmat. A királynő félti a helyét, ezért úgy dönt alkut köt Hófehérkével. Ha számüzetésbe vonul és lemond a trónról szabadon távozhat, ha nem akkor szépen sorban megkínozza és megöli azokat akiket szeret. Hófehérke fel akarja adni, nem akarja elveszíteni a szeretteit. Inkább lemond jogos jussáról, cssak mentse az embereket. David viszont ezt nem akarja hagyni, ő tudja, érzi, hogy nagyszerű királynő lehetne belőle. A törpék azt hiszik, hogy önös érdekek vezetik, de még ez sem tartja vissza attól, hogy megoldást keressen. Az excalibur legendáját használja, hogy ráébressze Hófehérkét az igazságra. A lány kihúzza az ál kardot a sziklából és elhiszi, hogy van ereje szembeszállni a királynővel. Amikor eljön a napnyugta nemet mond az alkura, amire Regina haragjában megragadja Morgót és egyetlen érintéssel elsöpri útjából a többi törpét. De  Hófehérkét nem félemlíti meg ezzel, megtámaja az álexcaliburral és meg is sebesíti a királynőt. Regina figyelmezteti, készüljön a harcra, s Hófehérke biztosítja, hogy készen fognak állni rá.

 

Az epizód végén a csapat tagjai csúnyán megfizetnek azért, hogy nem követték Pán szabályait és mágiával próbálkoztak. Emma teljesen el van keseredve az édesanyja hiába próbálja vígasztalni. A lány elmondja, hogy ismét annak az árva kislánynak érzi magát, aki nem kell senkinek és nem érti miért. Amint ezt kimondja, a térkép felfedi magát és az utat Pán Péter táborába. Mielőtt indulnának még élelmet gyűjtenek, Péter pedig meglátogatja Emmát és elmondja neki, hogy Henryvel is ugyanez a terve, a szülei ellen fordítani. Ami pedig Emmát illeti, mire elhagyja a szigetet nem csak árvának fogja érerzni magát, hanem az is lesz! David pedig észreveszi, hogy a sebesülése mérgezett.

Érdekességek:

  • Pán térképén a titkos táboron kívül meg van jelölve a Koponya szikla, a Sellő lagúna, a Kalóz öböl, az indián falu, és Minaty Bay (ami egy létező hely a forgatások színhelyén, Steveston-ban).
  • Hook név szerint említi az egyik elveszett fiút akit megölt, Rufio-t. Ő az 1991-es Pán Péter film egyik szereplője.
  • Emma is tesz egy említést a Pán Péter filmekre amikor azzal viccelődik Hook-al, hogy ott waxolt bajusza és dauerolt haja volt.
Következő rész

Egy átlagos tündér (3. évad 3. rész)

< vissza a harmadik évadhoz