A legigazabb hívő szíve

Cím A legigazabb hívő szíve (3. évad 1. rész)
Írta Edward Kitsis, Adam Horowitz
Nézettség 8,52 millió
Háttértörténet

Baelfire és Hook története

Online letöltés + online / epizód képek
Előző rész És onnan tovább reggelig (2. évad 22. rész)
Részletes leírás

A múltban Emma 8:15kor megszüli Henryt a börtön kórházban, de látszik rajta, hogy nincs felkészülve az anyaságra. Az orvos könyörög neki, hogy gondolja meg magát, vagy legalább vegye kézbe a gyermekét, de Emma csak annyit válaszol, hogy ő nem tud anya lenni.

Napjainkban Sohaországban sikeresen kiköt a csapat, kicsit távolabb pedig Tamara és Greg landolnak Henryvel. Emma teljesen ki van akadva az események miatt, David és Mary Margaret nyugtatni próbálják és ígérik, hogy egyesítik a családot, de Emma csak mérges rájuk amiért ilyen optimisták, pedig az életük egy szívás szerinte. Gold eközben beöltözik a Zörgőfürge ruhájába és elhagyja a csapatot, mivel szerinte csak így járhat sikerrel. Az elveszett fiúk megölik Greget és Tamarát, Henry pedig az erdőbe menekül. Egy az elveszett fiúk közül a segítségére siet és elbújtatja. Miután Zörgőfürge eltűnt, Emma és Hook Baelfire-ről beszélgetnek, Hook elmondja, hogy régen sok időt töltöttek együtt és a lánynak adja a fiú régi kardját. Eközben a hajót sellők támadják meg. A herceg és Regina elüldözik őket, Emma és Hófehérke pedig a hálóval fogságba ejtenek egyet. A sellő nem árul el semmit, de hatalmas vihart kavar, aminek hatására egymásnak esnek az utasok. Miközben a herceg  és Hook, a Királynő és Hófehérke egymással küzdenek, Emma rájön hogy állíthatja meg a vihart, de ez majdnem az életébe kerül.

Eközben az elvarázsolt erdőben Neal felébred régi otthonába, ahol Mulán, Auróra és Fülöp megmentették az életét miután átdobta a portál. Mulánnal ellátogat az apja házához, hogy megoldást találjon helyzetére, ám oda hívatlan lakó költözött be azóta, Robin Hood személyében. Egy mágikus üveggömbbel megkeresi Emmát és meglátja, hogy a nő nincs már Storybrooke-ban.

Az epizód végén kiderül, hogy Henry megmentője annyira mégsem jóságos, Emma pedig arra kéri útitársait, hogy tegyék félre az ellentéteket, hiszen itt, most csak közös erővel győzhetnek. Széthúzásnak helye NINCS!

Érdekességek:

  • A korona amit a sellő viselt, egy Vancouveri ékszer tervező munkáját dícséri, a Medicina Designs-ét.
  • Henry 8:15kor született, ami visszatérő időpont a sorozat történetében és egyezik azzal amikor Emma eldöntötte, hogy Storybrooke-ban marad.
  • Baki: Mulán haja folyamatosan változik miközben Neal-el sétál az Elvarázsolt erdőben. A közeli képeknél egyiki oldalt van csak hátratűrve a haja, a távoliakon pedig mindkét oldalt.
  • Az epizód annak idején rekordot döntött a közösségi portálokon, több mint 130 000 posztot készítettek róla.
  • A főcímen megváltozott a háttérben az erdő.
Következő rész

Az elveszett lány (3. évad 2. rész)

< vissza a harmadik évadhoz