Ariel

Cím Ariel (3. évad 6. rész)
Írta Edward Kitsi, Adam Horowitz
Nézettség 7,55 millió
Háttértörténet

Regina, Ariel és Hófehérke története

Online online + letöltés / epizód képek
Előző rész Jó forma (3. évad 5. rész)
Részletes leírás

A múltbéli mesevilágban Hófehérke a királnyő katonái elől menekül és végső elkeseredésében egy hatalmas szikláról a vízbe veti magát. Az őrők azt hiszik meghalt, de egy sellő – Ariel – megmenti az életét és a partra segíti. A két lány összebarátkozik, és Hófehérke a segítségért cserébre úgy dönt segít a sellőnek eljutni a bálra, hogy találkozhasson a szerelmével, Eric herceggel. A bál remekül alakul, a két fiatal azonnal egymásba szeret, és Eric elhívja egy világkörüli útra a lányt. Ő viszont nem tudja mit tegyen, hiszen a varázslat aminek hatására a földön járhat csupán 12 óráig tart, utána ismét sellővé változik. Hófehérke bíztatja, hogy mondja el az igazat, ha a hercege igazán szereti, akkor így is elfogadja. Ariel Ursula segítségét kéri, aki nem felel neki, másvalaki viszont megjelenik a vízben: Regina. Ursulának álcázza magát, és Ariel hiszékenységével tőrbe csalja Hófehérkét. Ariel végül kijavítja a galibát amit okozott, és kimenekíti Hófehérkét. Végül úgy dönt elmegy Erichez és elmondja az igazat, de sajnos erre már nincs lehetősége, Regina ugyanis bosszúból elvette a hangját.

 

Sohaországban Hook elmondja Charmingéknak, hogy életben van Neal. A két férfi rábeszéli Hófehérkét, hogy titkolják el Emma elől, és had menjenek ők először megkeresni Nealt, de belebuknak a fedősztorijukba, így Hófehérke kitálal Emmának. Együtt indulnak a keresésére, kivéve Reginát, aki nem akarja az időt vesztegetni ezzel. Ő elindul Gold keresésére inkább. Meg is találja a kissé zakkant Zörgőfürgét és segíteni próbál rajta, hogy aztán a férfi segítsen neki megmenteni Henryt. Gold sajnos nem tud megoldást, az egyetlen ami használna a boltjában maradt. Eközben a csapat megérkezik a visszhang barlanghoz. Őrök helyett a barlang mágiája védi Nealt, ugyanis a barlang kényszerít arra, hogy felfedd a legsötétebb titkod ha el akarsz vinni onnan valamit. Mindenki felfedi hát a legnagyobb titkát: Hook azt, hogy sohasem gondolta volna, hogy elfelejtheti Milaht és új szerelme lehet, amíg Emmával nem találkozott. Hófehérke azt, hogy nem csak Emmának furcsa ez a helyzet kettejük között, igazi gyereket szeretett volna, nem így mindenről lemaradni és ha visszatérnek Storybrooke-ba újra meg szeretné próbálni, szeretne mégegy gyereket. David pedig a könnyeivel küszködve bevallja, hogy bár ez tenné a legboldogabbá, sohasem történhet meg, hiszen nem hagyhatja el a szigetet. Hófehérke nagyon mérges azért, hogy nem mondta el az igazságot. Emma pedig Nealnek mondja el a legnagyobb titkát: Bár örökké szeretni fogja a férfit, remélte, hogy ez csak egy trükk és Neal halott, mert félt tőle, hogy szembe kell néznie mindazzal ami a múltban történt köztük. Miután Neal kiszabadult ő is bevallja a titkát: örökké harcolni fog Emmáért.

 

Az epizód végén Regina előhívja a tengerből Arielt, visszaadja a hangját és cserébe egy nagy utazásra küldi Storybrooke-ba a tárgyért ami Gold boltjában maradt és segíthet Pán ellen.

Érdekességek:

  • A 3. évados DVD extrái között megtalálható egy rövid összeállítás Ariel karakterének létrehozásáról, amit ide kattintva meg is nézhettek.
  • Ariel és Eric jelenetének a forgastásai 8 órán keresztül zajlottak.
  • Ariel karkötőjét is a Vancouver-i Medicina Designs ékszertervező készítette.
  • Az Arielt alakító JoAnna Garcia nagy-nagy kishableány rajongó és Jennifer Morrison egyik legjobb barátnője.
  • Az epizód forgatásai 10 héttel azután kezdődtek, hogy JoAnna életet adott kislányának, ezért a színésznő nagyon izgult amiatt, hogy ilyen lenge ruhában kell mutatkoznia. Ginny tartotta benne a lelket és bíztatta, hogy el tudja engedni magát, amiért JoAnna borzasztóan hálás volt neki. “Ginny Goodwin egy gyöngyszem az emberek között, a legkedvesebb emberek közé tartozik akivel valaha is dolgoztam. Szerelem volt első látásra. ” nyilatkozta JoAnna a forgatások után.
  • Az írók az első évadtól fogva tudták, hogy szeretnék bemutatni Arielt is.
Következő rész

A sötét völgy (3. évad 7. rész)

< vissza a harmadik évadhoz