És onnan tovább reggelig

Cím És onnan tovább reggelig (2. évad 22. rész)
Írta Edward Kitsis, Adam Horowitz
Nézettség 7,33 millió
Háttértörténet

Baelfire és Hook története

Online Letöltés + online / epizód képek
Előző rész Jobbra a második csillag (2. évad 21. rész)
Részletes leírás

Storybrooke-ban Henry és Mr. Gold is megtudja, hogy Neal átzuhant a portálon miután Tamara lelőtte. David és Mary Margaret segítséget kér Zörgőfürgétől a vészkapcsoló ellen, de ő csak a gyászára tud gondolni, mert úgy érzi, hogy ő tehet a fia haláláról. Tamaráék eközben aktiválják a vészkapcsolót, a város pedig a megsemmisülés kapujába kerül. Regina nagyjából felépül, Hook csatlakozik a csapathoz mivel az életével nem akar a bosszúért fizetni. David és a kalóz visszalopják a babot, amíg Regina a varázserejével lelassítja a gyémántot. Eközben a törpék egy főzetet adnak be Hapcinak amivel visszanyeri az emlékeit és szereztek egyet Gold-nak is, hogy visszakaphassa Belle-t.

 

A múltbéli Sohaországban Hook halássza ki Baelfire-t a tengerből és arra készül, hogy visszaadja a fiút Pán Péternek, de meggondolja magát amikor rájön, hogy Milah és Zörgőfürge gyerekét találta meg. Úgy tervezi, hogy a fiút használja fel, hogy megtudja a Zordon gyengeségeit ezért elbújtatja és hazudik annak az elveszett fiúnak is akit a gyerekért küldenek. A fiút hamar megkedveli amikor a bizalmába próbál férkőzni, de ő megharagszik rá azért, mert rájön, hogy Hook az a kalóz aki szétszakította a családját. Úgy dönt inkább néz szembe egyedül a sziget veszélyeivel, mint hogy a hajón maradjon.

 

Az epizód végén Gold megitatja az italt szerelmével, így visszanyeri az emlékeit. Regina az életét áldozná az eszköz lelassítása miatt, de vállalja ezt, mivel az ő hibájából alakultak így az események. Mindenki a Gonosz Királynőnek ismeri, szeretne Reginaként meghalni. Hófehérke és a Herceg viszont nem akar az ő élete árán új életet kezdeni, így rábeszélik Emmát, hogy keressenek más megoldást és ne hagyják meghalni Reginát. Végül Emma is beszáll a varázserejével, így meg tudják állítani az eszközt. Azonban eközben Tamara és Greg elrabolják Henryt és egy portálon átszöknek vele Sohaországba. Hőseink Hook hajóján az utolsó babbal a megmentésére indulnak…

Érdekességek:

  • A vészkapcsolót a forgatáson egy botra szerelt labda helyettesítette.
  • A földrengést nem speciális effektel oldották meg, csupán meg rázták egy kicsit a kamerát és feltettek néhány tálat, hogy zörögjön.
  • A toronyóra 8:15-öt mutat, amikor elkezdik benőni a növények.
  • A Jolly Roger jeleneteinek csak egy részét forgatták le nyílt vizen, a másik felét zöld képernyő előtt vették fel a stúdióban, egy hajómakettel. (Ha többet szeretnél megtudni a hajóról ide kattints.)
Következő rész

A legigazabb hívő szíve (3. évad 1. rész)

< vissza a második évadhoz