A sötét völgy

Cím Sötét völgy (3. évad 7. rész)
Írta Kalinda Vazquez, Andrew Chambliss
Nézettség 6,71 millió
Háttértörténet

Regina, Ariel és Hófehérke története

Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész Ariel (3. évad 6. rész)
Részletes leírás

 

Storybrooke-ban láthatjuk amint Belle kiszórja a védőbűbájt, amit Gold bízott rá, de két idegen még a varázslat előtt a városba érkezik. Amikor Ariel megérkezik Belle-el megkeresik a titokzatos tárgyat, amiről kiderül, hogy Pandora szelencéje. Az idegenek azonban elkapják őket mielőtt a sellő visszamehetne.

 

Sohaországban Pán megérzi, hogy valaki elhagyja a szigetet és riasztja a Home Office-t, hogy ne engedjék vissza a lányt. Eközben Neal elmondja, hogyan szökött meg évekkel ezelőtt a szigetről. Pán árnyékát kell elkapniuk, ami a Sötét völgyben tanyázik. Neal, Emma és Hook az árny keresésére indulnak, Hófehérke és David pedig Csingilinghez, hogy elmondják a tervet és a segítségét kérjék ismét. Mary Margaret még mindig dühös a hercegre. Henry nem bízik Pánban, ezért a fiú más eszközökhöz folyamodik, hogy megnyerje a bizalmát. Wendyt az erdőbe küldi és ál nyomokkal oda vezeti Henryt. A lányt ráveszi, hogy azt hazudja, hogy beteg a sziget és a mágia haldoklása miatt, hiszen tudja, hogy ilyen ősökkel Henry nem tehet mást, mint hogy megmentse, és ezzel pontosan azt teszi amit ő akar. Hófehérke és Charming végül megbeszélik a dolgokat, a herceg bevallja, hogy félt belegondolni ebbe az egészbe, nem akarta, hogy Hófehérke is itt ragadjon, de a nő emlékezteti, hogy a szerelmük eddig is kibírt mindent, ha nem találnak más megoldást igenis vele marad a szigeten. Eközben Emmáék elkapják Pán árnyékát, de a két szerelmes férfi egymásnak esik ami miatt majdnem elbukják a küldetést. Emma megmondja nekik, hogy ha arra akarják kényszeríteni, hogy válasszon: Henryt válassza, ő lesz az egyetlen akit egész biztosan egész életében szeretni fog!

 

Az epizód végén Arielnek sikerül kiszabadulni és visszamegy sohaországba, az idegenekről pedig kiderül, hogy Wendy bátyjai. A sellő megígéri, hogy megkéri a csapatot, hogy mentsék meg Wendyt is. Pán pedig elvezeti Henryt a barlanghoz, ahol megmentheti a szigetet.

 

Érdekességek:

  • Pandora szelencéjére görög betűk jelei vannak karcolva: Alpha  és Omega (Α and Ω).
  • A térképen amit a Darling testvérek néznek jól látszik, hogy Storybrooke a valóságban is Maine államban létező Thomaston mellett terül el.
  • Az epizód címét a Grateful Dead azonos című dala ihlette, aminek Eddy Kitsis hatalmas rajongója. (A számot meghallgathatod ide kattintva)
Következő rész

Gondolj szép dolgokra (3. évad 8. rész)

< vissza a harmadik évadhoz